Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΕΚΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΛΥΑ Α.Ε. ΚΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΥ!

"Η υπογραφή μας στην κοινή επιστολή εξέφραζε μόνο την βούλησή μας να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα και δεν είχαμε σκοπό να συκοφαντήσουμε ή να θίξουμε την τιμή και την υπόληψη των μελών του Δ.Σ. της ΦΛΥΑ.
Η Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία ΦΛΥΑ θεωρούμε ότι έχει θετική προσφορά στην πόλη μας και σεβόμαστε και υπολυπτόμαστε τα μέλη του Διοικητικού της Συμβουλίου"

Αυτά δήλωσαν - όπως αναφέρθηκε στο ακροατήριο - οι κ.κ. Στ. Πετρόπουλος και Μπάμπης Παπαϊωάννου και έτσι αποσύρθηκε η μήνυση και αγωγή που είχε καταθέσει το Δ.Σ. της εταιρίας το 2010 εναντίον τους, ως συνυπογράφοντες επιστολή - καταγγελία από τον συνήθη (και πλέον γραφικό) διώκτη της ΦΛΥΑ Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος τους παρέσυρε.

Τα ίδια με τους δύο συνομολογεί και το - τότε - μέλος του Δ.Σ. από την παράταξη Ανδρεόπουλου κα Κική Γκότση.

Αντίθετα ο Δημήτριος Παπαδόπουλος αρνήθηκε να πράξει το ίδιο οπότε η αγωγή - ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ - έφτασε σήμερα στο ακροατήριο και πλέον αναμένεται η απόφαση.

Υπέρ της αγωγής της ΦΛΥΑ ΑΕ η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σωτήρη Παρασκευόπουλου μαρτύρησε ο αντιδήμαρχος Μιχάλη Κόσυββας ενώ υπέρ του Δημήτρίου Παπαδόπουλου τελικά δεν κατέθεσε ένορκα κανείς, εκ των παρισταμένων κ.κ. Καλομοίρη, Πανταζή, Γκότση που μάλλον τον συμβούλευαν να πράξει διαφορετικά (ανεπιτυχώς τελικά).

Ως μάρτυρας υπεράσπισής του τελικά δηλώθηκε ο επικεφαλής Στάθης Ανδρεόπουλος - Ο ΟΠΟΙΟΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΕΝΟΡΚΑ, αφού είναι μέλος του Δ.Σ. της ενάγουσας εταιρίας (της ΦΛΥΑ ΑΕ) και υποχρεώθηκε από την έδρα να καταθέσει ανωμοτί, ύστερα από ένσταση που υπέβαλε ο δικηγόρος της εταιρίας Ανδρέας Τζουμάνης.

Μετά την δίκη ο Άγγελος Νταβίας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαι διαχρονικά εναντίον της επίλυσης ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ διαφορών στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Και έχω πει και γράψει κατ' επανάληψη ότι όσα καταγγέλονται για την ΦΛΥΑ ΑΕ, που όλα ξεκινούν από την εμμονή του πρώην μέλους του Δ.Σ. Δημήτρη Παπαδόπουλου, είναι ποινικά ανυπόστατα και έχουν την αφετηρία τους σε διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις.

Ήμουν διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κατά την περίοδο της άσκησης της αγωγής και γνωρίζουν και οι τρεις εναγώμενοι ότι τους είχα ζητήσει - τότε -  να αποσύρουν τις άστοχες και προσβλητικές εκφράσεις τους, να αφήσουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να κάνουν την δουλειά τους και να αποδώσουν ευθύνες όπου και αν υπάρχουν για όσα θέματα θέλουν να ελεγχθούν.

Το τελεσίδικο απαλλακτικό βούλευμα του συμβουλίου εφετών επιβεβαιώνει πλήρως ότι ΛΑΘΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ, ΑΛΛΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στις συμβάσεις της ΦΛΥΑ με την διαφημιστική αγορά.

Έστω και αργά οι εμπειροι παλαιοί δημοτικοί σύμβουλοι έκαναν αυτό που έπρεπε και βγήκαν από το κάδρο της επίλυσης πολιτικών διαφορών στα δικαστήρια με την παραπάνω δήλωση.

Ας το καταλάβουν και οι νεόκοποι στην αυτοδιοίκηση.

Μου ζητήθηκε να είμαι ο μάρτυρας κατηγορίας του Δημήτρη Παπαδόπουλου και δεν το έκανα, διότι δεν επιθυμώ να είμαι μάρτυρας κατηγορίας κανενός, έχω παραστεί μόνο ως μάρτυρας υπεράσπισης στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσω να αντιπαρατίθεμαι πολιτικά με ένταση στην παρωχημένη, κρατικίστικη, αντιπαραγωγική και αντιαναπτυξιακή πολιτική λογική κάθε Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Και να ζητώ να απομονωθεί πολιτικά από τους κριτές όσων πολιτεύονται , δηλαδή ΕΣΑΣ.

Το γεγονός ότι στα πηγαδάκια ο Δημήτρης Παπαδόπουλος προσπαθούσε να πείσει τους συνομιλητές του για το δίκιο του,ΜΕ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ, σχετικές με κενά, που όντος υπάρχουν στην ερμηνεία της σχετικής με την υπαίθρια διαφήμιση νομοθεσίας, αναδεικνύει ένα απλό γεγονός: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ και το χειρότερο δεν θέλει να ακούσει κανέναν ελπίζοντας ότι θα νικήσει τους πολιτικούς του αντιπάλους στα δικαστήρια, αφού δεν μπορεί να το κάνει στο γήπεδο της δημοκρατίας.

Αυτός είναι ένας ολισθηρός δρόμος.

Και σε αυτόν τον δρόμο έμειναν να βαδίζουν χέρι - χέρι μόνο δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου