Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ! ΕΧΕΙ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ;



Το θέμα περνάει - όπως φαίνεται - στα ψιλά αλλά είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ.

Είναι κομβικό, αφού θα καθορίσει το μέλλον του λεκανοπεδίου τα επόμενα 20-30 χρόνια.
Είναι αυτό που λέμε "ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".

Ο δήμος μας, το Χαλάνδρι, έχει μεγάλες ανοικτές πολεοδομικές πληγές, με μείζονα αυτή των εκτός σχεδίου πόλης περιοχών που η τύχη τους εξαρτάται άμεσα από το θέμα της Ελ. Πεντέλης και όχι μόνο (τα μαθήματα από την Πλατεία στους επίδοξους φερτούς καθεστωτικούς αρχηγούς των Ιθαγενών - Χαλανδραίων σταματάνε εν όψη προεκλογικής περιόδου. Όποιος το παίζει - και καλά - μέγας υποψήφιος δήμαρχος - σωτήρας, να κάτσει να ξεστραβωθεί μόνος του ή να έρθει κοντά μας, να μάθει και να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ - αντί να ΣΩΣΕΙ).

Υπάρχουν θέματα της πόλης που καθιστούν την ανάγκη της σε βάθους μελέτης και συζήτησης των προβλέψεων του νέου ρυθμιστικού που ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί με διαδικασίες express μέσα στο 2013, όπως μας πληροφορεί ο ΥΠΕΚΑ κος Μανιάτης, ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ.
(διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ: http://arouraios.gr/2013/08/me-to-ruthmistiko-schedio-athinas-attikis-xekina-h-choriki-anasugkrothsh-2/).

Ο δήμος Χαλανδρίου - υπό κανονικές συνθήκες λειτουργίας θα έπρεπε να είχε ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΟ πλαίσιο προτάσεων - διεκδικήσεων - διευθετήσεων που θα κατέθετε ώστε να προωθηθεί η επίλυση αυτών των θεμάτων.

Με την σημερινή διοίκηση του δήμου αλλά και δημοτικούς συμβούλους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η .... πάρτη τους αναλύοντας όλα τα θέματα υπό το πρίσμα της "προσωπικής τους καριέρας" αυτή η τοποθέτησή μας μοιάζει ανέκδοτο.

Άλλωστε ποιος από τους τσανακογλύφτες της κεντρικής εξουσίας - υποψήφιος δήμαρχος στας επόμενας εκλογάς - θα θέσει θέματα στην κυβέρνηση για το δημόσιο συμφέρον του Χαλανδρίου;

Εδώ διαγωνίζονται ποιος θα είναι το καλύτερο παιδί στα κελεύσματα της δωσιογικής κυβέρνησης και της τροϊκανής αντιβασιλείας για να τους δώσουν χρίσματα και καρεκλίτσες.

ΔΟΤΕΣ ΚΑΡΕΚΛΙΤΣΕΣ, ΟΧΙ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ.

Και ποιος να σχεδιάσει ένα πλαίσιο στόχων για το Χαλάνδρι που θα το θέσει στην συζήτηση για την αναθεώρηση του ρυθμιστικού; ΠΟΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, υπό ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ;

Και ποιος θα ανοίξει μια συζήτηση σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου και επιτροπής διαβούλευσης για τέτοια θέματα που κάνουν τζιζ αφού εμπεριέχουν εξ ορισμού ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πρέπει να ισορροπήσουν και να ενταχθούν σε ένα σχεδιασμό που πρώτα βάζει το μέλλον της πόλης, το συλλογικό πάνω από το ατομικό;
ΟΙ ΚΑΡΙΕΡΙΣΤΕΣ που προτειμούν το "άλλα λόγια,  να αγαπιόμαστε", όταν έρχεται η ώρα της συζήτησης των μεγάλων θεμάτων;

Δεν θα μιλήσει - δυστυχώς - το Χαλανδρι για την επικείμενη αναθεώρηση του ρυθμιστικού.

ΑΛΛΩΣΤΕ - ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ - "ποιος υποχρεώνει δηλαδή τον δήμο να πάρει θέση για την αναθεώρηση του ρυθμιστικού της Αθήνας. Αλλουνού αρμοδιότητα είναι, εμείς καλύτερα να σφυράμε αδιάφορα".

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ.
Μόνο που εσύ αναγνώστη μου πρέπει να διαλέξεις σε λίγο καιρό ΜΕ ΠΟΙΑ ΑΠΟΨΗ και ΠΟΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ (ή ΕΤΕΡΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ) ΛΟΓΙΚΗ ΕΙΣΑΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου