Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013

ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΡΟΜΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΜΟΥΡΟΥΤΗΔΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΡΔΕΨΟΥΝ

1. Έχουμε γράψει ότι έχουμε καρατσεκαρισμένη πληροφορία ότι μέσα στον Αύγουστο σχεδιάζεται να υπάρξει εξέλιξη στο σήριαλ και αυτό προκάλεσε μια αήθη επίθεση εναντίον της Πλατείας, από αυτές που γουστάρουμε γιατί κρατάνε το κλικ στο 900, ΙΟΥΛΙΟ ΜΗΝΑ.

2. Υπάρχει η απόφαση ασφαλιστικών μέτρων ΠΟΥ ΚΈΡΔΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ και όχι ο δήμος Χαλανδρίου,  που μπλοκάρει την μεταφορά στην Αλάνα του Απόλλωνα.
Άρα η εξέλιξη στην οποία αναφερόμαστε δεν μπορούσε να ήταν η μεταστέγαση στον Απόλλωνα, δεν είμαστε και τόσο ... άσχετοι.

3. Κατ' επανάληψιν έχει ειπωθεί από ΠΟΛΛΟΥΣ (Ε.Ε., Παρατηρητήριο του Ελσίνκι, κόμματα, φορείς κλπ), ότι  όποια κατεδάφιση του καταυλισμού πρέπει να διασφαλίζει την μεταστέγασή τους σε χώρο που αποδέχονται οι ίδιοι.
ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ" ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΜΑΣ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΣ, αλλά ΙΣΧΥΕΙ και δεν θα πάρουμε a la cart νομοθεσία και διεθνείς κανόνες εμείς.

4. Οι ΡΟΜΑ - δημότες Χαλανδρίου εμμένουν στο δικαίωμά τους να μείνουν ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΟΥΣ.
Ένα σημείο άσκησης ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΏΝ πολιτικών από τον δήμο θα ήταν να πειστούν να μεταστεγαστούν εκτός Χαλανδρίου, αν υπήρχε χώρος για τέτοια λύση.
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΏΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, που θα μπορούσαμε να παίξουμε ΟΛΟΙ τον ρόλο μας για να γίνουν αποδεκτές.  Αλλά δεν έχουμε τέτοια πρόταση χώρου στο τραπέζι του διαλόγου (για την ακρίβεια δεν έχουμε τραπέζι διαλόγου).

5. Ο Δήμος Χαλανδρίου αρνείται ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΆ να θέσει το θέμα στην επίσημη  ατζέντα του. Ούτε στο δημοτικό συμβούλιο δεν φέρνει ΕΠΙΣΗΜΑ το θέμα, πολύ δε περισσότερο σε όργανα κοινωνικής διαβούλευσης για να να συζητηθεί και να κατατεθούν δημόσια οι απόψεις εμπλεκομένων, φορέων κλπ.
Αυτό θα ήταν ΠΟΛΛΑΠΛΑ χρήσιμο, διότι θα έδειχνε και στους από πάνω (λέγε με Καλογερόπουλο και λοιπούς κυβερνητικούς συγγενείς) ότι εδώ υπάρχει μέτωπο της πόλης που ασχολείται σοβαρά και προτείνει αλλά και απαιτεί. (αν ήξερε τι).

Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι το θέμα από την πλευρά του δήμου επιχειρήθηκε να διαχειριστεί σε ΑΤΥΠΕΣ συσκέψεις των επικεφαλής των παρατάξεων και στην συνέχεια (όταν διαπιστώθηκαν "διαφορές" και η αριστερά - κυρίως δια της Καρατζά, διότι οι άλλοι σε τέτοια, δεν ξέρουν οι άνθρωποι, τι να κάνουν -  δεν μπήκε στο τριπάκι της "μεγάλης ευκαιρίας για λύση, εδώ και τώρα") στο κλειστό σύστημα στελεχών της πλειοψηφίας (Κουράσης, Κατσοπρίνης, Κόσσυβας, Χατζηγεωργίου είναι η .... εμπροστοφυλακή, οι άλλοι παίζουν άμυνα).

Και βέβαια επειδή έχουμε και "πολύ ικανό στην διαχείριση κρίσεων" Δήμαρχο, διέρρευσε και το "κατόπιν ενεργειών μου θα πάνε στην Λυκόβρυση" σε μια νέα εφημερίδα που βγήκε με το λιβανηστήρι και .... αντίο και αυτή η λύση.

Ποιο είναι όμως τώρα στην πραγματικότητα το σχέδιο της διοίκησης και τελικά της ΝΔ, με το οποίο συντάσσεται απόλυτα και ο Ανδρεόπουλος, για να "εξιλεωθεί" που κατέβασε στο ψηφοδέλτιό του τον ... εκπρόσωπο τον ΡΟΜΑ Στέλιο Καλαμιώτη, γεγονός που έχει εξοργίσει τους περιοίκους:

Να αναλάβει ο Καλογερόπουλος να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά, με ντου και ξύλο και οι δικοί μας να το παίζουν Πόντιοι Πιλάτοι για να είναι και με τον Αστυφύλακα (στην κυριολεξία όμως, δηλαδή τα ΜΑΤ που θα κάνουν το ντου στον καταυλισμό) και με τον .... χωροφύλακα (τους δημοκρατικούς πολίτες του Χαλανδρίου και την ... Κουρασική αριστερά).

Όλα αυτά τα περί "διαφωνιών" και "καυγάδων" μεταξύ του Αεικίνητου και του Καλογερόπουλου είναι .... ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ και ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ με σκοπό ο Αεικίνητος να βγει από το κάδρο της ευθύνης στο σενάριο που γίνει στο Νομισματοκοπείο η μάχη του Δράμαλη και να δηλώσει "αθώος του αίματος".

Επειδή όμως πρέπει να υποστηριχτεί και επικοινωνιακά, στους κατοίκους της περιοχής η "τελική λύση" που θα δοθεί ξαφνικά, διότι υπάρχει και το .... κόμμα, τον ρόλο της υπεράσπισης του διωγμού ανέλαβε η Αφροδίτη Χατζηγεωργίου (που έχει τοποθετηθεί καθαρά και στο δημοτικό συμβούλιο με την φράση "εμένα οι ανθρώπινες ευαισθησίες μου εξαντλήθηκαν. Δεν με ενδιαφέρει το δικό τους ανθρωπιστικό πρόβλημα) και ο Μιχάλης Κόσσυβας (δείτε τον σε VIDEO, στο κανάλι μας στο YOUTUBE να λέει καθαρά: "ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΤΣΙΓΓΑΝΟΙ, ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΟΥΣ" για να μην ξεχνιόμαστε.)

Είναι προφανές ότι αν δεν ήταν έτσι ο Αεικίνητος θα αναλάμβανε πρωτοβουλίες. Δεν το κάνει. ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ και αυτός παρίσταται και χαιρετίζει.

Και επειδή αυτό αρχίζει να γίνεται ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ στους Χαλανδραίους μπήκαν μπροστά "παπαγαλάκια" να λένε ότι "δεν είναι υποχρέωση του δημάρχου" και .... ω του θαύματος να διακινούν και την μεγάλη είδηση "ΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ"

Είδηση που πρώτος έριξε στον αέρα ο Νίκος Πανταζής (!!)

ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΣΕΙΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ - ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ!

Ή - και αυτό είναι το χειρότερο
Αν χυθεί αίμα επί Κουράση δεν μας νοιάζει εμάς τους υπόλοιπους, αφού θα φύγει ο Κουράσης (που θα χρεωθεί το αίμα) και εμείς θα είμαστε Πεντακαθαρίδηδες. (ΜΟΥΡΟΥΤΙΕΣ και ΟΠΤΙΚΟΠΟΥΛΙΕΣ).

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;
Τίποτα! Ως συνήθως! 
Πισωστηρίζει βεβαίως τον Κουράση στην συνδιοίκηση ΑΝΔΡΕΑΣΗ και αναζητάει τρόπους να στείλει το ΣΔΟΕ για 128η φορά στην ΦΛΥΑ όπου ως γνωστόν δεν έχει εφαρμοστεί η αρχή της καθολικότητας, άσε που βρέθηκε ένα συμβόλαιο όπου ο πρώην είχε ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ και πρέπει να διερευνηθεί το θέμα σε βάθος: ΕΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΣΟΒΑΡΑ!
Γιατί το είχε νοικιάσει, τι το έκανε, με ποια πήγαινε σε αυτό τα βράδια, πλήρωσε όλα τα ενοίκια και άλλα τέτοια πολύ κρίσιμα για το μέλλον της πόλεως και των παιδιών μας.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΡΑΤΖΑ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ;
Να μην γίνει ντου (αυτονόητο) και να βρεθεί χώρος μεταστέγασης από την κυβέρνηση εκτός Χαλανδρίου, στο Χαλάνδρι δεν έχουμε χώρο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ;
Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός αλλά πρώτα να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης εντός ή εκτός Χαλανδρίου.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΤΤΑΚΟΣ;
Δεν έχει μιλήσει ακόμα. Έχει τοποθετηθεί δια του Θωμά Βαρδουλάκη αρκετά στρογγυλά και με την εύκολα διατυπώσιμη άποψη: "Πρέπει να φύγει ο καταυλισμός αλλά πρώτα να εξασφαλιστεί χώρος μετεγκατάστασης εντός ή εκτός Χαλανδρίου."
Αναλαμβάνω όμως το ρίσκο - για μια μόνο φορά και λόγο του ότι το θέμα παίζει να οδηγηθεί σε μακέλεμα - να μιλήσω όχι βεβαίως εξ ονόματός του αλλά με απόλυτη σιγουριά για το τι πιστεύει, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να είναι υπέρ "ΤΕΛΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ". Ο πρώην Δήμαρχος δεν είναι των άκρων, της βίας και των ξαφνικών θανάτων, έχουμε άλλα να του ψάλουμε αλλά στον πολιτικό πολιτισμό δεν υπάρχει να έχει συναινέσει σε τέτοια.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΑΖΗΣ:
Να μεταστεγαστούν προσωρινά σε δύο χώρους, στον ΧΕΥ της Αττικής οδού και στο κτήμα της Αναπαύσεως. ΕΝΤΟΣ λοιπόν Χαλανδρίου μετεγκατάσταση.
ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ .... ΑΠΟΨΗ και δεν είναι ευχολόγιο ούτε αφορισμός και αυτό πρέπει να πάρει ένα μεγάλο ΘΕΤΙΚΟ πρόσημο.

Αλλά όποιος καταθέτει άποψη αναλαμβάνει και το βάρος της υποστήριξής της από όσους έχουν άλλη άποψη κι της απάντησης στα ερωτηματικά που προκύπτουν εξ αυτής. Αλλιώς μιλάμε για διάλογο κωφών. ("Εγώ είπα αυτό και δεν ακούω τίποτα").
Και οφείλει λοιπόν να ακούει και άλλες απόψεις.
Ο Νίκος ισχυρίζεται λοιπόν ότι η πρότασή του - Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, μαζί με αυτή του Χαλάνδρι - Αλλάζουμε Πορεία - είναι άμεσα εφαρμόσιμη και λύνει αμέσως το θέμα σε αντίθεση με την δική μας που .... παραπέμπει το θέμα στις καλένδες.
Νομίζω ότι αυτό το απαντήσαμε ΕΠΑΡΚΩΣ αφού ειδικά για το κτήμα της Αναπαύσεως δεν είναι καθόλου έτσι, ούτε σε πέντε χρόνια δεν τελειώνεις με προσφυγές και δίκες για να κάνεις την μετεγκατάσταση.

Μα αυτά τα δεδομένα:

Εμείς προσθέσαμε μια - δυο ακόμα παραμέτρους στον κοινό τόπο του ότι ο καταυλισμός πρέπει να φύγει και βέβαια σε όσους ομιλούν για μετεγκατάσταση που θα προηγηθεί (εντός, εκτός, επί τα αυτά, αυτό είναι δευτερεύον ζήτημα). ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ και θα πάμε ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ και όχι με το .... ΜΑΥΡΟ - σαν της ΕΡΤ).

1. Αυτοδιοικητικός σημαίνει αυτό - διοικητικός. Δηλαδή μόνος του διοικεί και δίνει λύση. Δεν συμφωνούν όλοι με αυτή την αυτοδιοίκηση αλλά εμείς αυτό πιστεύουμε.

2. Η μεταστέγαση των ΔΗΜΟΤΩΝ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΡΟΜΑ είναι πρόβλημα του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας - ΔΙΚΟ ΜΑΣ.

Και σε ένα πρόβλημα με τόσες παραμέτρους ΠΡΟΤΕΙΝΑΜΕ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΛΥΣΗ που ικανοποιεί ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ!

Και επί αυτής βέβαια δεν έχει πει κανείς κάτι (είναι κακή, είναι ανεφάρμοστη κλπ) παρά μόνο ότι δεν τελειώνει ΑΜΕΣΩΣ το θέμα.
Με δεδομένο λοιπόν ότι ούτε η λύση Πανταζή (η μόνη άλλη που έχει διατυπωθεί) δεν λύνει αμέσως το θέμα πρέπει να δούμε ποια από τις δύο είναι καλύτερη. Αυτό θέλει διαβούλευση με τους κατοίκους, συζήτηση, επιστήμονες, δημοτικό συμβούλιο κλπ).

ΕΚΤΟΣ .....

Εκτός αν η συζήτηση επί των λύσεων είναι ΕΞ ΑΡΧΗΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΙΚΗ.

Και προταχθεί το .... ΑΜΕΣΩΣ.

Δηλαδή Η ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ,
ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΚΑΣΕ ΝΤΟΥ ΚΑΙ "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ" ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ, ΑΘΩΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΥΣ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΑΕΙΚΙΝΗΤΟΣ!
Διότι αρκετά με το παλιό παιχνιδάκι του καλού μπάτσου και του κακού μπάτσου.

ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *