Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 30-5-2013


πρΟΤΑση 
εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr 

Χαλάνδρι 30/05/2013 

Η συντακτική ομάδα της «πρΟΤΑσης» από την αρχή της εφαρμογής όλων αυτών των Μνημονιακών πολιτικών, έχει συχνά αρθρογραφήσει και έχει ειδοποιήσει έγκαιρα τους εργαζόμενους αλλά και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις ότι, απολύσεις στο Δημόσιο θα γίνουν όχι γιατί είναι αναγκαίες, αλλά για συμβολικούς λόγους . Να δοθεί ένα μήνυμα προς την υπόλοιπη κοινωνία , μετατοπίζοντας τη συζήτηση από την ουσία των μέτρων που πλήττουν το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, στο εύκολο και στοχοποιημένο θέμα των δημοσίων υπαλλήλων. 

Δυστυχώς, η κρίση του πολιτικού συστήματος και η έλλειψη ενός ικανού πολιτικού ηγέτη που θα πάρει στις πλάτες του τους φόβους της ελληνικής κοινωνίας και θα οραματιστεί ένα καινούριο αύριο για την Ελλάδα , απεικονίζεται και στις συνδικαλιστικές ηγεσίες. Ακόμα και σήμερα, τρία χρόνια μετά την εφαρμογή των Μνημονιακών πολιτικών και την ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων, αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα. Συνεχίζουν, δηλαδή, την ίδια στείρα και χωρίς διέξοδο αντιμετώπιση των προβλημάτων, αποσυσπειρώνοντας τους εργαζομένους και δημιουργώντας το έδαφος , χωρίς αντίδραση , να περνούν τα όποια μέτρα σχεδιάζονται. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η επανεκλογή ως προέδρου στην ΓΣΣΕ κου Παναγόπουλου ( που δείχνει ότι υπήρχε συμφωνία της ΠΑΣΚΕ με την ΔΑΚΕ ). Πώς μπορούν ηγεσίες, που κατά τη γνώμη μας, έχουν σοβαρές ευθύνες για την όλη άσχημη πορεία του συνδικαλιστικού κινήματος να καθοδηγήσουν και να προστατέψουν τα δικαιώματα των εργαζομένων; Τα ίδια παραδείγματα ισχύουν και για άλλες δευτεροβάθμιες ή τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις . 

Κατά την γνώμη μας απαιτούνται ριζοσπαστικά μέτρα. Θα πρέπει να ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια από τη βάση. Νέοι άνθρωποι με όραμα , ιδέες και - κυρίως - άφθαρτοι από τον κομματικό και πολλές φορές κατευθυνόμενο συνδικαλισμό, να βγουν μπροστά, αλλάζοντας τα δεδομένα και αναγκάζοντας σε αλλαγές (σε) όλη την ιεραρχία του συνδικαλιστικού κινήματος . Το εκάστοτε σύστημα εξουσίας , για να σε υπολογίσει θα πρέπει να αισθανθεί ότι είσαι δυνατός , ενωμένος, με θέσεις , ιδέες και αγώνες που θα είναι δομημένες , ξεκάθαρες και θα μπορούν να συσπειρώσουν τους εργαζόμενους. 

Θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να προκαλέσουμε αλλαγές και ρήξεις με το χθες . Να σχεδιάσουμε ένα καινούριο παρόν και μέλλον που οι εργαζόμενοι , η πραγματική ραχοκοκαλιά της Ελληνικής κοινωνίας , θα μπορούν να κτίσουν και να οικοδομήσουν την Νέα Ελλάδα. 

Υ.Γ. Συμπληρωματικά, σας ενημερώνουμε για την εγκύκλιο του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για «Επικαιροποίηση των προσωπικών μητρώων των υπαλλήλων του Δημοσίου». Μπορείτε να τη διαβάσετε Ε Δ Ω.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου 
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος, 
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου