Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


Κατά την γνώμη μου δύο πρέπει να είναι οι αδιαπραγμάτευτοι στόχοι μας:

Ο πρώτος αδιαπραγμάτευτος στόχος μας, είναι ΟΧΙ στην μετεγκατάσταση των ΡΟΜΑ δίπλα στον αθλητικό χώρο (Σαρανταπόρου και Λευκωσίας).

Η απόφαση του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης είναι άστοχη, παράλογη, ανεδαφική και απολύτως καταδικαστική για την περιοχή του Κ. Χαλανδρίου.

Πέρα από την άμεση νομική προσφυγή για την ακυρότητα της απόφασης του Γ.Γ., που είμαι σύμφωνος, πρέπει μαζί, Δήμος και κάτοικοι να ακυρώσουμε στην πράξη, την όποια προσπάθεια από την περιφέρεια να επανέλθει στην προηγούμενη απόφαση.

Δεύτερος αδιαπραγμάτευτος στόχος είναι η απομάκρυνση των ΡΟΜΑ, από τον χώρο που βρίσκονται σήμερα.

Ο 2ος στόχος που είναι διαχρονικός. Η σημερινή κατάσταση αδικεί πόλη, γείτονες όπως και τους ίδιους τους ΡΟΜΑ που διαμένουν στην περιοχή αλλά ο στόχος δεν επιτυγχάνεται με μεγαλοστομίες και τυμπανοκρουσίες.

Χρειάζεται ισχυρή συναπόφαση των δυνάμεων της πόλης , με σχέδιο και σταθερά βήματα που κατά τη γνώμη μου πρέπει να είναι:

α. Άμεση προώθηση της ένταξης της περιοχής «Πεύκο Πολίτη» στο σχέδιο, με πίεση από σήμερα, πέρα από την προώθηση της μελέτης Ιωνά στο δημοτικό συμβούλιο, ισχυρή πίεση του Δήμου στο Υπ. Χωροταξίας – Περιβάλλοντος από τώρα, στο ρυθμιστικό της Αθήνας και στους αρμόδιους οργανισμούς και υπουργεία.

β. Όσο γίνεται γρηγορότερα ολοκλήρωση της αναθεώρησης του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, όπου προβλέπεται, με ομόφωνη απόφαση δημοτικού συμβουλίου, ο καθορισμός της περιοχής σε ζώνη πρασίνου με αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Αυτά τα δύο εργαλεία, κατά την γνώμη μου, με τα οποία θα λυθούν τα προβλήματα ποιότητας ζωής της ευρύτερης περιοχής του Κ. Χαλανδρίου.

Είμαι ανοικτός σε προτάσεις μετεγκατάστασης όπως αυτή του δημάρχου (στρατώνες) και άλλων παραγόντων με την προϋπόθεση να είναι εφικτές αυτές οι λύσεις και να μην προσκρούουν σε διεθνείς συμβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενωμένοι όλοι μαζί: Δήμος, περιφέρεια κλπ μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις, οικονομικές και άλλες από την Ε.Ε. η οπουδήποτε αλλού.

Έτσι θα αποφευχθεί η περαιτέρω υποβάθμιση του Κ. Χαλανδρίου και θα βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων του.


ΒΑΡΔΟΥΛΑΚΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΙΑΤΡΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου