Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ?

http://oroposavrio.blogspot.com/2011/11/blog-post_18.html

Αυτές τις μέρες πραγματικά βρίσκομαι σε δίλημμα!
Για πρώτη φορά στην ζωή μου ,αναρωτιέμαι μήπως τόσα χρόνια έχουμε υποστεί μια τεράστια κοροϊδία και έχουμε αφεθεί να παρασυρθούμε σε μια συναισθηματική πλάνη,που μπορεί μεν να έδινε ένα άλλοθι στα διαδοχικά πολιτικά μας λάθη,αλλά που τελικά μας έφτασε μπροστά σε ένα τεράστιο,ανυπέρβλητο αδιέξοδο,που για να το διαβούμε θα πρέπει να ξεπεράσουμε συναισθηματικά και ψυχικά πιστεύω και να καταλήξουμε να υποστηρίξουμε πράγματά,που είναι πέρα και πάνω από τα οράματα μας και την Ιδεολογία μας!
Το να ξεπεράσουμε δηλαδή το ότι είμαστε αναγκασμένοι να συμπορευθούμε με τον Άδωνη,τον Καρατζαφέρη,τον Ροντούλη και τον Βορίδη,και να σκεφτούμε Ευρωπαϊκά και σε κλίμα Εθνικής Ομοψυχίας και Συνεννόησης???????
Όμως θεωρώ πως ο κόμπος έφτασε πια στο χτένι!
Συζητώντας και με άλλους φίλους,που από παλιά συμπορευτήκαμε Πολιτικά και έχουμε την διαφορετικότητα να θεωρούμε πως ανήκουμε στο "Παλιό" ΠΑ.ΣΟ.Κ,καταλήγουμε πια στο συμπέρασμά,πως δεν μπορεί μια τρέλα νεανική,μια πίστη στον Τρίτο Δρόμο προς τον Σοσιαλισμό(που οραματίστηκε και πάλεψε ο Ανδρέας Παπανδρέου),και μια αδιόρατη φοβία στο να μην έρθει η "Δεξιά"(ποια δεξιά,αφού την πραγματική την φέραμε μόνοι μας,χωρίς να ντραπούμε και χωρίς να το σκεφτούμε καθόλου),να μας οδηγήσει στο να ξαναστηρίξουμε μια Αρρωστημένη κατάστασή και μια Στρεβλή Αντιλαϊκή Πολιτική,που "οραματίζονται" και σχεδιάζουν,αυτοί οι απίστευτοι τύποι,που κρατώντας ετσιθελικά και χωρίς αιδώ την σφραγίδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ χαράζουν πορεία κατευθείαν προς τον γκρεμό και την Εθνική Ταπείνωση!
Θα ήταν αδιανόητο για ανθρώπους που πίστεψαν και πάλεψαν για Αλλαγή και για Λαϊκή Συμμετοχή,να συνεχίσουν να εθελοτυφλούν και να κρύβονται πίσω από τις όποιες αστείες δικαιολογίες,προκειμένου να μην βγουν μπροστά και να μην τιμωρήσουν εκείνους που "καταχράστηκαν" και εκμεταλλεύτηκαν την αγωνία και την Ελπίδα ενός ολόκληρου λαού!
Εντάχθηκα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ σε ηλικία 18 χρονών,30 χρόνια πριν!
Ποτέ δεν έχω αφήσει το μετερίζι μου και ποτέ δεν έχω αποδράσει από τις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη!
Και φυσικά δεν θα το κάνω και τώρα!
Απλά αυτοί που υποτίθεται εκπροσωπούν το ΠΑ.ΣΟ.Κ σήμερα έχουν αλλάξει πορεία και μας υποχρεώνουν μένοντας πιστοί στις αρχές του και στα οράματά του,να αναζητήσουμε άλλες διαφορετικές,Δημοκρατικές,Αληθινές,Επαναστατικές μορφές και ομάδες δράσεις.
Και το κάνουμε για πρώτη φορά,μετά από τόσα χρόνια,χωρίς καμιά συναισθηματική ενοχή και χωρίς κανένα Ιδεολογικό Ενδοιασμό.
Γιατί απλά πιστεύουμε πως Είναι στραβός ο Γιαλός και εμείς δεν αρμενίζουμε στραβά!
Καλώ λοιπόν όσους πιστεύουν στα όσα παραπάνω γράφω να δείξουμε πως εμείς μένουμε πιστοί στις αρχές μας και δεν ΕΞΕΥΡΩΠΑΙΖΟΥΜΕ τα πιστεύω μας,κάτω από οποιαδήποτε Σημαία και πίσω από οποιαδήποτε υποτίθεται ανάγκη και πρόβλημα!
Συνεχίζουμε αταλάντευτα να στηρίζουμε τον Τρίτο Δρόμο προς το Σοσιαλισμό και να πιστεύουμε πως υπάρχει ακόμα Ελπίδα για το λαό και για τη Δημοκρατία!
Και σε αυτή τη κατεύθυνσή θα εξακολουθήσουμε να δίνουμε τις καθημερινές μας μάχες,αταλάντευτα και δυναμικά!

ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου