Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο & 5o Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου


Ψήφισμα διαμαρτυρίας

Θέμα: Κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο & 5o Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου


Με την παρούσα διαμαρτυρία θα θέλαμε να ενημερώσουμε για την ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε ταράτσα πολυκατοικίας επί της οδού Παρνασσού 42, τοποθετημένη μέσα σε κουβούκλιο, η οποία γειτνιάζει προς το 5ο Δημοτικό & 5ο Νηπιαγωγείο Χαλανδρίου. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της θέτει σε υψηλό κίνδυνο την υγεία των κατοίκων της περιοχής αλλά και των μαθητών των σχολείων μας, καθώς η εμβέλειά της υπερβαίνει τα 150μ που απέχουν τα δύο σχολεία με δυναμικό μαθητών 330 παιδιά.

Με το Ψήφισμα του Porto Alegre (2009) η Διεθνής Επιτροπή για την Ηλεκτρομαγνητική Ασφάλεια (IECEM) επισημαίνει εμφατικά τις αρνητικές επιπτώσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στη Δημόσια Υγεία. “Εκφράζουμε την ανησυχία μας για τον όγκο των δεδομένων που δείχνουν ότι η έκθεση σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία, σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από τα ισχύοντα, επηρεάζει την βασική ανθρώπινη βιολογία και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του καρκίνου και άλλων χρόνιων ασθενειών”

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου καλεί γονείς, περίοικους αλλά και συμπολίτες να συμπαρασταθούν στην προσπάθειά μας για την άμεση απομάκρυνση της κεραίας δίπλα από το σχολείο μας. Η υγεία των παιδιών και των οικογενειών μας είναι αναφαίρετο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση των συναρμόδιων φορέων η διασφάλισή της.

Στον Δήμο Χαλανδρίου εκτιμάται ότι υπάρχουν πάνω από 70 κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Η συμπόρευση όλων στον αγώνα μας θα αποτελέσει ένα ισχυρό μήνυμα των κατοίκων προς τους ιθύνοντες για την ανάληψη μιας ουσιαστικής δράσης απέναντι στην υγεία μας.


Kινητοποίηση των παιδιών του hi-hop στη Ρεματιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου