Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 12-7-2012

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι  12-7-2012

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Με την ανάγνωση και ψήφιση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό κο Α. Σαμαρά, έσβησαν και οι  τελευταίες ελπίδες για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου.
Δυστυχώς , όπως φαίνεται ,  όλα τα μέτρα (77 τον αριθμό), που έχουν ψηφισθεί κατ΄ εφαρμογή του Μνημονίου 2 ,θα εφαρμοστούν στο ακέραιο. Άποψη της νέας τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι ότι, πρώτα πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα του Μνημονίου και μετά , ανάλογα με τα (…προδιαγεγραμμένα) αποτελέσματα που θα έχουμε, θα δούμε εάν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι. Ακόμη και η διετής χρονική παράταση των μέτρων των 11,5 δισ. δεν είναι εφικτή, αφού, σύμφωνα με τον νέο Υπουργό Οικονομικών, αυτό θα προκαλούσε επιπλέον χρηματική  βοήθεια από τους δανειστές μας, της τάξης των 20 δισ. περίπου. Κάτι το οποίο δεν μπορεί να ζητηθεί…
Ήδη, άρχισε να ακούγεται το γνωστό τρομοκρατικό «ποιηματάκι» (που ακούγεται πριν από κάθε δόση ) ότι τα μέτρα είναι απαραίτητα προκειμένου να πάρουμε ως χώρα την επόμενη δόση τον Αύγουστο, αλλιώς θα χρεοκοπήσουμε με αποτέλεσμα να επιστρέψουμε στη δραχμή.
Συμπέρασμα :
Όσα ακούστηκαν προεκλογικά για την αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για τις απολύσεις, τα ειδικά μισθολόγια (12% περικοπή από 1η Ιουλίου), τις συλλογικές συμβάσεις , τη μετενέργεια  κ. α., αποτελούν  << όνειρα Θερινής Νυκτός>>, όχι του Σαίξπηρ, αλλά της Τριμερούς Προκαθορισμένης Συγκυβέρνησης.   Αντίθετα, το μοναδικό σχέδιο που φαίνεται να ενεργοποιείται είναι ένα μεγάλο κύμα ιδιωτικοποιήσεων Επιχειρήσεων και Οργανισμών του Δημοσίου, στο δρόμο προς την «ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ» στην οποία έχουμε αναφερθεί και για την οποία θα κάνουμε μια αναλυτική παρουσίαση στο άμεσο μέλλον.
Στην ουσία, κατά την γνώμη μας, μιλάμε για ένα ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ, αφού η χρηματιστηριακή αξία των εταιρειών αυτών έχει μειωθεί  αισθητά και είναι στο 1/5 της πραγματικής τους αξίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΕΥΔΑΠ, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία ανέρχεται σήμερα στα 450 εκ. €, αλλά μόνο οι εκποιήσεις των παγίων της έχουν κοστολογηθεί στα 2 δισ.
Δηλαδή να πωληθούν στο μεγάλο κεφάλαιο σε τιμή ευκαιρίας. Φυσικά καταλαβαίνουμε όλοι τι θα γίνει με το προσωπικό των οργανισμών…
Συνεπώς το τρίπτυχο ΑΝΕΡΓΙΑ-ΥΦΕΣΗ–ΦΟΡΟΙ συνεχίζεται. Και στηρίζεται (και ΣΘΕΝΑΡΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ) – μεταξύ άλλων – ΚΑΙ από την κυβέρνηση των τριών εταίρων.
Δημόσια αγαθά, λοιπόν, για ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ… «Και η Ελλάδα κύριε;»*
* Αισχρό προεκλογικό σποτ της Ν.Δ. το οποίο της επιστρέφεται…


πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου