iaso


Μηχανικός

AHOME REAL ESTATE SERVICES

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ - Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ FACEBOOK


Σε αυτή την χώρα όσοι ακόμα ζούμε, ζούμε από τύχη.

Αυτό το γενικό και πανθομολογούμενο συμπέρασμα επιβεβαιώθηκε απόλυτα κατά τις ώρες αυτές που ακόμα μαζεύονται τα πτώματα των συνανθρώπων μας που δεν είχαν την δική μας τύχη προχτές.

Μόλις η φωτιά άρχισε να καίει ανθρώπους η μάχη της κατάσβεσης και της σωτηρίας ζωών υποχώρησε μπροστά στην μάχη της μικροπολιτικής και της επικοινωνίας.

-  Ο ΣΥΡΙΖΑ καίει την Αττική, η ανικανότητα της κυβέρνησης ..... μπλα, μπλα, μπλα, άρχισε το Πρώτο Θέμα και οι αναπαραγωγείς του.

- Οι δικοί σας οι νεκροί ήταν περισσότεροι το 2007 από τους δικούς μας, έσπευσε να γράψει (και να διαψευστεί) η Ευγενία Λουπάκη αποδεικνύοντας ότι η πολιτική αντιπαράθεση στην χώρα που καίγεσαι στην θάλασσα και πνίγεσαι στην στεριά είναι επιπέδου 12χρονων αγοριών που ανακάλυψαν το πλί τους και το συγκρίνουν να δουν ποιανού είναι μεγαλύτερο.

- Λείπουν μέσα και λεφτά, άρα οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, οι αστυνομικοί μας κάνουν χάρη - στην κοινωνία  - που είναι στις φωτιές.

Στην χώρα αυτή, στην χώρα που όταν πεθαίνουν οι άνθρωποι από πλημμύρες, σεισμούς, φωτιές η κοινή γνώμη στρέφεται από ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ της προπαγάνδας στους εθελοντές και τη αλληλεγγύη της .... φρυγανιάς, στην χώρα που οι "σωστοί" λένε ότι "είναι ντροπή, άκαιρο, μικροπρεπές" κλπ - να μιλάς για τα λάθη των ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ και του ΚΡΑΤΟΥΣ διότι "δεν είναι η ώρα αναζήτησης ευθυνών", ε σε αυτή τη χώρα και για το σύστημά της, αυτή η ώρα δεν έρχεται ποτέ.

Πώς να έλθει όταν το "σύστημα" είναι οι ίδιοι που ευθύνονται;

- Να ερευνήσει ο εισαγγελέας, σου λέει.

Ξέρει ο εισαγγελέας, αυτά που συνάντησα εγώ στον δρόμο για το ΜΑΤΙ;
Ποιος θα του τα πει;
Ο "αρμόδιος";;;;

- ΟΙ "αρμόδιοι" που αντί να μάχονται με τις φλόγες και τα κύματα έγραφαν στο φατσομπούκι για να μαζεύουν likes?

Δεν θα αρχίσω να "δίνω" μπατσάκια, μιλώντας συγκεκριμένα για όσα είδα και άκουσα από ΟΡΓΑΝΑ πηγαίνοντας προς το ΜΑΤΙ και ΡΩΤΩΝΤΑΣ τους ..... ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ να μου υποδείξουν πώς πρέπει να κινηθώ και αν πρέπει να κινηθώ, προς το ΜΑΤΙ.

Θα πώ μόνο ότι σε τρία σημεία με αστυνομικούς και πυροσβέστες Ο ΚΑΘΕΝΑΣ από  αυτούς έλεγε το δικό του, που δεν ήταν ίδιο με του άλλου.

ΔΙΑΛΕΓΕΣ από όσα σου έλεγαν τι ήθελες να κρατήσεις και τι να πετάξεις.

Αυτό σημαίνει ότι η έννοια του ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ και του ΣΧΕΔΙΟΥ, η έννοια της ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ αντιμετώπισης μιας τέτοιας κρίσης είναι έννοια ΑΣΥΜΒΑΤΗ με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Είμαστε ένας λαός με φιλότιμο.
Αλλά το φιλότιμο δεν πρέπει και δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για να κρύβουν οι "αρμόδιοι" την ανεπάρκειά τους και τις ευθύνες τους.

Δεν είναι δυνατόν να είμαστε σε μια κατάσταση όπου 20 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας χάθηκαν πάνω από 100 ζωές (και γράψτε το νούμερο) και να βγαίνουν οι υπουργάρες και να μας λένε  "το λιμενικό - ή η πυροσβεστική - έσωσαν 700 άτομα".

ΠΡΟΧΤΕΣ - για εμένα - ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΕΧΑΣΑΝ 100 και πλέον ΖΩΕΣ.

Ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΟΥΝ,  ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ.

Όχι η κυβέρνηση, όχι οι παλιές κυβερνήσεις, όχι η αντιπολίτευση.

Η πολιτική σε επιχειρησιακά θέματα,εμπλέκεται πριν και μετά την κρίση - κατά την γνώμη μου - για να αναζητήσει το ΓΙΑΤΙ και να κάνει τις διορθωτικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε οργάνωση ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Δεν είναι δυνατόν να μας έχουν ψήσει ότι για την λειτουργία του κράτους δεν φταίνε ποτέ οι ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ γιατί αυτοί -  δίνουν ηρωικές μάχες με τις φλόγες , τις πλημμύρες, τους σεισμούς.

Ο ΗΡΩΙΣΜΟΣ δεν είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ, ούτε ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ και ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Ας γίνουμε σοβαροί επιτέλους.

Αν γίνει πόλεμος δεν αρκεί ο "ηρωισμός" για να σωθεί η χώρα.

Τα επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης κρίσεων δεν είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ θέμα.

Είναι ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ που μας καθησυχάζουν ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο κράτος και τους μηχανισμούς του.
(Εμπιστοσύνη στο κράτος που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα.....).

Και για να τελειώνουμε θα φτάσω στο τελευταίο ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ δουλειά του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ να στήνεται στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι και να "αναλαμβάνει τον συντονισμό των επιχειρήσεων".

Αυτά είναι για τους μπαμπουίνους, τους συστεμικούς δημοσιογράφους και την τηλεοπτική εικόνα.

Πού έμαθε ο πρωθυπουργός ή ο υπουργός να συντονίζει τέτοιες επιχειρήσεις;;;;
Όταν πήγε φαντάρος και τον βάλανε πυροπροστασία, όπως όλους μας;

Θα μου πεις αυτό είναι το πρόβλημα;;;

ΝΑΙ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

Το πρόβλημα είναι ότι το σύστημα - πολιτικό, ένστολο, δικαστικό, δημοσιογραφικό, αυτοδιοικητικό - φροντίζει να είναι τόσο δύσκολο (και τόσο αντικαθωσπρέπει) να ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΘΟΥΝ οι ευθύνες και να αποδοθούν στον ΑΡΜΟΔΙΟ.
Φροντίζει να μην υπάρχει ΑΡΜΟΔΙΟΣ.

Αν το κράτος ήταν σοβαρό για τέτοιες περιπτώσεις θα ξέραμε ΠΟΙΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΠΟΙΑΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ αναλαμβάνει τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ όλων των δυνάμεων και την ΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ.

Και η επάρκεια, ο επαγγελματισμός, η αποτελεσματικότητά του θα κρινόταν από το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, του συντονισμού του.

Και αυτό θα αξιολογούσε η κυβέρνηση, η βουλή, η κοινωνία μετά.

Και οι ένστολοι δεν θα κρίνονταν από την κοινωνία από τον ΗΡΩΙΣΜΟ τους και το φιλότιμό τους (και όλα αυτά τα ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ) που συνήθως βασίζονται στην αυτοπροβολή τους στο φατσομπούκι, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.

Και ο πολίτης θα ήξερε ότι σε όλο τον κόσμο ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ δεν κρίνονται  από το πόσους έσωσαν - γιατί αυτό είναι Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ - αλλά από τους πόσους ΕΧΑΣΑΝ.

Αυτά γίνονται στα σοβαρά κράτη.

Στην Ελλάδα λέμε "δεν είναι ώρα των ευθυνών και όσοι ομιλούν γι΄αυτές είναι λαϊκιστές" και καθαρίζει το σύστημα.

Και η μόνη επιτρεπτή κριτική είναι η .... ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.

Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΚΉ.

Να λες "εσείς χάσατε 100 ζωές εσείς τώρα που είστε κυβέρνησάρα  ενώ εμείς είχαμε χάσει 60. Είμαστε καλύτεροι εμείς,

 ΚΕΡΔΑΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου