Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σε πλήρη αδυναμία και αποσύνθεση η δημοτική αρχή Ιωαννίδη. Καταψηφίστηκε ο προϋπολογισμός...



Το δελτίο τύπου της κίνησης μας με ημερομηνία 20-11-13, σχετικό με την αποδοχή και ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πρότασής μας για μείωση των δημοτικών τελών κατά 19% ξεκινούσε με την εξής υπενθύμιση- διαπίστωση: Όπως γνωρίζετε η δημοτική αρχή του κ. Ιωαννίδη διανύει την 8η χρονιά της θητείας της και τη 12η της δημοτικής παράταξής του στη διοίκηση του δήμου μας. Δυστυχώς όμως όχι μόνο δεν έμαθε να διοικεί και να προγραμματίζει σωστά αλλά ούτε και να αντιλαμβάνεται τον παλμό και τις αγωνίες της κοινωνίας μας ασκώντας έτσι πολιτική του «βλέπουμε και κάνουμε».

Αγαπητοί Συνδημότες,

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/11/2013 όχι μόνο αποδείχτηκε, για άλλη μία φορά, η παραπάνω αυτή διαπίστωση, αλλά αποκαλύφθηκε, με τον πιο τραγικό τρόπο, η αποσύνθεση και η αδυναμία της δημοτικής αρχής του κ. Ιωαννίδη, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, δεν πέρασε ο Προϋπολογισμός του επόμενου οικονομικού έτους που πρότεινε η ίδια Δημοτική Αρχή.

Αυτό συνέβη γιατί:
• Η δημοτική αρχή του κ. Ιωαννίδη είναι ανίκανη να συντάξει έναν αξιόπιστο προϋπολογισμό.

• Και αυτός ο προϋπολογισμός αποτύπωνε για μία χρονιά ακόμη τη λογική της δημοτικής αρχής, όπως αυτή εκφράζεται από την πολιτική των πελατειακών σχέσεων και των απευθείας αναθέσεων, της μη περιστολής δαπανών, της μη αποφυγής νέων δαπανών και χρεών, της μη εξόφλησης των οφειλών, της έλλειψης κονδυλίων για απαλλοτριώσεις γης, της μη αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας και της μη σωστής διαχείρισης του δημόσιου χρήματος.

• Προσπάθησε να στηρίξει αυτή την αδυναμία της στη δικαιολογία της περιστολής των κρατικών κονδυλίων, όταν χρόνια τώρα, αδυνατούσε να τα αξιοποιήσει αλλά και να σηματοδοτήσει με αυτά υπερβάσεις.

• Αγνόησε τις τεκμηριωμένες προτάσεις του συνόλου της αντιπολίτευσης, οι οποίες έδιναν διέξοδο στο μέλλον της πόλης μας, σε συνδυασμό και με τις προτάσεις της για το τεχνικό πρόγραμμα.

• Έχει εγκλωβισθεί σε μία τροχιά παρακμής, μέσα από προσωπικές αντιθέσεις και στρατηγικές των προσώπων που συγκροτούν την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής που κινδυνεύει να εξελιχθεί σε αποσάθρωση για την ίδια την πόλη μας.

Αγαπητοί συνδημότες
Η κίνηση δημοτών Βριλήσσια Δήμος Δημιουργίας θέλει να είστε ενήμεροι για τις τόσο σοβαρές εξελίξεις που συμβαίνουν στην πόλη μας, αφού όλοι μας σε μια εποχή βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, πρέπει να αντιληφθούμε την πόλη μας, όχι ως πόλη «ξενοδοχείο», αλλά ως μια πόλη με όραμα και δυναμική που όχι μόνο δεν πρέπει να την αφήσουμε σε λάθος χέρια, ανίκανα ακόμα και για τα στοιχειώδη, αλλά να την αναδείξουμε σε μία Πολιτεία Δημοτών που φροντίζει το μέλλον των μελών και των παιδιών της.

Εμείς συνεχίζουμε και πιστεύουμε ότι με τις τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις μας και συνεργασία με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, θα καταφέρουμε να επιβάλλουμε μια άλλη λογική σύνθεσης του προϋπολογισμού του Δήμου, με μοναδικό γνώμονα, τη διαφάνεια στις διαδικασίες και το σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και την ανάπτυξη του Δήμου αλλά και την απομάκρυνση της δημοτικής αρχής μετά από τις επόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου του 2014, στις οποίες εσείς θα κληθείτε να ελέγξετε τη διοίκηση και το κυριότερο να λάβετε αποφάσεις για την επόμενη ημέρα.

Για την Κίνηση Δημοτών
«ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ»
ΞΕΝΟΣ ΜΑΝΙΑΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου