Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019

ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ "ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ" Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙEΝΕΡΓΕΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

 
Ο φίλος και σύντροφος Γιώργος Παπαγιαννόπουλος (Γιώργος Παπαγιαννόπουλος) αρχιτέκτονας, μέλος του ΠΑΚ και ένας από τους συγγραφείς της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη,  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας στις αρχές της δεκαετίας του ΄70, συνελήφθη μαζί με τον Δαμιανό Βασιλειάδη και μέλη μιας ομάδας που ήθελαν να εκφράσουν την ανάγκη διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών εχθές έξω από το Μεγαρο Μουσικής πριν την έναρξη της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν τα μισά μέλη της Πρωτοβουλίας 14ης Μάη. Συνολικά κρατήθηκαν περίπου 4 ώρες στην ΓΑΔΑ 20 σύντροφοι, ενώ περίπου για τρεις ώρες τους ειχαν χωρίς κινητά για να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με τους "απέξω".

Μέσα στο Μέγαρο, λόγια για επαναδιαμόρφωση συσχετισμών και έξω, η δράση των ασφαλίτικων μηχανισμών.

Είχε προηγηθεί το "σπάσιμο" της απαγόρευσης πολιτικών εκδηλώσεων στο Σύνταγμα κατά την επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ από τα μέλη της Επιτροπής, με αποτέλεσμα να είναι ύποπτοι και - προφανώς - να παρακολουθούνται.
Οπότε τους συνέλαβαν στο .... καφενείο προληπτικά για να μην κάνουν καμία .... κουτουράδα και στο Μέγαρο και χαλάσει η εικόνα.

Μόλις τέλειωσε η ομιλία του πρωθυπουργού οι κρατηθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος ΄μετά την περιπέτειά του έγραψε εχθές το βράδυ στο fb:

ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ:
ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ- ΟΛΑ ΚΑΛΑ!
Αλεξοπούλου Ελένη, Βασιλειάδης Δαμιανός, Πανάγος Παναγιώτης, Παπαγιαννόπουλος Γιώργος, Παπαγιαννόπουλος Σπύρος, Παπαπαύλου Γιώργος,
μέλη της "Επιτροπής Δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών"
Ευχαριστούμε όλους και όλες για την ενεργή συμπαράσταση.
Θα γράψω το πρωί.


Γιώργος Παπαγιαννόπουλος


Ο Δαμιανός Βασιλειάδης έγραψε ήδη πιο αναλυτικά στο φαρσομπούκι:

Η προσαγωγή μου στην Γαδά
Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2019


Είχα διαβάσει ότι σήμερα θα γίνει τεράστια συγκέντρωση όλων σχεδόν των εθνομηδενιστών στο Μέγαρο Μουσικής και αποφάσισα να πάω να παρακολουθήσω γνωστούς και μη εξαιρετέους που συνωστίστηκαν στο κτίριο για να ακούσουν να εκθειάζει την «πατριωτική του» στάση για το ξεπούλημα της Μακεδονίας.
Πήγα γύρω στις 5 μμ. και στήθηκα στο απέναντι από την είσοδο του Μεγάρου Μουσικής πεζοδρόμιο. Αστυνομικοί πλήθος με στολές και με πολιτικά.
Αμέσως με περικύκλωσαν μερικοί με στολή και με πολιτικά και μου είπαν να φύγω. Τους λέω δεν φεύγω. Είμαι Έλληνας πολίτης και έχω δικαίωμα να στέκομαι εδώ, την στιγμή που δεν ενοχλώ κανέναν και δεν έχω διαπράξει καμιά αξιόποινη πράξη. Μου ζήτησαν ταυτότητα να ελέγξουν τα στοιχεία μου και πάλι μου είπαν να φύγω και πάλι τους είπα ότι δεν φεύγω, γιατί δεν βρίσκω τον λόγο. Είμαι εδώ και απλώς χαζεύω. Ήρθαν μετά από συνεννόηση με ανωτέρους τρεις άλλοι των Ματ και πάλι μου ζήτησαν ταυτότητα και πάλι προσπάθησαν με το «καλό» να με πείσουν να φύγω, προσπαθώντας κατά κάποιο τρόπο να με τρομοκρατήσουν. Πάλι τους είπα ότι δεν βλέπω τον λόγο να φύγω, γιατί δεν έχω διαπράξει κανένα αδίκημα και τελικά, όταν είδαν και αποείδαν ότι με τις απειλές ότι θα με πάνε στην Γαδά δεν πτοήθηκα, ήρθε ο υπεύθυνος διοικητής για την παρακολούθηση των «υπόπτων», μου ζήτησε την ταυτότητα και μου είπε ότι θα με πάνε στην Γαδά για εξακρίβωση στοιχείων, αφού μου κράτησαν και την ταυτότητα.
Εμένα με έβαλαν σε ένα καινούργιο ΙΧ αυτοκίνητο της αστυνομίας και με συνοδεία δύο αστυνομικών πήγαμε στην Γαδά. Στον ένατο όροφο συνάντησα κάπου είκοσι άτομα, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γιώργος Παπαγιαννόπουλος και ο αδελφός του. Αυτούς τους πιάσανε στην Καφετέρια, που είναι στην στάση του μετρό και τους έβαλαν σε ένα μικρό πουλμανάκι και τους πήγαν στο ίδιον όροφο για την υποτιθέμενη εξακρίβωση στοιχείων. Κάποιοι ήταν τελείως άσχετοι, που δεν είχαν ιδέα για την εκδήλωση. Στην ουσία ήθελαν προληπτικά να μας κρατήσουν, έως ότου τελείωνε η εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής με τον κ. Αλέξη Τσίπρα, όπως κι έγινε. Γύρω στις 8 μμ. μας άφησαν να φύγουμε, μετά την υποτιθέμενοι εξακρίβωση των στοιχείων.
Αυτές οι σκηνές και αυτή η μικρή εμπειρία μου θύμισαν περασμένα γεγονότα που ζήσαμε κατά την διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, όταν λόγω της τότε δράσης μου, ως στέλεχος του ΠΑΚ μου αφαίρεσε η δικτατορία την ελληνική ιθαγένεια. Τώρα ως Μακεδόνα από την Φλώρινα θέλουν να μου στερήσουν την πατρίδα μου, προσπαθώντας παντί τρόπω να ξεπουλήσει η για πρώτη και τελευταία φορά αριστερά την Μακεδονία στους Σκοπιανούς.
Αυτό το έγκλημα και τυχόν τα άλλα που προγραμματίζουν κατ’ εντολή των εξωθεσμικών κέντρων εντός και εκτός Ελλάδας, δεν θα τους το επιτρέψουμε

Δαμιανός Βασιλειάδης
Εκπαιδευτικός, συγγραφέας


Όπως έγραψε και ο γνωστός στον αναγνώστη μας από τα άρθρα του Γρηγόρης Κλαφδούχος  για εμάς θα είναι πάντα ζητούμενα:

. Ελευθερία έκφρασης ακόμα και για αυτούς με τους οποίους διαφωνούμε
. Όχι σε αποφάσεις χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση,
. Συμβουλιακές σχέσεις θεσμών και κοινωνίας.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου