Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

ΣΑΒΒΑΤΟ 6/7 η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ του Συλλόγου "ΑΡΓΩ" παρουσιάζει στo ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΜΑΤΙΑΣ το έργο "Ο ΔΡΑΚΟΣ"

Τη θεατρική παράσταση "Ο δράκος", του Γιεβγκένι Σβάρτς, μια παραβολή για το τέρας του ολοκληρωτισμού σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μπακαλάκου και μετάφραση Κατερίνας Αγγελάκη Rooke, παρουσιάζει φέτος η πολυπληθής Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού - Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου "ΑΡΓΩ", το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Ρεματιάς.





Λίγα λόγια για το έργο

Κάποια πόλη, κάποιας χώρας, διοικείται, ή μάλλον, καταδυναστεύεται από τον Δράκο. Ο Δράκος έχει τρία κεφάλια, κοφτερά δόντια, δαιμονισμένη όρεξη, αποφασίζει, διατάζει και εξολοθρεύει όποιον τολμήσει να του αντισταθεί. Μια μέρα στην πόλη φθάνει ο Λανσελότος, επαγγελματίας ελευθερωτής, και αναλαμβάνει δράση για να σώσει την πόλη και την αγαπημένη του Έλσα. Θέλει όμως η πόλη να σωθεί; Κι αν ο δράκος σκοτωθεί, ποιος θα έρθει στη θέση του; Το έργο είναι μια παραβολή κατά του φασισμού και του ολοκληρωτισμού με κωμικά και δραματικά στοιχεία. Μέσα από μια παραμυθένια πλοκή ο συγγραφέας μιλάει για τη διάβρωση των κοινωνιών από τον ολοκληρωτισμό και τη διαρκή προσπάθεια που χρειάζεται όλοι οι πολίτες να καταβάλλουν, για να αποτινάξουν το τέρας του φασισμού, αρχίζοντας από τον ίδιο τους τον εαυτό. «Πρέπει να σκοτώσουμε τον δράκο που ζει μέσα μας», λέει ο συγγραφέας. Ετοιμάσαμε για εσάς μια διασκεδαστική και ευφάνταστη παράσταση, που θα προσφέρει συγκίνηση, προβληματισμό αλλά και πηγαίο γέλιο σε μεγάλους αλλά και μικρούς θεατές!

Παίζουν με σειρά εμφάνισης:

Λανσελότος: Αλέξης Αρβανίτης
Γάτος: Ξένια Ροδοθεάτου
Καρλομάγνος: Αλέξης Καϊμάκης
Έλσα: Βάσω Φαρμάκη
Δράκος A’ - Καπελάς: Σταύρος Μποφυλάτος
Δράκος B’ - Πραματευτής: Φλώρα Δαμίγου
Χένρυ: Ιάκωβος Μανωλάς
Δήμαρχος: Αντώνης Δημητριάδης
Γιατρός: Ιωάννα Λεβέντη
Σκοπός: Θανάσης Υφαντόπουλος
1η φιλενάδα: Βιβή Μάνου
2η φιλενάδα: Χριστίνα Μποτσέα
Γάιδαρος - 3η φιλενάδα: Σοφία Κωνσταντινίδου
Υφαντής Α’: Λένα Αγγελετοπούλου
Υφαντής Β’: Ιφιγένεια Γιαννέ
Δράκος Γ’ - Κατασκευαστής μουσικών οργάνων: Καίτη Σιούτη
Παιδί - 4ος πραματευτής: Ελένια Καμπά
Φωτογράφος: Σοφία Λιπαντετζόγλου
Περιβολάρης - Φύλακας: Τατιάνα Γκιόκα

Πιάνο: Αποστόλης Αρμάγος, Φλώρα Δαμίγου

Τραγουδούν: Ξένια Ροδοθεάτου, Ιωάννα Λεβέντη

Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου

Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελάκη-Rooke

Σκηνικά: Αντώνης Δημητριάδης

Κοστούμια: Σοφία Κωνσταντινίδου, Σοφία Λιπαντετζόγλου, Ξένια Ροδοθεάτου, Λένα Αγγελετοπούλου

Πρωτότυπη μουσική: Αποστόλης Αρμάγος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Τατιάνα Γκιόκα

Artwork: Ελένη Άννινου

Καπέλα-Ειδικές κατασκευές κουστουμιών: Σοφία Κωνσταντινίδου

Η Θεατρική Ομάδα

Η θεατρική ομάδα του συλλόγου «ΑΡΓΩ» δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2016. Αποτελείται από μέλη όλων των ηλικιών που αγαπούν το θέατρο και τις τέχνες. Η ομάδα με επικεφαλής την σκηνοθέτη και εμψυχώτρια Ιωάννα Μπακαλάκου, κατάφερε μέσα στον πρώτο χρόνο δημιουργίας της να ανεβάσει το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου και να δώσει επιτυχημένες παραστάσεις σε ένα κατάμεστο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι, στο ανοικτό θέατρο Μελισσιών, στο κέντρο Νεότητας Χαλανδρίου, σε όμορους δήμους (Βριλήσσια, Αγία Παρασκευή) καθώς και παραστάσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα (Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα»). Το καλοκαίρι του 2018 παρουσίασε την πολύ πετυχημένη παράσταση «Κομεντί Μπουρδουκλουά», βαριετέ μετά χορών και πραγματοποίησε παραστάσεις με συνδιοργανωτή τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων (Σ.Β.Α.Π.). Έλαβε επίσης μέρος στο 34o Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας με το έργο ο Αρχοντοχωριάτης. Για το 2019 ετοίμασε το έργο «Ο Δράκος» του Ε. Σβαρτς, μια παραβολή για το τέρας του ολοκληρωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου