Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013

ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ. ΜΥΘΟΣ 1: Με το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων ο Δήμος θα κάνει Οικονομία


Λοιπόν για να δούμε πώς θα κάνουμε οικονομία ξεκινώντας από το κλείσιμο του Αετοπούλειου λοιπόν.

1. Το κτίριό του είναι κληροδότημα - άρα δεν πληρώνει ο δήμος νοίκι. Το δώρισε η συγχωρεμένη η Μουστάκα Αετοπούλου για ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.

2. Στον χώρο στεγάζεται η βιβλιοθήκη. Θα την καταργήσετε; (όλα πιθανά είναι βέβαια για να δικαιώσετε τις βλακείες που έχουν ειπωθεί από τους ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ, χρόνια τώρα).
Αλλά υποθέτω πώς δεν θα το κάνετε.
Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος θα είναι ανοικτός, προσβάσιμος, με ρεύμα, ένα τηλέφωνο, νερό, ένας - δυο υπολόγιστές, internet και ότι  θα υπάρχουν στον χώρο και κάποιοι υπεύθυνοι για την βιβλιοθήκη.

Η αίθουσα είναι εκεί, γίνονται κάποιες εκδηλώσεις και είπατε ήδη στο Δ.Σ. ότι θα συνεχίσουν να γίνονται και από τον δήμο.

Καθαριότητα ο χώρος θα χρειάζεται για να μην πιάσει .... κορέους.

Στα λειτουργικά λοιπόν η μόνη οικονομία που μπορεί να γίνει είναι στις αμοιβές αιρετών (ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.) έτσι δεν είναι;

ΑΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΑΝ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. (ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ) 

ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ (επειδή πόναγε το δόντι)  έτσι δεν είναι;

Διότι η εμπλοκή και συμμετοχή των συμπολιτών μας στον δήμο δεν είναι κακό πράγμα. Ή έγινε;

Για το φεστιβάλ ρεματιάς δεν θα πούμε τίποτα γιατί τα έχουμε πει όλα.
ΗΤΑΝ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ!

Απλά μασηματικά.

Και τσίμπαγε και κανένα 20αρικάκι χορηγία από τον ΟΠΑΠ (και όχι μόνο) το Αετοπούλειο λόγω ΚΥΡΟΥΣ και ιστορίας.

Από ΠΟΥ θα γίνει λοιπόν η οικονομία στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ πακέτο του δήμου από την κατάργηση του Αετοπούλειου;

Θα μας πει κανένας παρακαλούμε;

Αν είχατε καλέσει την επιτροπή διαβούλευσης για ένα τέτοιο ΜΕΊΖΟΝ θέμα, θα σας είχαμε καταθέσει αυτή την πρόταση που έχουμε επεξεργαστεί και που χωρίς να ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ θα είχε ακριβώς το ίδιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

Επίσης θα σας προτείναμε από την οικονομία αυτή να καλύψετε, με έναν εξωτερικό λογιστή το κενό στην υπηρεσία - με 300 με 400 ευρώ τον μήνα -  και τα θέματα που "ήταν λειτουργικά αξεπέραστα" θα είχαν ξεπεραστεί.
Βέβαια θα είχαμε κάνει την "ιδεολογικού τύπου" παραχώρηση να πάρουμε εξωτερικό και όχι μόνιμο λογιστή αλλά δεν θα είχαμε κανει την στρατηγικού τύπου παραχώρηση να κλείσει το νομικό πρόσωπο. 
Θέματα ιεραρχήσεων και επιλογών είναι όλα.

Βέβαια αυτή την ιδεολογική παραχώρηση θα την έκαναν κάποιοι σημαία, χωρίς να ασχοληθούν με τα στρατηγικά ζητήματα του δήμου.
Θα το ξεπερνάγαμε όμως αφού θα δηλώναμε οτι θα παραστούμε σε μια ντουντουκοβόλτα.

ΔΙΟΤΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΚΕΝΟ ΕΙΧΕ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΑΕΤΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ;

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΕΙΤΕ, ΟΠΩΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΑΣ ΜΙΛΑΜΕ.

Όχι αοριστολογίες, ούτε γενικότητες που μπορεί να αφορούν ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, του δικού μας ή ΑΛΛΟΥ δήμου.

ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΕΜΜΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.
 ΑΝΤΙΛΗΨΗ
  • ΚΡΑΤΙΚΙΣΤΙΚΗ,
  • ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΗ
  • ΑΝΤΙΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ, 
  • ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ, 
  • ΜΙΖΕΡΗ 
  • ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΘΕΣΜΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Μια αντίληψη που προτιμά να μικρύνει την αυτοδιοίκηση για να επαρκούν οι ολίγιστες δυνατότητες των μετρίων που στέλνονται από τους εχθρούς του θεσμού, κρατιστές, γραφειοκράτες για να της κάνουν κουμάντο.

Είναι ακριβώς ΕΔΩ το σημείο της μεγάλης ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ μεταξύ των ΕΡΑΣΤΩΝ και των ΕΠΙΒΗΤΟΡΩΝ της αυτοδιοίκησης που τέμνει ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ τα κόμματα.

Διότι είναι ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ όσοι επιθυμούν απλά να την .... "ΚΑΒΑΛΗΣΟΥΝ" για να την χειραγωγήσουν, να την περιορίσουν, να την συρρικνώσουν, να την χωρέσουν στα μέτρα τους και να την υποτάξουν στα αφεντικά τους.

Είναι ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ της (αλλιώς θα έπρεπε να το γράψω αλλά έχω πάρει το σοβαρό μου) όσοι ΕΠΙΚΑΛΟΎΝΤΑΙ ΩΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΊΡΗΜΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ,  ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ.

Φαινόμενα διαφθοράς που είναι υπαρκτά στην αυτοδιοίκηση αλλά είναι ΕΛΑΧΙΣΤΑ (μόλις 3%) μπροστά στην διαφθορά που δεν ακουμπάει την αυτοδιοίκηση.
Την διαφθορά των ΔΟΥ 
Την διαφθορά των ΜΜΕ και της διαπλοκής.
Την διαφθορά των εξοπλιστικών προγραμμάτων 
Την διαφθορά μεγαλοσυνδικαλιστών, τραπεζών, ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου
.........

Και είναι ΕΡΑΣΤΕΣ της ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ όσοι ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΝ με την συρρίκνωσή του πιο δημοκρατικού βαθμού οργάνωσης της κοινωνίας, της πιο αμεσοδημοκρατικής βαθμίδας διοίκησης και αναδεικνύουν τα φαινόμενα διαφθοράς μόνο για να περιοριστούν και να  απελευθερωθεί η - σε καταστολή - αναπτυξιακή δυναμική του θεσμού από απολίτικες ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ.

Δεν μπορεί εμείς να συμβιβαστούμε και να συνεργαστούμε με κανένα σχέδιο ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ της αυτοδιοίκησης., της γραφειοκρατικοποίησης και του περιορισμού της  συμμετοχής της δράσης των πολιτών, ως μέσο διεκδίκησης ενός πιο "αποτελεσματικού κράτους"

Θα μείνουμε στον αγώνα ώστε η αναζήτηση και δομή της νέας μεταμεταπολιτευτικής ελληνικής πραγματικότητας να έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ και όχι ΛΙΓΟΤΕΡΗ παρουσία των πολιτών στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, περισσότερη συμμετοχή, αλλά και μεγαλύτερο δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο στην διαχείριση της εξουσίας,
ΑΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ, ενίσχυση της παρουσία του νέου, συνειδητού και ενημερωμένου πολίτη στην λήψη των αποφάσεων (όχι στο ... "εθελοντικό" σφουγγάρισμα των δημοτικών καταστημάτων),  περισσότερη και πιο ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ δημοκρατία.

Δεν θα υποκύψουμε στις σειρήνες της γραφειοκρατικής αποτελεσματικότητας της διοίκησης και του απολίτικου, χωρίς ιδεολογικό πρόσημο  "εκσυγχρονισμού" των υπηρεσιακών δομών "  όπως δεν το κάναμε ΠΟΤΕ μέχρι σήμερα.

Δεν θα υποκύψουμε στους ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ της αυτοδιοίκησης που ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ λυσασμένα τα εξουσιαστικά  χωράφια τους.
Χωράφια που απέκτησαν ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΩ ΔΙΚΑΙΩ και διατήρησαν με την χρήση της πλέον παλαιοκομματικής και χυδαίας εξουσιαστικής μεθόδου, αυτής της εκμετάλλευσης των δημοσίων δομών για  ΤΟΝ ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΚΙ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΟΝ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΗ.
Παλιά, πολύ παλιά ιστορία. Πάει πολύ πίσω και από το 50.

Θα είμαστε πάντα ενάντια σε κλειστά, παρασκηνιακά στεγανοποιημένα συστήματα εκλεκτών αυτοαναγορευομένων σε .... πρωτοπορίες.


ΔΕΚΤΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ


ΑΓΓΕΛΟΣ ΝΤΑΒΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις