Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΣΕ ΑΡΓΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ κος ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΔΩ


ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΓΡΑΦΑΚΟΥ:
Η αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής προχώρησε στην παραπομπή του κ. Στεργίου στο πειθαρχικό για την υπόθεση της παράνομης λειτουργίας του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου μας.

Είχε προηγηθεί κοινή αναφορά για το θέμα από τους κ. Γραφάκο Μανώλη, Αντώνη Φειδοπιάστη και Λεωνίδα Λάζο.

Το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας δεν λειτουργούσε κάτω από τις διαδικασίες που προβλέπει ο Νόμος. Λειτουργούσε παράνομα, με αδιαφάνεια και τα πάντα τα χειριζόταν προσωπικά ο κ. Στεργίου και ο προσωπικός του μηχανισμός. Ενδεικτικά αναφέρουμε:
Το παντοπωλείο δεν λειτουργούσε υπό την αιγίδα του Δήμου και της διαπαραταξιακής επιτροπής που προβλέπει η νομοθεσία.
Οι δωρεές των δωρητών στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν καταγράφονταν ως δωρεές στο Δήμο με τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος, ώστε να είναι σε γνώση όλων τι έχει δωρίσει και ποιός στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Υπήρχαν πολλές καταγγελίες ότι ελάμβαναν τρόφιμα άτομα εκτός Δήμου μας ή άτομα που δεν δικαιούνται, σε βάρος συμπολιτών μας που είχαν πραγματική ανάγκη.

ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ" του ΑΝΤΩΝΗ ΦΕΙΔΟΠΙΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τη νόμιμη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείο ζήτησαν το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι

Με αίτηση  που κατατέθηκε την Παρασκευή 31/5, από το σύνολο των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων ζητήθηκε η έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

Η αναγκαιότητα σύγκλησης προκύπτει από το γεγονός ότι το κοινωνικό παντοπωλείο που ισχυρίζεται ο κ. Στεργίου ότι λειτουργεί στον Δήμο μας, δεν πληρεί καμία από τις προϋποθέσεις λειτουργίας που ορίζει ο νόμος 4071/2012 .

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι δεν λειτουργεί κάτω από διαπαραταξιακή επιτροπή, δεν τηρούνται διαδικασίες καταγραφής των προσφορών, δεν υπάρχουν διαδικασίες για τη χορήγηση των προϊόντων κ.α., με αποτέλεσμα να έχουν καταγγελίες και να παρατηρούνται περιπτώσεις ατόμων που λαμβάνουν ενίσχυση χωρίς να δικαιούνται, ενώ συμπολίτες μας που δικαιούνται, να μην λαμβάνουν.

Για τους παραπάνω λόγους ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής με απόφαση του στις 26/04/2013 (αρ.  πρωτ. 21685/18236)  έχει παραπέμψει τον Δήμαρχο Πεντέλης κ. Στεργίου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 234 του ν.3852/2010. 

Το Γραφείο Τύπου της
Πεντέλη Εν Δράσει


Σύμφωνα με ασφαλής μας πληροφορίες το θέμα προέκυψε διότι το κοινωνικό παντοπωλείο της Πεντέλης - χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ - λειτουργεί υπό τον απόλυτο έλεγχο της εταιρίας διαχείρισης και του δημάρχου και χωρίς δημόσιο έλεγχο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου