Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ - ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ


ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ- ΝΕΟΣΑΓΩΝΙΣΤΗΣ (www.neosagonistis.org)
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ


Αθήνα, 6 Νοέμβρη 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΡΟΪΚΑ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ - ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ-ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΠΥΡΗΝΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Έχουν περάσει δύο και πλέον χρόνια από την επιβολή του νεοαποικιακού  μνημονιακού καθεστώτος μειωμένης εθνικής κυριαρχίας και μαζικής κοινωνικής εξαθλίωσης. 
Η τρικομματική συγκυβέρνηση, εκτελώντας πιστά τις εντολές της Τρόικας αλλά και της εγχώριας άρχουσας τάξης, με διαδικασίες κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος επιχειρεί να ολοκληρώσει την εργασιακή βαρβαρότητα, που έχει ήδη θεσμοθετηθεί. Να πραγματοποιήσει το ξεπούλημα των κρατικών υποδομών της χώρας και της δημόσιας περιουσίας και γης στη ντόπια και διεθνή κεφαλαιοκρατία μέσω του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ., σε συνθήκες επίτασης της ύφεσης και κατακόρυφης ανόδου της ανεργίας. 
Η διαρκής υποβάθμιση  της μισθωτής εργασίας και η διάλυση της μεσαίας τάξης, αποκαλύπτει τους πραγματικούς στόχους του γερμανικού ιμπεριαλισμού μέσω της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής. Η μετατροπή συνολικά του ευρωπαϊκού νότου - και όχι μόνον - σε  Ειδική Οικονομική Ζώνη τύπου  ανατολικής Ευρώπης, με τον ελληνικό λαό στο ρόλο του πειραματόζωου, στα πλαίσια της όξυνσης του ανταγωνισμού μεταξύ Ασίας-ΗΠΑ-ΕΕ, με τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να χάνουν την ανεξαρτησία τους, όπως μας ενημέρωσε η καγκελάριος, και να μετατρέπονται σε γερμανικά νεοφιλελεύθερα λάντερ στο πλαίσιο γερμανοποίησης της ήδη νεοφιλελεύθερης Ε.Ε.

Το μνημονιακό μπλοκ είτε στην εκδοχή της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, είτε της τρικομματικής συγκυβέρνησης Παπαδήμου, είτε της τρικομματικής συγκυβέρνησης Σαμαρά παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά: Ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία αρχικά, και ραγδαία λαϊκή απονομιμοποίηση στη συνέχεια. 
Οι μαζικοί αντιμνημονιακοί αγώνες οδηγούν στην πολιτική ενοποίηση του μνημονιακού μπλοκ. Η διάλυση του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ και η διαφαινόμενη προσπάθεια ενσωμάτωσης- διάσωσης διαφόρων ξοφλημένων καριεριστών υπερμνημονιακών πολιτικών προσώπων στη δεξιά παράταξη ή η συγχώνευση εκσυγχρονιστικών/γιωργοπαπανδρεϊκών υπολειμμάτων με τη ΔΗΜΑΡ, αποτελούν τις δύο όψεις της προσπάθειας ανασύνταξης του μνημονιακού - αστικού μπλοκ. Με το φασιστικό μόρφωμα να λειτουργεί ως μακρύ χέρι του συστήματος, υποστηριζόμενο και ανοιχτά διαφημιζόμενο απ’ αυτό. Απέναντι σε μια  αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά, το τρίγωνο τραπεζίτες - ιδιωτικά ΜΜΕ-  φασιστικό μόρφωμα, θα χρησιμοποιηθεί από το αστικό-μνημονιακό μπλοκ για να προκαλέσουν κλίμα τρομοκρατίας, ανασφάλειας και γενικευμένης σύγχυσης προκειμένου να  υπονομεύσουν και να ρίξουν τη λαϊκή κυβέρνηση.
Γι’ αυτό πρέπει από σήμερα να προετοιμαστούμε γι’ αυτή την αναμέτρηση. 
Οικοδομούμε ανοιχτά και δημοκρατικά το νέο κόμμα μαζών της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Χωρίς εξωελλαδικές εξαρτήσεις και υφιστάμενη σχέση με  ομίλους κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων και ειδικότερα με τα Μ.Μ.Ε., όπως κάνουν τα μνημονιακά κόμματα. 

Καλούμε τον ελληνικό λαό να ενταχθεί και να πυκνώσει τις γραμμές του νέου φορέα, παίρνοντας τις τύχες του στα δικά του χέρια. 

Αντιπαλεύουμε τη φτωχοποίηση του λαού, την υπαρκτή καθημερινότητα της ανεργίας – ή την τρομοκρατική απειλή της – που αποτελούν τη βάση για το κλίμα παθητικοποίησης, μοιρολατρείας, απομόνωσης και μελαγχολίας που επιχειρεί να επιβάλει στο λαό το μνημονιακό μπλοκ. Οργανώνουμε μορφές και πρακτικές κοινωνικής αλληλεγγύης, εντείνοντας την αντιμνημονιακή πάλη. 
Η συγκυβέρνηση Σαμαρά είναι ετοιμόρροπη αλλά δεν θα πέσει αν δεν τη ρίξουμε μέσα από τους αγώνες. Παλεύουμε  να μην περάσουν τα μέτρα και να πέσει η κυβέρνηση. Διαμορφώνουμε ένα μεταβατικό πρόγραμμα ρήξης με τη μνημονιακή στρατηγική, απαντώντας στο ενεργειακό, στο διατροφικό, στο ζήτημα του φαρμάκου, με κατεύθυνση το σοσιαλισμό. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στην προοπτική μιας γερμανικής νεοφιλελεύθερης ΟΝΕ και Ε.Ε. Όχι στο Ευρώ πάση θυσία. Πρώτα οι ανάγκες των πολλών και η ανεξαρτησία μας. Αγώνας με τους λαούς της Νότιας Ευρώπης και όλους τους εργαζομένους που μάχονται για μια άλλη Ευρώπη.  
Μόνον μια κυβέρνηση λαϊκής ενότητας με πυρήνα την Αριστερά, ως πολιτική έκφραση της κοινωνικής συμμαχίας εργατικής τάξης-μικροαστών-αγροτικών στρωμάτων με οργανωμένες τις κοινωνικές δυνάμεις, μπορεί να κατοχυρώσει την εθνική ανεξαρτησία, να αποκαταστήσει τη δημοκρατία, να αναπτύξει τις παραγωγικές δυνάμεις, να θεμελιώσει την κοινωνική δικαιοσύνη. 
Δεν είναι ζήτημα υποκειμενικών βουλήσεων, αλλά αντικειμενικής θέσης  στην παραγωγική διαδικασία και στο διεθνή καταμερισμό εργασίας. Γι’ αυτό και η εγχώρια άρχουσα τάξη ήταν και είναι αντεθνική, αντιδημοκρατική, αντιαναπτυξιακή, αντικοινωνική. Λόγω ακριβώς της συγκεκριμένης φύσης της, μας οδήγησε δια των πολιτικών εκπροσωπήσεών της στο Μνημόνιο και μάχεται λυσσαλέα για τη διαιώνισή του. Γιατί μόνο χάρις στο Μνημόνιο επιβιώνει, μόνο χάρις σε αυτό κερδίζει... Όπως ακριβώς κάποιοι κέρδιζαν στην κατοχή του ’41-’44.  
 Στην κατεύθυνση αυτή η λαϊκή κυβέρνηση με πυρήνα την Αριστερά πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αναστολή πληρωμών τόκων και χρεολυσίων, συγκροτώντας διεθνή επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους. Να τσακίσει το νεοαποικιακό μνημονιακό καθεστώς έκτακτης ανάγκης της δικτατορίας του χρηματιστικού κεφαλαίου, αποκαθιστώντας την κοινοβουλευτική λειτουργία και τη λαϊκή κυριαρχία. Να καταργήσει τη μνημονιακή αντεργατική νομοθεσία και να ακυρώσει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Να εθνικοποιήσει τις τράπεζες και να θεσπίσει κανόνες δημοκρατικού ελέγχου στα ΜΜΕ. Να οργανώσει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα όπου επιτέλους να φορολογηθεί ο πλούτος και όχι η φτώχεια. Να προχωρήσει άμεσα στην παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση, με έμφαση στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, μ’ ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένης αξιοβίωτης ανάπτυξης. 

Ο αγώνας  είναι πολύ δύσκολος και απαιτεί θυσίες. 
Θυσίες για τα συμφέροντα του λαού, όχι για τη χρηματιστική ολιγαρχία. 
Είναι μάχη επιβίωσης και αξιοπρέπειας. 
Ή αυτοί ή εμείς.  Λαός  ενωμένος και αποφασισμένος δεν νικιέται.

ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ- ΝΕΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ
ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
                                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου