Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου 2013

"Κεραυνός εν αιθρία"...

Αντιγράφω την είδηση όπως τη διάβασα στο protothema.gr (με τίτλο Συνάντηση έκπληξη Τσίπρα με Σόιμπλε τη Δευτέρα) χθες αργά το βράδυ...

Μία εξαιρετικής σημασίας, όσο και απρόβλεπτη σε σχέση με όσα ίσχυαν έως τώρα, συνάντηση θα έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στο Βερολίνο την ερχόμενη Δευτέρα, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Η πραγματοποίηση της συνάντησης οριστικοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά από έντονες παρασκηνιακές διεργασίες ημερών μεταξύ των επιτελών του ΣΥΡΙΖΑ και της Γερμανικής κυβέρνησης, με ενδιάμεσο την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο.
Η αρχική καχυποψία, που χαρακτήριζε τις σχέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Καγκελαρία, καθώς ο κ. Τσίπρας έχει ασκήσει έντονη κριτική στην πολιτική Μέρκελ, υποχώρησε και τελικά έγινε δυνατή η εύρεση μίας συνεννόησης.
Η δε διαρροή της πληροφορίας για τη συνάντηση έγινε από το Βερολίνο, δείγμα μάλλον της θετικής προδιάθεσης και της αποφασιστικότητας, που έχει η Γερμανική κυβέρνηση να αποκτήσει δίαυλο επικοινωνίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα.
Η συνάντηση αυτή, σε κάθε περίπτωση σπάει τον πάγο, που υπήρχε μεταξύ των δύο πλευρών και διαμορφώνει ένα νέο μομέντουμ για την παρουσία και την αποδοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο ευρωπαϊκό πεδίο. Η διαδρομή από το μποϋκοτάζ και το σνομπάρισμα, που έκαναν διάφοροι ευρωπαίοι αξιωματούχοι – και μάλιστα δεύτερης κλάσης - απέναντι στα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ για επίσημες επαφές έως την απευθείας συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον πανίσχυρο γερμανό υπουργό Οικονομικών διανύθηκε τελικά πολύ γρήγορα.
Ψύχραιμοι παρατηρητές επισήμαιναν ότι η συνάντηση δεν πρόκειται να αλλάξει την ουσία των πολιτικών επιλογών των δύο πλευρών, διαμορφώνει ωστόσο ένα άλλο πλαίσιο για τις διεργασίες, που συντελούνται στην Ευρώπη και τις πιθανές εξελίξεις, που θα σηματοδοτηθούν τους επόμενους μήνες, ακόμη και εντός της Γερμανίας, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.
Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Βερολίνο το Σάββατο για να συμμετάσχει σε ημερίδα του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Αριστερού Κόμματος, στην οποία θα είναι και ο ίδιος εισηγητής.
Η επίσκεψή του στη Γερμανία θα είναι τετραήμερη και θα μεταβεί και στο Ανόβερο για να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις.

Τεράστια έκπληξη...ΜΗ αναμενόμενη. Με μια λέξη : Α Σ Τ Ο Χ Ι Α... Και γιατί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση; ΚΑΜΙΑ απολύτως ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ...Οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και των ελλήνων μη προνομιούχων είναι γνωστή στους επικυρίαρχους.
Ακόμη και αν θεωρήσουμε ως δεδομένο και ως ΑΝΑΓΚΑΙΑ εξέλιξη στο πολιτικό και κοινωνικό σκηνικό της χώρας μας την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να συνδιαλέγεται η τωρινή Αξιωματική Αντιπολίτευση με αυτούς που οδηγούν εκ του ασφαλούς την πολύπαθη Ελλάδα μας στο γκρεμό, ΞΕΠΟΥΛΩΝΤΑΣ τη και ΑΙΧΜΑΛΩΤΙΖΟΝΤΑΣ με αλυσίδες ΚΑΤΟΧΗΣ και ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ τους Έλληνες πολίτες.

Οι κομπλεξικοί ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ του ελληνικού λαού, δε θα πρέπει σε καμία μα καμία περίπτωση να γίνονται δεκτοί ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ και από κανέναν Έλληνα...
Εύχομαι και ελπίζω σε μια νέα, ωριμώτερη θεώρηση των πολιτικών πραγμάτων από μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *