Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΘΕΤΕ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ε1 ΚΑΙ Ε9 ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΑΚΙΝΗΤΑ

Μια νέα υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» στην οποία φέρονται να εμπλέκονται η διευθύντρια της Εφορίας Καρπάθου, ο ιατρός σύζυγος της και ένας αρτοποιός, διερευνάται στην Κάρπαθο από τις διωκτικές αρχές του νησιού...

Στο πλαίσιο της έρευνας, που γίνεται με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνου Μπουτσίκου, διατάχθηκε και διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τη Πταισματοδίκη Καρπάθου καθώς και κατάσχεση όλων των φακέλων της υπόθεσης από τα γραφεία της Εφορίας αλλά και της Πολεοδομίας του νησιού.

Εξετάζεται δε η συσχέτιση της υπόθεσης με αυτήν του 49χρόνου πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας Καρπάθου, ο οποίος κατηγορείται για την υπεξαίρεση περίπου 6 εκατ. ευρώ από τα ταμεία, του υποκαταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν πριν μερικές μέρες όταν έγινε καταγγελία σε βάρος του αρτοποιού, ο οποίος πρόσφατα είχε αγοράσει από πλειστηριασμό που έγινε, επιχείρηση την οποία διατηρούσε ο 49χρονος πρώην διευθυντής της Α.Τ.Ε.

Από τη καταγγελία φέρεται ότι ο αρτοποιός δεν διέθετε όλες τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιήσει μια τέτοια αγορά. Μάλιστα στο θέμα αυτό φέρονται να εμπλέκονται η διευθύντρια της Εφορίας Καρπάθου καθώς και ο γιατρός σύζυγος της, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στο νησί.

Τη Δευτέρα με εισαγγελική εντολή έγινε «έφοδος» τόσο στην Εφορία Καρπάθου, όπου κατασχέθηκαν ο φάκελος και οι φορολογικές δηλώσεις του αρτοποιού, όσο και στην Πολεοδομία. Από εκεί κατασχέθηκαν οι φάκελοι οικοδομικής άδεια του ξενοδοχείου του ιατρού.

Όπως είναι γνωστό, στην υπόθεση του 49χρονου πρώην διευθυντής της Α.Τ.Ε. Καρπάθου με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρόδου ασχολείται ειδικός πραγματογνώμονας, ο οποίος έχει κληθεί να εξετάσει τη διαδρομή των χρημάτων που κατέθετε και έκανε ανάληψη το πρώην διευθυντικό στέλεχος, καθώς επίσης και τους λογαριασμούς, οι οποίοι κινούνταν ή αυτοί στους οποίους κατέληγαν τα ποσά αυτά.

Σκοπός της έρευνας αυτής είναι να διαπιστωθεί με ποιο τρόπο γίνονταν ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος αλλά και ποια διαδικασία ακολουθούνταν προκειμένου ως σημαντικά στοιχεία συμπεριληφθούν στη δικογραφία, Παντός ο 49χρονος από τη πλευρά του είχε προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας να «ανοιχτούν» οι τραπεζικοί του λογαριασμοί προκειμένου να διαπιστωθεί το τι πραγματικά έχει συμβεί αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης που κατηγορείται.

Το αίτημα αυτό είχε γίνει δεκτό από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου. Ο 49χρονος είχε συλληφθεί στις 20 Οκτωβρίου 2008 μετά την έκδοση εντάλματος σε βάρος του, και στη συνέχεια συνοδεία αστυνομικών μετέβη στη Κάρπαθο όπου και συμμετείχε στην έρευνα που πραγματοποιούσαν οι επιθεωρητές της τράπεζας προκειμένου να βρεθούν οι λογαριασμοί στους οποίους και κατατέθηκαν τα χρήματα που έχει υπεξαιρέσει.

Στη συνέχεια προσήχθη στη Ρόδο όπου ασκήθηκαν σε βάρος του ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από διαχειριστή ξένης περιουσίας κατ' εξακολούθηση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 49χρονος πρώην διευθυντής του υποκαταστήματος ενώπιον του ανακριτή αποδέχτηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ανέφερε αναλυτικά όλα τα ονόματα των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών τους οποίους «βοήθησε» χρηματοδοτώντας τες, ενώ δήλωσε πως είναι πρόθυμος να μεταβιβάσει το σύνολο της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στην Αγροτική Τράπεζα αλλά και να βοηθήσει με τον όποιο τρόπο τις ενέργειες που γίνονται.

Μετά την απολογία του ο 49χρονος είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος και στη συνέχεια προσέφυγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, ζητώντας την αντικατάσταση του εντάλματος προσωρινής κράτησης, που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ανακριτή Ρόδου, Λάζαρο Βαλσαμή, έστω και με περιοριστικούς όρους.

Το αίτημα αυτό έγινε αποδεκτό από το δικαστικό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου 2009, με τον όρο της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, καθώς και τη καταβολή εγγύησης ποσού 10.000 ευρώ.

Ο 49χρονος δεν κατέβαλε το ποσό της εγγυοδοσίας και έτσι στα τέλη Οκτωβρίου 2009 λόγω συμπλήρωσης 12μηνου, με βούλευμα του ίδιου δικαστικού συμβουλίου, αφέθηκε ελεύθερος όπως ορίζει ο νόμος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους, χωρίς όμως την καταβολή εγγυοδοσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου