Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Γ.Γ. - ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 42

Σε σχέση με το δημοσίευμα για την κεραία κινητής τηλεφωνίας «κοντά» σε σχολείο, για το οποίο διαμαρτύρεται ο σύλλογος γονέων, φαίνεται (βάσει του Google map) ότι η απόσταση είναι περίπου 200 μέτρα. Για διευκόλυνση των ενδιαφερομένων παραθέτω πιο κάτω τη σχετική νομοθεσία που ρυθμίζει τα της λειτουργίας της.

270 μέτρα σε ευθεία μέχρι την είσοδο του σχολείου μετράει ο ΓΟΥΓΛΗΣ

Θα ήταν χρήσιμο όμως, για να πάψει ο λαϊκισμός και η υποκρισία, να έψαχνε κάποιος, για τους «αγανακτισμένους» συμπολίτες μας που διαμαρτύρονται προς την κακιά Πολιτεία, πόσοι καπνίζουν μέσα στο σπίτι τους όπου ζουν και τα παιδιά τους, πόσοι έχουν ασύρματα τηλέφωνα, πόσοι έχουν αγοράσει στα παιδιά τους κινητό που συνεχώς έχουν στην τσέπη τους, πόσοι χρησιμοποιούν ασύρματα modems για σύνδεση προς το διαδίκτυο. Ας μην ψάξουμε πόσοι από τους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας καταφεύγουν στην εύκολη λύση του junk food για τα παιδιά τους, γιατί μάλλον θα απογοητευθούμε.
Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές.

Ο πρόσφατος νόμος του 2012, σύμφωνα με τον ιστότοπο της ΕΕΤΤ, www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Antena/ ) αναφέρει:
Βάσει του Ν.4070/2012, και παλαιότερα του Ν.3431/2006, σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια για την ασφαλή έκθεση του κοινού γίνονται ακόμα αυστηρότερα και απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών που καθορίζονται στη σχετική νομοθεσία (άρθρα 2-4 ΚΥΑ 53571/3839/6.9.2000).

Φιλικά
Γ. Γ.

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: Είναι αδύνατον να πάρουμε θέση στο τεχνικό θέμα, διότι δεν είμαστε "ειδικοί" αλλά γνωρίζοντας ότι εσύ φίλε Γ.Γ. είσαι ειδικός στις τηλεπικοινωνίες, ένα έχουμε να σχολιάσουμε: Οι αρμόδιοι, δηλαδή ο δήμος, θα έπρεπε να είχαν ενημερώσει υπεύθυνα τους γονείς, που δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί ότι ανησυχούν, με τρόπο σοβαρό και ντοκουμενταρισμένο, όπως κάνεις σήμερα εσύ από την ΠΛΑΤΕΙΑ και σε ευχαριστούμε.

Δεν το έκαναν όμως, επιθυμώντας ίσως να κατευθύνουν την λαϊκή αντίδραση σε "ανώδυνα" για την αποτυχημένη διοίκηση του δήμου μας θέματα, όπως και άλλες φορές έχει κάνει, για να ξεχάσουμε ίσως ότι στα σχολεία της πόλης μας .... πέφτουν ταβάνια (πολλαπλώς πιο επικίνδυνο φαινόμενο από άλλη μια κεραία κινητής τηλεφωνίας σε απόσταση 270 μέτρων από το σχολείο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου