Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕ ΤΟΝ ΤΣΙΓΓΑΝΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ Ο ..... ΚΑΛΟΣ ΜΠΑΛΑΜΟΣ


Η συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας ΡΟΜΑ (τσιγγάνων δηλαδή) του Δήμου Χαλανδρίου Ελένη Δεσιώτη μας πληροφόρησε από το facebook για ένα απίστευτο γεγονός που έλαβε χώρα
Μέσα στην ανείπωτη θλίψη για όλη αυτή την τραγωδία που συνέβη και μας συγκλόνισε όλους θα ήθελα να κοινοποιήσω ένα ακόμη πολύ δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη χθες στο Χαλάνδρι..

Κατά τις 8 το απόγευμα στο Πάτημα και ενώ παιδιά έπαιζαν στον δρόμο μιας γειτονιάς ένας κάτοικος που ενοχλήθηκε από χόρτα που είχε κόψει ένας γείτονας του Ρομά και με τον αέρα μπήκαν στην αυλή του θεώρησε σκόπιμο να "λύσει"το πρόβλημα που τον εκνεύρισε βγάζοντας μια καραμπίνα και πυροβολώντας από το μπαλκόνι του εν ψυχρώ τον Ρομά στο κεφάλι 2φορες μπροστά στην εμβρόντητη γειτονιά και τα τρομοκρατημένα πιτσιρίκια που παίζανε.

Μέχρι δε να έρθει η αστυνομία είχε στρέψει την καραμπίνα σε κάποιους που έτρεξαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα καθυστερώντας έτσι την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αυτή την στιγμή ο άνθρωπος χαροπαλεύει.

Σκέφτηκα πολύ πριν κάνω αυτή την ανάρτηση γιατί τέτοιες στιγμές θεωρώ ότι πρέπει να κρατάμε χαμηλούς τόνους και να αφήνουμε την δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της, δυστυχώς όμως διαβάζοντας σχόλια και αναρτήσεις σχετικα με αυτό είδα ότι υπάρχουν διάφοροι"υποστηρικτές" που κοστολογούν τις ζωές ανάλογα με την φυλή και που υπερθεματίζουν αυτή την επαίσχυντη πράξη και που μάλιστα επιρρίπτουν ευθύνες σε όσους δεν υιοθετούμε τις απόψεις τους. Φυσικά ξεχνώντας ότι όλοι μας καταγόμαστε από το ανθρώπινο είδος προφανώς γιατί αυτοί που τα γράφουν δεν έχουν καμία σχετική καταγωγή με το ανθρώπινο γένος.

Θέλω λοιπόν να πω ότι είμαι πολύ θυμωμένη! Αγανακτισμένη!Δεν μπορεί να αντιπροσωπεύουν κανέναν μας τέτοιες συμπεριφορές.Δεν νομιμοποιείται κανείς να πυροβολεί συνάνθρωπο του με καραμπίνα όπως δεν νομιμοποιείται κανείς να επικροτεί τέτοιες συμπεριφορές.
Δεν θέλω φυσικά να σκεφτώ τι θα είχε συμβεί αν το ίδιο περιστατικό είχε γίνει με αντίθετες θέσεις θύτη και θύματος....

Με βαθιά στεναχώρια εύχομαι να γλιτώσει ο άνθρωπος και να επιστρέψει στην οικογένεια του όπως το ίδιο ευχομαι και για όλους όσους χτες ανατράπηκε η ζωή τους μέσα σε μια στιγμή...
Καταδικάζω όλες τις μορφές βίας από όπου και αν προέρχονται και εύχομαι να είμαστε όλοι αλληλέγγυοι και να διατηρούμε την ανθρωπιά μας... Γιατί εκτός από την ίδια την ζωή το πιο πολύτιμο που μπορούμε να έχουμε είναι ο ένας τον άλλον...

https://www.facebook.com/eleni.desiotou?hc_ref=ARR56b49bG6ksp30NuCIMGvFq6fHDJw9GK0cTbXzpspNGDRxo2sW-HhqvY5N_x2KDmE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου