Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνος Μανιάτης στη Βράβευση μαθητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού για τη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO 2014).



Για έκτη συνεχή χρονιά, η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), διοργάνωσε, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Πανελλήνιο μαθητικό εργαστηριακό διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών με στόχο να επιλεγούν οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών –EUSO 2014.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης, παραβρέθηκε την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδη, για την απονομή των επαίνων και βραβείων στους μαθητές που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, τόνισε:«Ο διαγωνισμός αυτός είναι εξαιρετικά σημαντικός γιατί οι μαθητές που συμμετέχουν αναπτύσσουν δεξιότητες και χρησιμοποιούν την μεθοδολογία των Φυσικών Επιστημών στην αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινής ζωής.

Μέσα από το διαγωνισμό οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται δημιουργικά, κάτι που απουσιάζει πολλές φορές από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η συμβολή των καθηγητών στη διαδικασία και στο αποτέλεσμα του έργου των μαθητών είναι καθοριστική. Οι εκπαιδευτικοί αυτοί στηρίζουν το σχολείο ώστε να μην παρέχει μόνο στείρα γνώση αλλά να αποτελεί ζωντανό εργαστήρι καλλιέργειας αξιών και θετικών στάσεων. Είναι οι αφανείς πρωταγωνιστές που δεν στηρίζονται από την Πολιτεία, είναι αβοήθητοι στο έργο τους και με το μεράκι και το φιλότιμό τους αγωνίζονται για ένα σχολείο πολύπλευρης μάθησης και πολιτισμού, για ένα σχολείο ανάδειξης ελεύθερων, δημιουργικών και υπεύθυνων πολιτών που θα μπορούν να ερμηνεύουν την κοινωνική πραγματικότητα και να αγωνίζονται για ένα πιο δίκαιο κόσμο.



Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τη Δημόσια Παιδεία και τους εκπαιδευτικούς και θα συμβάλει στη διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας Φυσικών Επιστημών που θα γίνει την Άνοιξη του 2014 στην Αθήνα».



Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ της Α΄ και Β΄ τάξης από 79 σχολεία της χώρας που προκρίθηκαν από τοπικούς διαγωνισμούς στους οποίους έλαβαν μέρος 386 σχολεία και 1281 μαθητές.



Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτερες ομάδες, εκ των οποίων η πρώτη, μαζί με αυτή που θα επιλεγεί από τη Θεσσαλονίκη, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 12η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών –EYSO 2014 που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 30 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου