Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΝΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ



Άρθρο 108
Δυνητική θέση σε αργία

Αναστολή άσκησης καθηκόντων

1. Αν συντρέχουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος ή υπηρεσιακοί λόγοι, μπορεί να τίθεται σε αργία ο υπάλληλος κατά του οποίου:
α) έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αδίκημα το οποίο μπορεί να επισύρει την έκπτωση από την υπηρεσία.
Ειδικά προκειμένου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, ο υπάλληλος μπορεί να τίθεται σε αργία εφόσον έχει παραπεμφθεί στο ακροατήριο για το αδίκημα αυτό,
β) έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για παράπτωμα το οποίο μπορεί να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης και
γ) υπάρχει βάσιμη υπόνοια για άτακτη διαχείριση, η οποία στηρίζεται σε έκθεση της οικείας επιθεώρησης.

2. Σε κατεπείγουσες περιπτώσεις, όταν διακυβεύεται το συμφέρον της υπηρεσίας και πριν αποφανθεί το υπηρεσιακό συμβούλιο, μπορεί να επιβληθεί στον υπάλληλο από το αρμόδιο για διορισμό όργανο, όπου υπηρετεί, το μέτρο της αναστολής της άσκησης των καθηκόντων του.
Μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες το υπηρεσιακό συμβούλιο συνέρχεται και αποφασίζει για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία. Η αναστολή άσκησης των καθηκόντων αίρεται αυτοδικαίως, εάν το υπηρεσιακό συμβούλιο δεν αποφασίσει για τη θέση σε αργία εντός της ανωτέρω προθεσμίας.

3. Η πράξη, με την οποία ο υπάλληλος τίθεται σε δυνητική αργία ή επαναφέρεται στα καθήκοντά του, εκδίδεται από το αρμόδιο για διορισμό όργανο, ύστερα από απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Για τη θέση του υπαλλήλου σε αργία απαιτείται προηγούμενη ακρόαση αυτού από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο.

4. Μετά την πάροδο έτους από τη θέση σε αργία, το υπηρεσιακό συμβούλιο υποχρεούται να αποφανθεί αιτιολογημένα για τη συνέχιση ή μη της αργίας. Η αργία αίρεται αυτοδικαίως μετά την πάροδο διετίας από την έκδοση της απόφασης θέσεως του υπαλλήλου σε αργία.

5. Η αργία αρχίζει από την κοινοποίηση της σχετικής πράξης. Ο υπάλληλος επανέρχεται στα καθήκοντά του από την κοινοποίηση της πράξης επαναφοράς ή αυτοδικαίως από την τελεσιδικία της ποινικής απόφασης που δεν συνεπάγεται έκπτωση, ή της πειθαρχικής απόφασης η οποία δεν επιβάλλει την ποινή της οριστικής παύσης, ή από τη συμπλήρωση της διετίας κατά την προηγούμενη παράγραφο.

ΠΛΑΤΕΙΑ: Λέμε τώρα, λέμε, αν, (ΑΝ ΛΕΜΕ, δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο στο κεφάλι μας) διαπιστωθεί από έλεγχο του ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ότι κάποιος έχει υπογράψει ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ότι σε ένα έργο, ας πούμε, δούλευα εγώ και καμιά δεκαριά μαλάκες σαν εμένα (ας πούμε) και μετά εγώ, μαζί με τους υπόλοιπους δέκα ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΕΣ σαν και εμένα, βεβαιώσουμε τους ελεγκτές ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ στην δουλειά ΠΟΤΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ κανένα ΓΕΛΟΙΟ BLOG αλλά ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΘΕΣΗ επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΑ  εμπίπτει αυτό - τουλάχιστον - στο 1γ του παρόντος;;;;

Διότι αυτό ΑΠΟ ΛΑΘΟΣ - για να μην είμεθα αυστηροί - ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ! Ή Γίνεται;

Και αν ναι, το γεγονός ότι ο προϊστάμενος αντιδήμαρχος (αλλά και πολλοίοιοι άλλοι) κάνει τον ΚΙΝΕΖΟ δεν λέει κάτι;;; 


(Ποιος αντιδήμαρχος;; Αυτός με το ρύζι ντε! Ο Κίνέζος!
 Ο ΠΙΛΑΦΗΣ ΝΤΕ .... )




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου