Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΥΟ ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ .... ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Δεν ήταν το κυρίαρχο όμως η ένταση.
Η ένταση είναι η εικόνα που βγάλαμε.

Η μόνη ουσία ήταν ότι ουσιαστικά και επί της "ταμπακιέρας" για το μείζον θέμα των ΡΟΜΑ δεν ειπώθηκε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ, δεν κατατέθηκε ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ παρά μόνο "να εγκριθεί αμοιβή για δικηγορικό γραφείο που τώρα θα αναλάβει την υπόθεση".

Ο Δήμαρχος επιχείρησε με φραστικές επιθέσεις και τεχνητή πόλωση να αποφύγει το πικρό ποτήρι της επί της ουσίας τοποθέτησης και απολογίας για την αδράνειά του - που δεν ήταν αδράνεια - όπως  έχει αποδειχτεί από τα έγγραφα που διέρρευσε η Λούλα Καρατζά στους κατοίκους και στα οποία βάσισε την χθεσινή της τοποθέτηση στο Δ.Σ., εξηγώντας αναλυτικά- το προφανές:

 Ότι δηλαδή ο Δήμος ΓΝΩΡΙΖΕ και ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΣΕ την πρόθεση για μεταφορά του καταυλισμού στην "αλάνα" και δεν έκανε καν μια ένσταση,  ένα έγγραφο που να διατυπώνει επίσημα ενστάσεις όλο αυτό το διάστημα.

Κραυγές και ύβρεις περί λαϊκισμού, προσωπικές επιθέσεις στην Καρατζά με τον χαρακτηρισμό "ΔΗΜΑΓΩΓΕ" και έμμεση απαξίωση της Πλατείας με το αμίμητο "εδώ είμαστε σοβαρό δημοτικό συμβούλιο, δεν είναι blog εδώ" ήταν τα highlight του Κουράση.

"ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ αλλά να βρεθεί άλλη λύση, έκτος Χαλανδρίου πρότεινε ο "επικεφαλής" της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στάθης Ανδρεόπουλος σε μια πραγματική επίδειξη της αντίληψής του για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων!
Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΝΔΡΑΣ  που στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση είχε στο ψηφοδέλτιό του τον Στ. Καλαμιώτη για να τους πάρει τα ψηφαλάκια, τον πρότεινε δηλαδή για δημοτικό σύμβουλο που θα διοικεί τους συμπολίτες του, τώρα ζητάει ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ!
Ο πολιτικός αμοραλισμός σε όλο του το μεγαλείο λέω εγώ αναγνώστη μου.

Μια συγκροτημένη παρέμβαση επιχείρηθηκε από  το Νίκος Πανταζής που όμως - κατά την ταπεινή μας γνώμη - ανέδειξε (για άλλη μια φορά) την αδυναμία του Νίκου να αντιμετωπίσει ΣΥΝΟΛΙΚΑ τα πολεοδομικά προβλήματα της πόλης όση προσπάθεια και να καταβάλλει.

Τι πρότεινε ο Νίκος ως λύση στο πρόβλημα;

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΙΑΚΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Γ.Π.Σ. για τον χώρο του Απόλλωνα. 
Μια πρόταση που ακούγεται ευχάριστα στα αυτιά αλλά είναι ΙΔΙΑΖΟΝΤΟΣ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ και αν από αυτή πιαστεί η διοίκηση τότε θα έχουμε άλλη μια ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗ σαν πόλη σε ΔΕΚΑΔΕΣ φλέγοντα ζητήματα. 
Θα μείνω μόνο σε ένα παράδειγμα σε αυτή την αναφορά και ελπίζω σταδιακά να καταλάβει ο Νίκος ότι η στρατηγική του "χειρίζομαι μόνος τα θέματα και εσείς με ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ή δεν συζητάω" δεν πάει πουθενά:

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι γίνει σημειακή τροποποίηση του ΓΠΣ για τον Απόλλωνα για να κάνουμε γρήγορα. (πέρα από δεκάδες θέματα που μπορεί να προκύψουν σε αυτή καθ' αυτή την πρόταση ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ) μπορεί ο Νίκος να μου πει - αν τον στηρίξουμε σε αυτή την πρόταση ΤΙ ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ που περιμένουν την αναθεώρηση του ΓΠΣ για να μπουν στο σχέδιο πόλης - με το θέμα του νεκροταφείου και της ζώνης; 
ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΜΠΑΡ; 

ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ, μεταξύ των οποίων και η ίδια η ένταξη του Πεύκο πολίτη στο σχέδιο πόλης αν απεμπολίσουμε τα πολεοδομικά εργαλεία μας ενόψει της συγκρότησης ΣΟΒΑΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ για να λύσουμε - που δεν θα λύσουμε - ένα ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ;

ΔΙΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ! (τόσο θα χρειάζεται για να γίνει μετά την σημειακή αναθεώρηση Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ.

Δεν είναι δυνατόν να στηρίξουμε τέτοια πρόταση και προτείνουμε και δημόσια - όπως ιδιωτικά - στο σχήμα Πανταζή ΔΙΑΛΟΓΟ για τα στρατηγικής σημασίας θέματα της πόλης.
Αλλιώς μην τους κάνει εντύπωση ότι μένουν μόνοι τους.

ΑΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ και να αναληφθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια πρωτοβουλία συντονισμού των δυνάμεων της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ αντιπολίτευσης (όχι των συνδιοικούντων της διοίκησης Ανδρεάση) στην επεξεργασία ενός προγράμματος ανάταξης της κατάστασης στην πόλη μας και βεβαίως διεκδίκησης του δήμου στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

ΚΛΕΙΝΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗΣ (και επειδή ρωτάνε κάποιοι πονηροί ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ, σύντομα θα μάθουν), αλλά δεν είναι εκεί το θέμα μας εμάς.

1. ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΘΕγΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΜΕΤΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΡΑ. 

2. ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΠΣ (ΟΧΙ ΣΗΜΕΙΑΚΗ).

3. ΠΡΟΤΑΞΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ και διεκδίκησης της ανάληψης του κόστους απαλλοτρίωσης από το δημόσιο.

4. Διεκδίκηση της έκτασης του ΑΠόλλωνα για να περάσει στην ιδιοκτησία του Δήμου - ΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ (ένας καλός λόγος για να είναι η πόλη μας με τις δυνάμεις που μάχονται τα μνημόνια).

4.  ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΕ ΓΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (τις μεγάλες ιδιοκτησίες της περιοχής) που θα λύσουν το πρόβλημα και θα προσφέρουν εναλλακτικά σενάρια τακτοποίησης του θέματος των τσιγγάνων όχι σε γκέτο αλλά με ουσιαστική ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, όπως έγινε στο ΠΑΤΗΜΑ 1.

ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ  Η ΛΟΥΛΑ ΚΑΡΑΤΖΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ.ΪΚΙΣΤΕΣ 

5. Καθορισμός όρων δόμησης στην περιοχή για να αποφευχθούν αυθαίρετες υπερκατασκευές με "κατ' εξαίρεση συντελεστές" και όλα αυτά τα ωραία που μπορεί να γίνουν σε καιρούς μνημονίου. (Εκτός αν ανατρέψουμε τα μνημόνια).

5. ΑΜΕΣΑ ΕΝΑΡΞΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΛΥΨΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ, ΡΟΜΑ (Πόσοι, Ποιοι έχουν πάρει δάνειο, ποιοι δεν έχουν πάρει, ποιοι διατηρούν περιουσιακά στοιχεία και ποιοι όχι ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ κλπ) ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ.

Και ΜΟΝΟ ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ!

Για να σας διχάσουν!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.

ΥΓ. Δεν αναφέρθηκα στην θέση του Κώστα Παττακού γιατί ... θα επανέλθουμε ειδικώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *