Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Ανοίγουν τη βιομηχανία των ΚΟΙΝΣΕΠ για να καλύψουν την ιδωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δημοσίου και να ξεγελάσουν τους απολυμένους


"Συνεταιριστική Επιχείρηση" που προσφέρει υπηρεσίες Security θέλει να "συνεργαστεί" με σχολικούς φύλακες και να αναλάβει τη φύλαξη σχολείων!




Πατώντας πάνω στο δράμα και την αγωνία των απολυμένων σχολικών φυλάκων ξεκίνησε ήδη η χρήση των νέων διατάξεων του νόμου που τους επιτρέπει μέσω Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων να αναλάβουν με ...σύμβαση έργου(!) τη φύλαξη των σχολείων.

Η πρώτη πρόσκληση που βγήκε στο διαδίκτυο αναφέρει ότι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συμπαράσταση στην Δυτική Αθήνα, που εποπτεύεται από το υπουργείο Εργασίας και το Γραφείο Κοινωνικής Οικονομίας, απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε πρώην εργαζόμενους στην φύλαξη σχολικών μονάδων να έρθουν σε επαφή μαζί της για να συνεργαστούν κάτω από τις νέες συνθήκες που έχουν πλέον διαμορφωθεί μετά την κατάργηση της υπηρεσίας του σχολικού φύλακα.

Η παραπάνω "Συνεταιριστική Επιχείρηση" είναι από τις πρώτες που έχουν δραστηριοποιηθεί, αναλαμβάνοντας την παροχή υπηρεσιών καταργημένων δημόσιων δομών (όπως το πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι"), αλλά και υπηρεσίες security(δείτε εδώ) !

Η ιστοσελίδα της "Συνεταιριστικής Επιχείρησης" αναφέρει χαρακτηριστικά: "Άριστοι φύλακες εχέμυθοι, έμπειροι, αναλαμβάνουν την φύλαξη του επαγγελματικού χώρου σας η της οικίας σας και σας εξασφαλίζουν την ησυχία και την ηρεμία που τόσο έχετε ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Σας εξασφαλίζουμε προσωπικό φύλαξης σε χαμηλό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος για τις ανάγκες σας σε χρονικό διάστημα από μια μέρα έως απεριόριστα."

Επίσης, η σχετική ιστοσελίδα των ΚΟΙΝΣΕΠ, αναφέρει "εάν είσαστε και εσείς πρώην σχολικός φύλακας και θέλετε να ενημερωθείτε και να εργαστείτε, στα πλαίσια που ορίζει η Κοινωνική Οικονομία, συμπράττοντας με άλλους εργαζόμενους, ελάτε σε επαφή μαζί μας. Εφόσον επιθυμείτε μπορούμε να σας βοηθήσουμε για την οργάνωση της δικιά σας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης και να σας παρέχουμε εκπαίδευση τεχνογνωσία και συμβουλευτικές υπηρεσίες".


Με άλλα λόγια, η αντιμετώπιση των μνημονιακών συνεπειών μέσω της οδού που έχουν ως στόχο τα ίδια τα μνημόνια, τη διάλυση των κοινωνικών δομών του δημόσιου τομέα και μεταφορά τους σε ιδιώτες-ΚΟΙΝΣΕΠ. Ενώ, υπάλληλοι με σταθερή εργασία μετατρέπονται σε χαμηλά αμοιβόμενους συμβασιούχους έργου, υπό τον τίτλο της συνεταιριστικής επιχειρηματικότητας και με αβέβαιο εργοδοτικό καθεστώς.

Με στοιχεία από : Myota και koinsep.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου