Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙAΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ένταση, που έφτασε ένα βήμα πριν τις προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα, επικράτησε στην είσοδο του δημοτικού συμβουλίου στο Χαλάνδρι, εν ώρα συνεδρίασης και μετά τη λήξη της συζήτησης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το βράδυ της Τετάρτης 30 Οκτωβρίου.


Αποχωρώντας από την αίθουσα, ο μελετητής του ΣΒΑΚ και συγκοινωνιολόγος Θόδωρος Μαυρογεώργης προπηλακίστηκε στο προαύλιο από μέλος του συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου».
 Αφορμή στάθηκε ότι το συγκεκριμένο πλάνο κάνει, μεταξύ άλλων, αναφορά στο γεγονός ότι εκπονείται μελέτη για τη μεταστέγαση του δημοτικού αμαξοστασίου και σταθμού μεταφόρτωσης στο ΧΕΥ 9 του Πατήματος, θέμα για το οποίο αντιδρούν οι περίοικοι.

Ο κάτοικος της περιοχής ζήτησε τον λόγο από τον συγκοινωνιολόγο με έντονο τρόπο που έφτασε τουλάχιστον μέχρι και να τον αποθήσει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.


Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από τον αντιδήμαρχο Κώστα Γερολυμάτο, ο οποίος βγήκε αμέσως από την αίθουσα και κατέβηκε στο σημείο. Η συνεδρίαση διεκόπη και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων έσπευσε στην είσοδο. Ακολούθησε μεγάλη ένταση, η οποία εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Το συμβάν καταγγέλθηκε στην αστυνομία, η οποία έφτασε μετά από λίγα λεπτά στην περιοχή, ωστόσο, δεν δόθηκε συνέχεια.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι Περιβάλλοντος – Πάτημα Χαλανδρίου», Γιώργος Ανδρικόπουλος ζήτησε συγγνώμη από τον κ. Μαυρογιώργη, τονίζοντας ότι τέτοια γεγονότα είναι καταδικαστέα.

Όπως δήλωσε ο συγκοινωνιολόγος, «ήρθαμε να μιλήσουμε για το μέλλον μιας πιο ανθρώπινης πόλης και βρέθηκα να με μαλώνουν για την αναφορά σε μία μελέτη που θα εκπονηθεί για το ΧΕΥ».

Δανειστήκαμε το ρεπορτάζ της ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ μέχρι εδώ, αφού ο Νταβίας είχε αποχωρήσει νωρίτερα από την συνεδρίαση και δεν ήταν παρών στο περιστατικό.

Να προσθέσουμε μόνο τρία ενδιαφέροντα ακόμα στοιχεία:


1. Η μελέτη του Σχεδίου Βιώσιμης στικής Κινητικότητας είχε εγκριθεί ΟΜΟΦΩΝΑ από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και είχε έρθει στο ΔΣ για τελική συζήτηση και έγκριση.

2. Ο Σύλλογος προστασίας της ρεματιάς κατέθεσε έγκαιρα προτάσεις που έγιναν αποδεκτές, αφού ήταν συμβατές με το συνολικό πνεύμα της μελέτης.

3. Ξέρουμε ότι θα φανεί ως "εμμονικό" αλλά δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην στάση της αξιωματικής αντιπολίτευση του δήμου, της παράταξης του Κουράση, που παριστάνει την .... σοβαρή.
Η  παράταξη Κουράση ψήφισε την μελέτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αλλά μόλις τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου του Πατήματος παρουσιάστηκαν στη συνεδρίαση του ΔΣ και είπαν ότι διαφωνούν επειδή ο μελετητής έκανε μια απλή αναφορά στην υπό εκπόνηση μελέτη για τον ΧΕΥ 9 και ζήτησαν να αποσυρθεί αυτή η αναφορά,  ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ στο δημοτικό συμβούλιο αυτό που είχε ψηφίσει στην ΕΠΟΙΖΩ.

Κάποιοι της Κουρασικής Αριστεράς ακόμα αναζητούν .... πολιτικάντηδες κατά τα άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου