Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

ΠΡΑΞΙΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Σ. ΚΟΥΚΛΑΔΑ ΚΑΤΤΑΓΓΕΛΕΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Εδώ και ένα χρόνο, παρακολουθούμε την συνεχή και συστηματική προσπάθεια διάλυσης των λειτουργιών του Συλλόγου και των διαδικασιών μας, από τον Προέδρου του Συλλόγου - Δ/ντή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, Σωκράτη Κουκλάδα και την Ταμία, Εύη Καλουμέρη που ανήκουν στην ίδια παράταξη

Αυτό τεκμηριώνεται από τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα γεγονότα:
  •   Πέρασε ενας ολόκληρος χρόνος για να γίνει η 1η Γενική Συνέλευση και μάλιστα ύστερα από την απαίτηση των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ, ενώ σύμφωνα με το καταστατικό μας, έπρεπε ήδη να έχει γίνει από το πρώτο τρίμηνο του 2019.
  •   Το ΔΣ πήρε απόφαση για αποχή από την αξιολόγηση κατά πλειοψηφία και ο πρώτος που έκανε αξιολόγηση ήταν ο Πρόεδρος - Διευθυντής, αδιαφορώντας για την απόφαση του ΔΣ στο οποίο προεδρεύει.
  • Το τελευταίο διάστημα είναι γνωστό ότι είχαμε μια σειρά κινητοποιήσεων και απεργιών ενόψει του πολυνομοσχεδίου που χτυπάει τα συνδικάτα, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και ανοίγει την πόρτα φαρδιά πλατιά στις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών μας.
Ενόψει αυτών των κινητοποιήσεων κάναμε προσπάθεια να βρούμε τον Πρόεδρο για να συγκαλέσει άμεσα έκτακτο Δ.Σ. με στόχο την ενημέρωση και την οργάνωση κυρίως στις υπηρεσίες που προΐσταται ο Πρόεδρος (καθαριότητα, Πράσινο, Ηλεκτροφωτισμός).

Μετά από αλεπάλληλα τηλεφωνήματα που έκανε η Αντιπρόεδρος  Ειρήνη  Παπαδάτου στον Πρόεδρο και αφού δεν απάντησε, ενημερώσαμε την Ταμία και αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε (ως πλειοψηφία) έκτακτο ΔΣ για την Δευτέρα 21/10 και ώρα 12.00.

Λίγο πριν ξεκινήσει το ΔΣ ζητήσαμε την σφραγίδα του συλλόγου για να πρωτοκολληθεί απόφαση του ΔΣ που ήδη είχε ληφθεί πλειοψηφικά στις 7/10/19. Ο Πρόεδρος με πρωτοφανή τραμπούκικη συμπεριφορά φωνάζει και σπρώχνει  βίαια την Γραμματέα, Κατερίνα Κασιμάτη και το μέλος του ΔΣ, Βίκυ Χαλκιά. Κλειδώνει την σφραγίδα φωνάζοντας “αφού δεν συμφωνώ εγώ δεν υπάρχει απόφαση σε μένα δεν περνάνε αυτά”. Αποχωρεί προκλητικά πριν ξεκινήσει το ΔΣ και μετά από λίγα λεπτά εξαφανίζεται και η ταμίας.

Το ΔΣ συνεδρίασε με τα τρία εναπομείναντα μέλη όπου αποφασίσαμε να οργανώσουμε τη δράση μας σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
  • Καταγγείλαμε την διαλυτική και τραμπούκικη στάση του Προέδρου και την συστηματική υπονόμευση των διαδικασιών μας από τα μέλη της Αδέσμευτης Ενωτικής Κίνησης.
  • Αποφασίσαμε να συγκαλέσουμε έκτακτη Γενική Συνέλευση.
  •   Γυρίσαμε τους χώρους δουλειάς για την καλύτερη οργάνωση των κινητοποιήσεων και της Γενικής Συνέλευσης.
  •  Αποφασίσαμε να παραστούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και να καταθέσουμε ψήφισμα για την απόσυρση του άρθρου 179.  
Σε όλη αυτή την προσπάθεια ο Πρόεδρος και η Ταμίας όχι μόνο ήταν εξαφανισμένοι αλλά σύμφωνα με μαρτυρίες συναδέλφων:
  •   O Πρόεδρος καθύβρισε χυδαία και απείλησε τον συνάδελφο που ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την Γ.Σ. μέσω των δελτίων κίνησης (ενημέρωση που γίνεται κάθε φορά που έχουμε Γενική Συνέλευση).
  •   Από την υπηρεσία καθαριότητας (με εντολή ποιου???) ειδοποιούσαν τηλεφωνικά τους συναδέλφους οτι η ΓΣ ακυρώθηκε.
  • H Ταμίας κατέβασε την αφίσα του Συλλόγου που καλούσε σε ΓΣ. ενώ όταν έγινε αντιληπτή από συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε, λιποθύμησε και του έκανε αναφορά!!!
Πίσω από τον έντονο διαπληκτισμό που έγινε με τον συνάδελφο που διαμαρτυρήθηκε για την υπονόμευση της Γενικής Συνέλευσης, προσπαθούν να κρύψουν την γύμνια τους χρησιμοποιώντας θέματα υγείας και δεν απαντούν στην ουσία του θέματος, που δεν είναι άλλη, από την υπονόμευση της συνδικαλιστικής δράσης από τους ίδιους τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των εργαζομένων του δήμου μας!!!

Είναι ξεκάθαρο οτι ο Πρόεδρος Σωκράτης Κουκλάδας και η Ταμίας Εύη Καλουμέρη, σαμποτάρουν συστηματικά τη συλλογική μας δράση, δεν αποδέχονται τη δημοκρατική λειτουργία, τις πλειοψηφικές αποφάσεις και χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ιδιότητα για να λειτουργήσουν σαν απεργοσπαστικός μηχανισμός.

Ο βρώμικος ρόλος που παίζουν, έχει στόχο να μετατραπεί ο σύλλογος μας σε μηχανισμό στήριξης και ευχαριστιών της κάθε Διοίκησης κάτι που κάνουν οι ίδιοι διαχρονικά!!!

Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες αντιλήψεις γιατί πιστεύουμε οτι ο Σύλλογος Εργαζομένων πρέπει να λειτουργεί αυτόνομα και διεκδικητικά και όχι σαν παράρτημα της εκάστοτε Διοίκησης.
Kαλούμε τους συναδέλφους να απομονώσουν και να καταδικάσουν τέτοιες τακτικές να περιφρουρήσουν την ενότητα και την αγωνιστικότητα του συλλόγου μας.

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
(Δ.Α.Σ.) ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου