Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2019

Η ΠΡΩΤΗΦΟΡΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 74 ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ: ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΕΥ 9


Άλλη μία "άσκηση" απλής αναλογικής και λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου του Χαλανδρίου, όπου η διοικούσα παράταξη σήμερα έχει 16 συμβούλους - μάλλον αρκετά περισσότερους από όσους θα έχει στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει πρώτη φορά με απλή αναλογική, έχουμε σήμερα, μετά την σύγκλιση του ΔΣ από 19 δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης

 (Για να έχει στο επόμενο συμβούλιο η Αντίσταση 16 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο πρέπει να πάρει στις εκλογές 40%, ένα σενάριο που μάλλον ούτε ο ίδιος ο Ρούσσος και οι αυλικοί του δεν πιστεύω να θεωρούν εφικτό, με δεδομένο ότι στις προηγούμενες εκλογές - με τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας και ρεύμα νίκης - δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν το 18%).

Τι μπορούμε να περιμένουμε το απόγευμα;

1. Ο ίδιος ο δήμαρχος Χαλανδρίου να υπερβεί τους αριθμούς και τα τερτίπια, κυρίως να υπερβεί τον εαυτό του και το πείσμα του και να κάνει το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, δηλαδή να υλοποιήσει το αίτημα αντιπολίτευσης και κατοίκων ματαιώνοντας τον διαγωνισμό για τις μελέτες για τον ΧΕΥ 9 που έχει προκηρύξει ώστε το θέμα να απασχολήσει το δημοτικό συμβούλιο, ήρεμα, συγκροτημένα και σοβαρά μετά τις εκλογές.
Τα "ποτέ, ποτέ" δεν μπορούν να αντέξουν παραπάνω από 40 μέρες ακόμα.Μετά οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα λαμβάνονται με ΣΥΝΘΕΣΗ και κανείς δεν θα μπορεί να λέει "ποτέ, ποτέ".
Αν το συνειδητοποιήσει αυτό ο δήμαρχος θα είναι σήμερα με την λύση και όχι το πρόβλημα.

2. Ο δήμαρχος και η πλειοψηφίας να εμμείνουν στο .... "ποτέ, ποτέ".  Οπότε θα επιχειρήσουν το απόγευμα το δημοτικό συμβούλιο που συγκαλεί η αντιπολίτευση, να μην έχει απαρτία.

Για να υπάρχει απαρτία λήψης απόφασης χρειάζεται να είναι παρόντες τουλάχιστον 21 σύμβουλοι.
Με δεδομένους τους 19 που υπογράψαμε λοιπόν, αν ο δήμαρχος επιλέξει να μπλοκάρει την απαρτία, ας δούμε σε ποιους πέφτει το βάρος της συγκρότησης απαρτίας:

- Στους δύο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Λαδόπουλου (τον ίδιο και τον Μύρωνα Ανδριαννάκη) οι οποίοι συνομιλούν με τους κατοίκους και τους λένε ότι τους υποστηρίζουν. ΑΠΟΨΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ. Θα το κάνουν οι στρατηγικοί συνεργάτες του Συμέων καθ' όλη την διάρκεια της τετραετίας ή θα αποδειχθεί ότι το παίζουν "και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφυλαξ" ;

- Στον Πέτρο Αναστασιάδη, ο οποίος δεν έχει ψηφίσει τίποτα σχετικά με τον ΧΕΥ, ως μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης - πριν την αποχώρησή  του, θα έρθει να υποστηρίξει την στάση του - ενάντια στα σχέδια Συμεών για τον ΧΕΥ 9 - και την ψήφο του στις αποφάσεις ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ή όχι?

- Στον Θωμά Βαρδουλάκη, ανεξάρτητο σήμερα δημοτικό σύμβουλο, εκλεγμένο με την παράταξη του Γιώργου Θωμά, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με την Ρένα Δούρου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές. Τι θα κάνει ο γιατρός;
Αν πάρει γραμμή αποχής από τον Συμεών θα την τηρήσει;
Από την στάση του θα φανεί αν η γραμμή Συμεών για το θέμα του ΧΕΥ 9 είναι και η επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, που θυμίζουμε ότι δια της ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ είχε εκφράσει αντιρρήσεις επίσημα για βαριές χρήσεις στους ΧΕΥ.

Θυμίζουμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ παράγραφο από την ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ που εκδόθηκε στις 15 Νοέμβρη 2016:

Η Ν.Ε. Βόρειας Αθήνας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., θα συνεχίσει την προσπάθειά της, ώστε όλοι οι αντίστοιχοι Χώροι Εγκατάστασης Υποδομών (Χ.Ε.Υ.), να αποκτήσουν ήπιες χρήσεις ανάλογες με εκείνες της αρχικής απαλλοτρίωσής τους και όχι με αυξημένο συντελεστή δόμησης κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην οικοδόμησή τους και στην εμπορική τους εκμετάλλευση, επιβαρύνοντας υπέρμετρα το ήδη κορεσμένο πολεοδομικά, περιβάλλον της περιοχής μας.

- Στον Νίκο Πράσσο,  δημοτικό σύμβουλο ανεξαρτητοποιημένου από τον Ανδρεόπουλο, μέλος του ΔΣ ύστερα από παραιτήσεις δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων της παράταξης Ανδρεόπουλου (Καραμολέγκου και Ντάβαρη) και σήμερα υποψήφιο δήμαρχο που προσχώρησε στην άποψη της παράταξης ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ για ΕΝΙΑΙΕΣ εγκαταστάσεις καθαριότητας στο οικόπεδο που αγόρασε πρόσφατα ο δήμος στο νεκροταφείο. 
Τι θα κάνει ο φιλόδοξος υποψήφιος δήμαρχος λοιπόν; 
Θα συμπαρασταθεί με την παρουσία του, στους κατοίκους και το αίτημά τους  να μην γίνουν οι εγκαταστάσεις στον ΧΕΥ 9 - όπως και ο ίδιος πλέον εξαγγέλλει ως σωστό ή θα προτιμήσει να δώσει εξετάσεις υπακοής στον Συμεών και τον ΣΥΡΙΖΑ για να του δώσουν .... τσικουλάτα;

Η υπερβατική πρόταση εισήγηση των 19 προς το δημοτικό συμβούλιο δεν είναι - δεν πρέπει να είναι νίκη ή ήττα κανενός.
Είναι η ΛΟΓΙΚΗ αντιμετώπιση ενός προβλήματος, ενός διαφαινόμενου αδιεξόδου, εν΄ςο στείρου, άγονου και χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο διχασμού, από το ανώτερο βουλευόμενο όργανο λήψης των αποφάσεων στην πόλη.
Και αυτό που καθορίζει - αυτό που πρέπει να καθορίζει την στάση του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ είναι η υπεράσπιση των αρχών που εξαγγέλλει και διακηρύσσει προς τους πολίτες - εκλογείς - εντολείς του αλλά και τις προτάσεις του για την πόλη και το μέλλον της.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ τα παραπάνω το απόγευμα - το συμβούλιο πρέπει να έχει απαρτία τουλάχιστον 23 συμβούλων. 
Οι μάσκες των απόντων θα έχουν πέσει. Δεν θα τους έχει μείνει φύλλο συκής. 
Το δίλημμα δεν είναι με το άσπρο μέτωπο ή με το μαύρο μέτωπο και είναι λυπηρό να ακούγονται τέτοια από τον δήμαρχο της πόλης, έναν πρώην κινηματικό εξουσιαστή που επενδύει το μέλλον της πόλης στην πόλωση και τον κοινωνικό αυτοματισμό τώρα που έγινε εξουσία, με συνταγές θατσερικής διοίκησης (για να μην το χοντρύνουμε).

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ αν και ποιος επιλέγει να είναι υποψήφιος των πολιτών και όχι υποψήφιος των συστημάτων και της παρασκηνιακής συναλλαγής.

ΣΤΙΣ 17.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΎ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ.


 Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου