Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ OMΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ

                       OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ο.Β.Σ.Α.
ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ.10677 ΑΘΗΝΑ '210 3809327 FAX210 3818740
E’mail obsagr@gmail.com

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΟΒΣΑ

Την Δευτέρα 21/10/2013 συνεδρίασε το Δ.Σ της ΟΒΣΑ με την παρουσία δεκάδων συνδικαλιστών οι οποίοι αντιπροσώπευαν την πλειοψηφία των Σωματείου και της Ένωσης της Ομοσπονδίας μας.

Το θέμα της συζήτησης ήταν η Αγωνιστική ετοιμότητα των Σωματείων για να εμποδιστούν οι απειλούμενες από την κυβέρνηση κατασχέσεις σε όσους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ χρωστάνε στο Ταμείο, στις Τράπεζες ή την Εφορία και η οργάνωση της κινητοποίησης στις 6/11/2013.
Αποφασίστηκε:
Η μαζική συμμετοχή των σωματείων της ΟΒΣΑ  στη συγκέντρωση, τη μέρα της Πανελλαδικής Πανεργατικής Απεργίας, στις 6 Νοέμβρη στις 10:30 το πρωί στην Ομόνοια  μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ και το ΠΑΜΕ και τις άλλες δυνάμεις της Λαϊκής Συμμαχίας.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ θα γίνει στις 10 το πρωί στην Πλ. Κάνιγγος

Κύρια αιτήματα:
·      Καμιά κατάσχεση σπιτιού της λαϊκής οικογένειας.
·      Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση. Μείωση της εισφοράς χωρίς μείωση της σύνταξης.
·      Αποποινικοποίηση των χρεών στον ΟΑΕΕ. Να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των χρεών στον ΟΑΕΕ.
·      Επιστροφή των ληστευθέντων αποθεματικών του ταμείου.
·      Επίδομα ανεργίας στους αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν, που να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες, χωρίς αποκλεισμούς.
·      Σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας για όλους χωρίς προϋποθέσεις.
·      Χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ κατά τα 2/3 από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·      Καμιά μείωση των συντάξεων.
·      Κατάργηση του εξοντωτικού φορολογικού νόμου που επιβάλει φορολογία 26% από το πρώτο εύρο, των “αντικειμενικών κριτηρίων”, και των υπόλοιπων «χαρατσιών».
·      Κατάργηση του πρόσφατου Νόμου, για την Κυριακή αργία, την Κυριακή να παραμένουν τα μαγαζιά κλειστά.
·      Όχι στο τρομοκρατικό μέτρο αφαίρεσης του ΑΦΜ.
·      Όχι στην απελευθέρωση των επαγγελματικών μισθώσεων.
·      Φτηνό πετρέλαιο για να ζεσταθούν οι οικογένειές μας.


Στη σύσκεψη αναδείχτηκε ότι η συνέχιση και κλιμάκωση του Αγώνα αποτελεί τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ απάντηση στην κλιμακούμενη Κυβερνητική βαρβαρότητα.

ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίστηκε η συμμετοχή της Ομοσπονδίας και των Σωματείων της, στην Κινητοποίηση μαζί με τους Εμποροϋπαλλήλους  στις 3 Νοέμβρη, ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, κατ’ επιλογή των πολυκαταστημάτων και των άλλων μεγάλων επιχειρήσεων, τα συμφέροντα των οποίων υπηρετεί η κυβέρνηση.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΕΣ.

Κοινή διαπίστωση των ομιλητών ήταν, ότι οι συνδικαλιστικές ηγεσίες στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ ουσιαστικά συμπορεύονται με την ασκούμενη βάρβαρη πολιτική, που είναι υπέρ των μονοπωλίων, που κλείνει τα μικρά μαγαζιά, καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις των εργαζόμενων, εμπορευματοποιεί την υγεία και την παιδεία, κατεδαφίζει το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα κ.ά.

Οι ομιλίες συνδικαλιστών ανέδειξαν ότι οι μαζικές παρεμβάσεις των Σωματείων ήταν καθοριστικές σε πολλές περιπτώσεις για τη λύση προβλημάτων, είτε σε θέματα που αφορούσαν ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ σε συναδέλφους των οποίων είχε λήξει η θεώρηση του βιβλιαρίου τους, είτε την προστασία σπιτιών συναδέλφων μας από κατασχέσεις λόγω χρεών σε Τράπεζες, είτε σε απειλούμενες διακοπές ρεύματος κ.ά.
Συμφωνήθηκε ότι πρέπει να δυναμώσει ακόμη πιο πολύ η αλληλεγγύη και να γίνει αυτή ασπίδα προστασίας για κάθε συνάδελφο ή συναδέλφισσα.

Επιστέγασμα της συζήτησης αποτέλεσε η κατανόηση της  αναγκαιότητας ενδυνάμωσης του Συνδικαλιστικού Κινήματος, η μαζικότητα των Σωματείων με νέες εγγραφές με περιεχόμενο δράσης που πρέπει να είναι σε αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, η αλλαγή συσχετισμών υπέρ των δυνάμεων που παλεύει με αυτή τη γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου