Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

Γ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: "ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΕΡΚΕΛ και ΤΣΙΠΡΑΣ…"



"ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΛΛΑ, ΜΕΡΚΕΛ και ΤΣΙΠΡΑΣ…"

«Έχουμε την θέληση, αλλά και την δύναμη, να λέμε όχι στις φυγόκεντρες δυνάμεις, που προτάσσουν την εθνική περιχαράκωση, τον εθνικισμό και τον ρατσισμό ως απάντηση στις οικονομικές και γεωπολιτικές προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης. (Τσίπρας).

"Τονίσαμε τη σημασία που έχει για την περιοχή και για την Ευρώπη η Συμφωνία των Πρεσπών η οποία είναι ένα βήμα μπροστά και νομίζω και μια συμφωνία μοντέλο και για άλλες διαφορές, που αποδεικνύει ότι κοινά αποδεκτές λύσεις - χωρίς την επιβολή του ενός μέρους επί του άλλου- είναι εφικτές" (Τσίπρας).

«Είμαι ευγνώμων προς τον Αλέξη Τσίπρα που εργάστηκε μαζί με τον κ. Ζάεφ για μια λύση στο ονοματολογικό. Με την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δημιουργείται σαφήνεια. Γίνεται σαφές πως διαμορφώνονται οι σχέσεις. Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον Έλληνα πρωθυπουργό γιατί από τη λύση δεν θα ωφεληθεί μόνο η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αλλά όλη η Ευρώπη…..Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδιο των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης. Θα θέσω στον κ. Μητσοτάκη την υπόθεση όπως σας την παρουσίασα αλλά δε νομίζω ότι θα επηρεάσω.» (Μέρκελ)


-….ΚΑΙ ΤΙ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΕΜΕΙΣ:

Προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης της κατάπτυστης «Συμφωνίας των Πρεσπών», κατέφθασε στη χώρα μας, η καγκελάριος Μέρκελ, υψηλός «τοποτηρητής» της «αποικίας χρέους», για να εκφράσει την στήριξή της, τόσο στην Συμφωνία, όσο και στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

Με την «Συμφωνία των Πρεσπών», πέραν της παραχώρησης στους Σκοπιανούς του ονόματος της Μακεδονίας, που αποτελεί πηγή αλυτρωτισμού, η Ελληνική πλευρά παραχώρησε –αναγνώρισε πέραν κάθε ακραίας επιδίωξης των Σκοπιανών «μακεδονική γλώσσα» και «μακεδονική εθνότητα», υπονομεύοντας έτσι μακροπρόθεσμα την ίδια την ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ της Ελλάδας.

«Προκειμένου να μην παραχωρηθούν τα παραπάνω και όσα άλλα ανιστόρητα και επικίνδυνα περιλαμβάνονται στην συμφωνία αυτή, αρμόδιος να ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ είναι μόνο ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, και όχι μια παραπαίουσα Κυβέρνηση.

Στο όνομα της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και της ΛΑΪΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την διεξαγωγή ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44 παρ. 2 του Συντάγματος, για την έγκριση ή ΟΧΙ, της εν λόγω Συμφωνίας» . (από ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας 14ης Μάη»).


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου