Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ


Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων εκτός από απαράδεκτη και προκλητική είναι βαθιά αντιδημοκρατική και υπερβαίνει τα ανεκτά όρια δράσης της.

Η επίθεση εναντίον των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων που δεν παρευρέθηκαν σε μία "ενημερωτική" σύσκεψη,  για θέματα τα οποία απασχολούν το δημοτικό συμβούλιο και τις επιτροπές παιδείας του δήμου - στις οποίες συμμετέχουν εκπρόσωποί τους - καθημερινά,  τα έχουν ψηφίσει, τα χειρίζονται σε θεσμικά όργανα, χωρίς ίχνος αμοιβής ή εξόδων παράσταση - και μάλιστα βάζοντας μπελάδες στο κεφάλι τους με ελέγχους στην προσωπική τους οικονομική κατάσταση και τα οικογενειακά τους ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ - από ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ των γονιών - ξεπερνάει κάθε προηγούμενο μικροπολιτικής.

Η επίθεση κατά των εκλεγμένων εκπροσώπων των ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ εκπαιδευτικών είναι η καλύτερη απόδειξη ότι το ΔΣ της Ένωσης Γονέων δεν είναι παρά ΜΑΡΙΟΝΈΤΕΣ, τα νήματα των οποίων κινούνται από τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ σε βάρος των .... ενοχλητικών ανεξάρτητων και αυτόνομων αντιπάλων τους.
Και Η ΗΓΕΣΙΑ αυτού του συστήματος είναι γνωστή. Και δεν κοκκινίζει από ντροπή με τίποτα.

Το κομματικό κατεστημένο - διακομματικά και ενοποιημένα - επιτέθηκε σε ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΕΝΕΡΓΟΥΣ πολίτες που βρίσκονται εκτός της άμεσης επιρροής των συνεργαζόμενων κομμάτων, που επιθυμούν την παλινόρθωση του παλιού καθεστώτος στο δήμο.

Αλλά ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΗΠΕΔΟΥ.
Η παιδεία στο Χαλάνδρι δεν θα γίνει  αρένα κατασκευασμένων αντιπαραθέσεων, τουλάχιστον όχι αν δεν μπορούν να προβάλλουν ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ για τις υποτιθέμενες διεκδικήσεις τους.

Και σοβαρούς λόγους αυτή τη στιγμή  ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όπως και οι ίδιοι παραδέχονται.

Και αυτοί που υπάρχουν δεν είναι προνομιακός χώρος γι\α τους ΚΟΥΡΑΣΙΚΟΥΣ.

Στα ζητήματα παιδείας είναι ΑΝΕΞΗΤΗΛΟ ΣΤΙΓΜΑ.

Οι σιτιζόμενοι από κόμματα, δήμους και δημόσιους οργανισμούς -  με διορισμούς από το παράθυρο και με κομματικό μπιλιετάκι , που έχουν - με το αζημίωτο - τον χρόνο να βρίσκονται παντού και ανεξάρτητα ωραρίου, για να προστατεύουν τα κόμματα από την κοινωνία που τα έχει ξεπεράσει προ πολλού, κόμματα που υποχρεώνουν τα κορόιδα να πληρώνουν τις συμβάσεις των "εκπροσώπων τους στο γονεϊκό κίνημα" σε δήμους, στο δημόσιο, στα σπίτια τους, στα οικόπεδά τους -  είναι λογικό να επιχειρούν να προβάλλουν ως φωτεινά παραδείγματα, ως  ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ, τους επαγγελματίες συνδικαλιστές που έχουν ξεχάσει που βρίσκεται η θέση εργασίας τους και να καταγγέλλουν τους εκπαιδευτικούς που κοπιάζουν για την εκπαίδευση των παιδιών μας, που δεν μπορούν να τρέχουν σε κάθε σύσκεψη - που προκαλεί ο κάθε αντιδήμαρχος, κάθε δήμου ή ή κάθε .... Πετράκου για τα θέματα που βολεύουν το παραταξιακό τους παιχνίδι εν όψει δημοτικών εκλογών.

Από την πλευρά μας - όχι για να δικαιολογήσουμε την απουσία που μας έβαλε η κ. Πετράκου (υποψήφια το Γ.  Κουράση στις δημοτικές εκλογές), ο κ. Οικονόμου (Λαϊκή Συσπείρωση) της Ένωσης Γονέων - στο απουσιολόγιο ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ για την απαράδεκτη ανακοίνωσή τους με περισσότερα επιχειρήματα, ενημερώνουμε τον Χαλανδραίο γονιό ότι ο εκπρόσωπός μας στα θέματα παιδείας και μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής παιδείας του δήμου - τακτικότατος στις υποχρεώσεις του  Θανάσης Μακρής, ΔΕΝ ΕΛΑΒΕ ΠΟΤΕ email πρόσκλησης για την συγκεκριμένη συνάντηση. Άρα ΔΕΝ ΤΗΝ ΗΞΕΡΕ!

Αλλά και να την ήξερε και να αδυνατούσε να παρευρεθεί ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ - εμείς οι εθελοντές - στους κομματικούς υπαλλήλους να μας κάνουν τους απουσιολόγους.
Ούτε θα τους πάμε εμείς τη μαμά μας να δικαιολογήσει την απουσία.

Όμως η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων ασχολείται και με τα προβλήματα της παιδείας - λέει, εκτός από το να καταγγέλλει τις δημοτικές παρατάξεις και να προβάλλει τον Καλομοίρη.

Χρειάζονται και φερετζέ για να παίζουν τα παιχνιδάκια τους.
Και έκαναν φερετζέ τα σχολεία και τα παιδιά μας. 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Να δούμε τι λένε οι ίδιοι για τα σοβαρά θέματα της εκπαίδευσης στο Χαλάνδρι;
(Εμείς ως δημοτική παράταξη με διαχειριστικά θεματάκια, ζητήματα γραφειοκρατίας και μπογιαντίσματος τοίχων δεν ασχολούμαστε, δεν είμαστε διοίκηση του δήμου).
  1. Ότι δεν βρέθηκε - ακόμα - άλλη λύση για το λύκειο του Πατήματος, ο χώρος ανέγερσης του οποίου είχε διασφαλιστεί από την πρώτη φορά αριστερά στο Χαλάνδρι (την κανονική - την διοίκηση Παττακού) αλλά χάθηκε στα δικαστήρια με τις εμπνευσμένες κινήσεις και την αποτελεσματική νομική εκπροσώπηση που είχε ο δήμος στα δικαστήρια από το νομικό επιτελείο Κουράση και την δικηγόρο αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ την πολτική ευθύνη για την απώλεια για τον δήμο και το Πάτημα.
Της παράταξης με την οποία υποψήφια δημοτική σύμβουλος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ήταν  η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΕΝΩΣΗ; 
Πού παρασύρονται τα άλλα μέλη του ΔΣ που είναι ΑΣΧΕΤΑ με τα δημοτικά να εμπλέκονται;

ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ δια της "κριτικής" που ασκεί στην διοίκηση;

ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ της διεκδίκηση θεραπείας του ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΤΗΜΑ για να τους δείξουμε ενδιαφέρον και να μας βάλουν διαγωγή κοσμιοτάτη στον έλεγχο;
Να ξεπλυθούν ποιοι θέλουν;
ΩΠΑ!
ΚΑΡΦΩΝΕΣΤΕ με ποιους είστε και  ποιανών τα συμφέροντα εκπροσωπείται. ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΕΊΤΕ!

Έχουν πολύ θράσος! 

2. Για το θέμα της καθαριότητας και την μνημονιακή απαγόρευση προσλήψεων στο βοηθητικό προσωπικό ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ η Ένωση;

Πώς προτείνει να αντιμετωπιστεί;
Τη νεοφιλελέ αντίληψη την ξέρουμε! Σύμβαση με ιδιωτικά συνεργεία. Δεν γίνονται λοιπόν λίγο πιο συγκεκριμένοι οι της Ένωσης - που τα λένε "ενωτικά" και "όλοιμαζί" για να ξέρει και το ΜΕΤΑ και η ΔΑΣ ΟΤΑ τι λέει το ΚΚΕ στους γονείς  για να μην τσακωνόμαστε τσάμπα;



3. Η θέση της ένωσης για τα δημόσια νηπιαγωγεία της πόλης είναι μνημείο. Έχουμε στην πόλη, αυτή τη στιγμή, 850 θέσεις ενώ το μάξιμουμ της ετήσιας ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΗΣ ανάγκης είναι σήμερα 1120 παιδιά αν πάμε στην - τρισκατάρατη για τη ΝΔ και την ΚΕΔΕ - δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση.
Δεν φτάνουν - λένε - οι 850 θέσεις. 
Και ειρωνεύονται δια θαυμαστικών την ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΟΓΙΚΗ απάντηση ότι από τα 1120 ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ παιδιά (που μπορεί να είναι και 1050 - πρόβλεψη είναι) κάποια θα πάνε σε ιδιωτικά από επιλογή των γονιών τους και μετά θα δούμε αν λείπουν - και πόσες θέσεις από τα δημόσια. Δεν είναι και καμιά τεράστια ψαλίδα, έτσι δεν είναι;

ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ να δικαιωθεί η θέση της ΝΔ ενάντια στην δίχρονη υποχρεωτική!
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ, αυτός είνια ο καημός τους.

Αφήσαμε για το τέλος το ΚΡΙΣΙΜΟΤΕΡΟ, αυτό που καλούμε τους πάντες να σκεφτούν και να αξιολογήσουν:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΘΕΣΗ "... ΝΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΠΗΓΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ".
  • Αντιπαροχή των χαρακτηρισμένων - εδώ και τριαντα χρόνια - για ανέγερση σχολείων οικοπέδων;
  • Παραχώρησή τους σε ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς φορείς, σε συλλόγους "φίλων" όπως το Κουρτέση;
  • ΣΔΙΤ; Για σχολεία; Και με τι αντάλλαγμα στον ιδιώτη μέσα στα σχολεία; Πρώτος όροφος μπουζούκια - δεύτερος, τρίτος λύκειο; 
ΤΙ ΛΕΝΕ;;;

Δεν μας εξηγούν και εμάς "τους εμπλεκόμενους φορείς, που δεν μας ενδιαφέρουν τα θέματα παιδείας"  ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ και ποιες  είναι οι "πηγές χρηματοδότησης" που έχουν βάλει στο μάτι τα οικόπεδα ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ - κάποτε, ως διοίκηση του δήμου συγκρουστήκαμε με συμφέροντα - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ για να διασφαλίσουμε;

ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΛΕΝΕ!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου