Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Την Πέμπτη 9 Φλεβάρη, συνήλθαν, στο θέατρο ΑΛΦΑ,όλα τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του Εθνικού Συμβουλίου, για να συζητήσουν γύρω από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (3.2.12) και να πάρουν τις ανάλογες αποφάσεις.
Α.- Με την απόφασή του,το Δικαστήριο της Χάγης,όπως εξήγησε ο Καθηγητής κ.Στέλιος Περράκης,δεν αρνήθηκε την ύπαρξη των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Απλώς επανέλαβε την κλασσική,παραδοσιακή αντίληψη ότι αυτό δεν μπορεί να λυθεί με αγωγές ιδιωτών αλλά μόνο με διακρατική συνεννόηση.Και ξεκαθάρισε ότι τα εμπλεκόμενα κράτη θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνομιλίες για να διευκρινιστεί τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με όλα τα ζητήματα των επανορθώσεων.
Β.- Το Προεδρείο του Ε.Σ., ανακοίνωσε  : 1)Τα 70,περίπου,πρόσφατα ψηφίσματα Συλλόγων, Σωματείων,Οργανισμών και Ομοσπονδιών που συμπαρίστανται στις άοκνες προσπάθειες του Εθνικού Συμβουλίου.  2)Την απόφαση των 3 μεγάλων Συλλόγων της χώρας μας, Δικηγορικός,Ιατρικός και Τ.Ε.Ε., να μποικοτάρουν τα γερμανικά προιόντα και 3.)την Πρόταση 50 Ελλήνων Βουλευτών προς την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για να συζητηθεί, το συντομότερο δυνατό, το πρόβλημα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα.
Γ.- Όλα τα μέλη κατέθεσαν τις προτάσεις τους για τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσει το Εθνικό Συμβούλιο,έπειτα από την απόφαση της Χάγης και την καθολική επιθυμία του Ελληνικού λαού, για τη συνέχιση και την ολοκλήρωση των αγώνων μιας ολόκληρης 20ετίας, προς όλες τις κατευθύνσεις και με όλα τα νόμιμα μέσα.
Αποφάσισε:
1) Να ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του εκθέσει λεπτομερώς το θέμα των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα,που το θεωρεί μέγιστο Εθνικό θέμα.
2)Να στείλλει έγγραφη διαμαρτυρία στον Έλληνα Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο,που στην κεντρική του ομιλία τόσο στην τηλεόραση όσο και στη Βουλή,11 και 12/2,διέπραξε ένα μεγάλο  λάθος,λέγοντας: « Η χώρα μας τα τελευταία 65 χρόνια, βίωσε έναν εμφύλιο και μια δικτατορία..»!!  Χωρίς να αναφέρει τον εξοντωτικό πόλεμο και τη ναζιστική κατοχή που έκανε την Ελλάδα ένα ατέλειωτο ολοκαύτωμα.
3)Να απαιτήσει από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής να αφιερώσει μια ολόκληρη συνεδρίασή της για την ολοκληρωμένη ενημέρωσή της από το Προεδρείο του Εθνικού Συμβουλίου,όπως είχε αποφασίσει στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο του 2011.

4)Να εξαντλήσει όλα τα μέσα για την πλήρη ενημέρωση όλων των  Ελλήνων Πολιτών,σε κάθε πόλη και σε κάθε χωριό, όλου  του απόδημου Ελληνισμού και όλων των Κοινοβουλίων της Ευρώπης.
 5) Να επαναλάβει την πρόταση στον Ελληνικό λαό αλλά και στον απόδημο Ελληνισμό,(ήδη οι Έλληνες της Αυστραλίας το αποφάσισαν..), να μποικοτάρουν  τα γερμανικά προιόντα και να αποστείλλει παντού  τα στοιχεία που αποδεικνύουν το  τεράστιο οικονομικό όφελος που θα αποφέρει στη χώρα μας η προτίμηση των ελληνικών προιόντων.
και 6)Να επιδιώξει την οργάνωση συγκεντρώσεων, το συντομότερο δυνατό,σε όλες τις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας.
Με το μέγιστο αίτημα, πού ενώνει όλους τους Έλληνες, ανεξαρτήτως παρατάξεων:
Την εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα.
 Και με το πολυσήμαντο σύνθημα:
ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ… ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ…
‘’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Αθήνα 14.2.12 – www.holocaust.gr, info@holocaust.gr,
Για το Εθνικό Συμβoύλιο
Ο Πρόεδρος του Ε.Σ. :  Μανώλης Γλέζος
Ο Γραμματέας του Ε.Σ. :  Βαγγέλης Μαχαίρας
Ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής :  Στέφανος Ληναίος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου