Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

«Όχι» από το δ.σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης στους Ρομά του Χαλανδρίου




Ομόφωνα αρνητική απάντηση στη μετεγκατάσταση των Ρομά του Χαλανδρίου σε χώρους του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης εντός των ορίων της δημοτικής κοινότητας Λυκόβρυσης, έδωσε το δ.σ. Λυκόβρυσης-Πεύκης.

«Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι εφόσον ακολουθείτε (sic) η λογική της δημιουργίας καταυλισμών – γκέτο (με την οποία διαφωνεί και η οποία παραβιάζει κατάφορα το ευρωπαϊκό κεκτημένο) υπάρχει ανάλογη έκταση στα διοικητικά όρια του Δήμου Χαλανδρίου και το θέμα δεν αφορά το Δήμο Λυκόβρυσης – Πεύκης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Προστίθεται δε ότι «η συγκεκριμένη πρόταση δεν μπορεί να γίνει δεκτή καθώς δεν πληρούνται τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της ΚΥΑ 263411/2003 και επειδή προσβάλλεται το περιβαλλοντικό κεκτημένο της περιοχής. Το θέμα είναι πολιτικό και μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις που θα διαταράξουν τον κοινωνικό ιστό της περιοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του δημάρχου Δ. Φωκιανού και του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι προχώρησε σε μυστική συμφωνία για τη μετεγκατάσταση των Ρομά στην περιοχή.

http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου