Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΕ - ΟΤΕ

ΟMοσπονδiα Εργαζομeνων OTE (ΟΜΕ-ΟΤΕ)

                          ΑΠΟΦ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 84/82 ΑΡΙΘ.ΕΓΓΡ.ΒΙΒΛ.ΣΩΜ 320 ΕΙΔ. 2941/18.3.82

           ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕUNI    w member c.g.t.g. -   UNI

Δεριγνύ 25 w 104-34 Αθήνα w Τηλ.(210) 3302121-4 w Fax 3302125 & 3240699 w e-mail : info@ome-ote.gr
           GREEK TELECOM EMPLOYEES’ FEDERATION (OME-OTE)

 25 DERIGNI STREETw104-34 ATHINA GREECE wTEL. +(301210)3302121-4w FAX 3302125 & 3240699w e-mail : info@ome-ote.gr

Αθήνα,  29-5-2013


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στις 24/05/2013 η ΟΜΕ – ΟΤΕ υπέγραψε Ειδική Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που αφορούσε θεσμικά ζητήματα. Η σύμβαση αυτή χαρακτηρίζεται ως η πιο κρίσιμη των τελευταίων ετών αφού:
  • Το εξωτερικό γενικό περιβάλλον δεν ευνοεί υπογραφή Σ.Σ.Ε.
  • Το νέο θεσμικό πλαίσιο που επιβλήθηκε από το μνημόνιο είναι άκρως εργοδοτικό.
Με απλά λόγια και σύμφωνα με τον μνημονιακό νόμο, στις 14/02/2013 έληξαν όλες οι συμβάσεις θεσμικών παροχών (π.χ. Λογαριασμός Νεότητας, αναγνώριση στρατιωτικής θητείας στην προϋπηρεσία και στο χρονοεπίδομα, Κανονισμός Μεταθετότητας, παιδικοί σταθμοί, ειδικές άδειες, Κεφάλαιο αλληλοβοήθειας, εφάπαξ, πρόσθετη ασφάλιση, ωράριο ΑΜΕΑ και πολλά άλλα που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας). Κατά τη Διοίκηση στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονταν και η κατάργηση όλων των επιδομάτων. Έτσι λοιπόν, εάν οι διαπραγματεύσεις δεν κατέληγαν σε συμφωνία, τότε όλα τα παραπάνω η Διοίκηση μπορούσε να τα καταργήσει ή όποια ήθελε, όπως ήθελε και σε όποιους ήθελε, να τα έδινε με διευθυντικό δικαίωμα και ανά πάσα στιγμή να μπορεί να τα ανακαλέσει.
Το ζήτημα ήταν τόσο σοβαρό που για την ΟΜΕ – ΟΤΕ ήταν μονόδρομος η καταγγελία της σύμβασης του μισθολογίου, προκειμένου να επαναδιαπραγματευόταν σε νέα βάση και εφ΄ όλης της ύλης όλο το πακέτο των οικονομικών και θεσμικών ζητημάτων. Χωρίς δηλαδή τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας έως και τις 31/12/2014.
Με αυτό το δεδομένο, όλο το προηγούμενο διάστημα των διαπραγματεύσεων, προσπαθήσαμε να πείσουμε τη Διοίκηση ότι το διακύβευμα από την τυχόν μη υπογραφή σύμβασης θα ήταν ολέθριο για όλους. Τελικά «πρυτάνευσε  η λογική και η υπευθυνότητα» αυτών που διαχρονικά την έχουν και μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις υπήρξε αίσιο τέλος με ελάχιστες, παραμετρικές – «εκσυγχρονιστικές» αλλαγές σε ζητήματα του Πειθαρχικού και του Κανονισμού Μεταθετότητας. Όλα τα άλλα παραμένουν ακριβώς ως έχουν. Έτσι πάμε μέχρι και τις 31/12/2014 κατοχυρωμένοι μισθολογικά και θεσμικά. Το στοίχημα μας από εδώ και πέρα είναι η κατάρτιση μιας νέας Συλλογική Σύμβασης από το 2015 και μετά.

Συναδέλφισσες/οι,
Με πλήρη συνειδητότητα του ρόλου μας και έχοντας ως μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων, στο αμέσως επόμενο διάστημα θα αναδείξουμε και θα διεκδικήσουμε όλα τα ζητήματα που απασχολούν παλιούς και νέους συναδέλφους, αρχής γενομένης από το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει με την OTE TV και την υπογραφή Ομιλικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Προχωράμε σταθερά μπροστά και με τη δική σας εμπιστοσύνη, θα χτίσουμε βήμα – βήμα με υπογραφές και δεσμεύσεις, ένα ασφαλές μισθολογικό και θεσμικό πλαίσιο, χωρίς αυθαιρεσίες, με σεβασμό στην προσφορά των εργαζομένων σε μια Επιχείρηση του μεγέθους του ΟΤΕ.
Βέβαια και για αυτή τη σύμβαση κάποιες Παρατάξεις, ακόμα και Σύλλογοι, είτε αρνούμενοι είτε μη παίρνοντας θέση, έχοντας πάρει διαζύγιο από τη λογική και εγκλωβισμένοι σε παρελθούσες γαλαντόμες εποχές, χωρίς αντιπρόταση και λέγοντας ακόμα και ψέματα, προσπαθούν μικρόψυχα να βρουν το διαφορετικό για να επιβιώσουν. Είναι οι ίδιοι που ποτέ τους δεν έχουν πει ναι σε καμία σύμβαση. Το ερώτημα που οφείλουν να απαντήσουν στους εργαζόμενους είναι  «Να καταγγείλουμε τη σύμβαση του μισθολογίου; Να μην υπογράφαμε σύμβαση για τα θεσμικά; Τι ακριβώς προτείνουν;».
Τέλος, για άλλη μια φορά, οι κακόβουλες διαρροές και φήμες αποδείχτηκαν ότι εξυπηρετούν εκουσίως ή ακουσίως αλλότρια συμφέροντα και για αυτό σας παροτρύνουμε να κλείσετε τα αυτιά σας και να ενημερωνόσαστε μόνο από τα υπεύθυνα Συνδικαλιστικά Θεσμικά Όργανα.

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΕ – ΟΤΕ
                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                    Παναγιώτης Κούτρας                    Αντώνης Μπιρμπιλής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου