Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Εδώ και τώρα απολύσεις" - Έγγραφο-«φωτιά» του Υπ. Εσωτερικών




Μέχρι τις 31 Μαΐου το υπουργείο Εσωτερικών έχει δώσει την τελική ημερομηνία για την απογραφή – εξπρές στους Δήμους της χώρας, με απώτερο σκοπό, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες δημοσίων υπαλλήλων.

Στο έγγραφο-«φωτιά» του Υπουργείου, που παρουσιάζει σήμερα το Έθνος ζητείται άμεσα από τους Δημάρχους, να καταγράψουν τα επικαιροποιημένα στοιχεία των υπαλλήλων.
Ποια είναι αυτά;

· H επωνυμία του φορέα
· Η νομική μορφή του φορέα
· Ένα είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου
· Αναλυτική παρουσίαση του απασχολούμενου προσωπικού.
Παράλληλα, θα πρέπει στον πίνακα να περιλαμβάνεται:
Η καταγραφή των μονίμων υπαλλήλων ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (Πανεπιστήμιο, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης).
Η καταγραφή εργαζομένων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου, αορίστου χρόνου.
Παράλληλα, ο Δήμος στα στοιχεία που θα προσκομίσει, θα πρέπει να είναι και το ποσό της ετήσιας επιχορήγησης που λαμβάνει, κάτι το οποίο αποτελεί βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των οργανισμών που θα τεθούν σε καθεστώς συγχώνευσης ή κατάργησης.
Στόχος, είναι να γίνει μια νέα απογραφή προσωπικού, μέσω της οποίας θα προκύψει το πλεονάζον προσωπικό, από το οποίο θα «βρεθούν» και οι υπάλληλοι οι οποίοι είτε θα απολυθούν, είτε θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε «κίνδυνο» βρίσκονται συνολικά 28.000 δημόσιοι υπάλληλοι μιας και σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι δήμοι εποπτεύουν περισσότερα από 1.000 νομικά πρόσωπα σε όλη την επικράτεια καιαπασχολούν περισσότερους από 28.000 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 10.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις, και οι 8.000 σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου