Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013

Η πριγκίπισσα της Κολομβίας

 by 24hathenspress


Η 44χρονη τηλεοπτική παραγωγός Χρυσή (Σίσσυ) Μηναδάκη. συνελήφθη με τον 50χρονο σύντροφο και συνεργάτη της Kevin Hanley (απόFulham) για διακίνηση ναρκωτικών.

Αξιωματικοί από την Υπηρεσία αντιμετώπισης Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος της Βρετανίας (Britain’s Serious Organised Crime Agency (Soca) ) και η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβαν τον Hanley (καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα) για ξέπλυμα χρήματος και συνωμοσία για την προμήθεια κοκαΐνης, κάνναβης και αμφεταμινών. Οι διαδικασίες έκδοσης βρίσκονται σε εξέλιξη.στις 7-7-13 η (Soca) συνέλαβε τον Hanley στη γνωστή ιρλανδέζικη pub Molly Malone’s στη Γλυφάδα, όπου πήγε για να παρακολουθήσει αγώνα ράγκμπι (Saturday’s tour decider between the British & Irish Lions and Australia)

Η 44χρονη Σίσσυ Μηγαδάκη. εργάστηκε στο χώρο της ιδιωτικής τηλεόρασης ως τηλεοπτική παραγωγός από το 1990 έως και το 2008 και αποτέλεσε στο παρελθόν στενή συνεργάτιδα των Γιώργου Κουρή και Φίλιππου Βρυώνη (ιδιοκτητών αντίστοιχα του Καναλιού 29-Κανάλι 5 και του Extra3).

Τον Νοέμβριο του 2012, το ζευγάρι διέφυγε τη σύλληψη, όταν αξιωματικοί της υπηρεσίας ανακάλυψαν και κατάσχεσαν 44.1lb κοκαΐνης,33.1lb κάνναβης και 33.1lb αμφεταμίνης, καθώς και £ 2.100.000 σε μετρητά. σε ένα ακίνητο που διατηρούσαν στη Fulham, στο Λονδίνο

Πέντε συνεργάτες τους (τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα) – από το Λονδίνο, το Λίβερπουλ, Γλασκώβη και Gloucestershire έχουν επίσης συλληφθεί στη Βρετανία για συμμετοχή στην επιχείρηση.

Η ελληνική αστυνομία δήλωσε ότι ο Hanley είχε λάβει «εκτεταμένες προφυλάξεις” για να αποφύγει τη σύλληψη, με “συχνές αλλαγές των τηλεφώνων, διευθύνσεων και αυτοκινήτων» – Τα κινητά του είχαν διπλή κάρτα sim και κάθε μια αντιστοιχούσε σε επικοινωνία με μόνο έναν αριθμό. Κάθε τρεις – τέσσερις ημέρες, άλλαζε κάρτα sim, στέλνοντας με κωδικοποιημένη γραμματοσειρά το νέο του αριθμό, στους ενδιαφερόμενους

Ο Hanley, από την Fulham, ήταν το δεξί χέρι του βαρόνου ναρκωτικών Brian Brendan Wright που είχε το παρατσούκλι “ο γαλατάς” γιατί διένεμε το εμπόρευμά του - ήταν αφεντικό του πιο επιτυχημένου παγκόσμιου δικτύου διακίνησης κοκαΐνης που ανακαλύφθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο Hanley συνελήφθη το Νοέμβριο του 1998 στο Λονδίνο, σε ένα αυτοκίνητο το οποίο περιείχε 64lb κοκαΐνης αξίας άνω των £ 2.000.000.. Καταδικάστηκε σε 15 χρόνια μετά την παραδοχή της εισαγωγής των ναρκωτικών και της συνωμοσίας για την προμήθεια τους.

Ο Wright. ήταν ο εγκληματικός εγκέφαλος πίσω από μια οργάνωση που επιβλέπει την αποστολή των τόνων κοκαΐνης αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων λιρών από τη Νότια Αμερική με πολυτελή γιοτ. Φυλακίστηκε για 30 χρόνια το 2007, μετά από μια “άνευ προηγουμένου” 11χρονη τελωνειακή έρευνα για να διαλύσει τη συμμορία. Η έρευνα ξεκίνησε το Σεπτέμβριο του 1996, όταν ένα σκάφος με ονομασία Sea Mist ανακαλύφθηκε στην πορεία στο Κορκ της Ιρλανδίας να μεταφέρει 1,320lb κοκαΐνης – αξίας £ 80.000.000 – κρυμμένα σε έναν χαζό σερβιτόρο.

Η Ελληνίδα τηλεοπτική παραγωγός Σίσσυ Μηγαδάκη. ζούσε στηFulhamόταν τον Νοέμβριο 2012 κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά και συνελήφθη επίσης το Σάββατο.

Ο Brendan Foreman, επικεφαλής των ερευνών στο Soca, δήλωσε: «Αυτές οι συλλήψεις ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας μας με τις ελληνικές αρχές και υπενθυμίζουν στο κοινό ότι η Soca και οι συνεργάτες της δεν θα σταματήσουν σε τίποτα σχετικά με τους ύποπτους που εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *