Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΕΝΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ: ΕΤΣΙ ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ (1)

Επειδή το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο θα συζητηθεί το θέμα και εκτιμούμε ότι αν υπάρχει η πολιτική βούληση οι αθλητικοί χώροι σύντομα μπορούν να ανοίξουν.

Επειδή εκτιμούμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι υπάρχει - όχι ανιδιοτελής - σκοπιμότητα πίσω από την απόπειρα συγκεκριμένων κέντρων να χρεώσουν το κλείσιμο των αθλητικών χώρων στους υπηρεσιακούς παράγοντες και κυρίως στην διεύθυνση του χώρου του τελευταίου διμήνου, με αφορμή ότι τη νέα διευθύντρια τυχαίνει να την λένε ΝΤΑΒΙΑ αλλά με ουσιαστικό λόγο το γεγονός ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΕΚΕΙΝΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΕ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ με γρήγορους ρυθμούς.

Επειδή πρέπει να ξέρουμε όλη την αλήθεια.

Επειδή κάποιοι εξυπνάκηδες προσπαθούν να στείλουν τις ευθύνες στο .... 1821 για να κάνουν και άλλους συνυπεύθυνους με τους εαυτούς τους:

Παραθέτουμε ένα περιεκτικό ιστορικό για το πώς φτάσαμε στο κλείσιμο των αθλητικών χώρων.

Η νομοθεσία η σχετική με την αδειοδότηση των Αθλητικών Κέντρων άλλαξε το 2011 - επί υπουργίας Γερουλάνου - όταν με το Ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 209Α/2011) πάρθηκε η δυνατότητα της ΓΓΑ να νομιμοποιεί αθλητικούς χώρους και αυτή πέρασε στις Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Με το αρ. πρ. ΠΕΧΩ/Φ.6/οικ.4531 της 2-11-2011 έγγραφο της ΓΓ Περιφέρειας ζητήθηκε από τους Δήμους να προχωρήσουν στις διαδικασίες συγκρότησης φακέλου για την έκδοση άδειας λειτουργίας σε εφαρμογή της παραπάνω αλλαγής.

Το τι θα προκαλούσε αυτή η κυβερνητική απόφαση ήταν προφανές για όσους ήξεραν από αυτοδιοίκηση.

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής  τότε παρεμβαίνει με επιστολή του Προέδρου της Νίκου Σαράντη στις 6 Μαρτίου του 2012



Αυτή λοιπόν είναι η απάντηση στην επιχειρηματολογία όσων μιλάνε για ευθύνες ... από το 1821 και τους ισοπεδωτικούς "φταίνε όλοι" και τέτοια.




Πριν το 2011, όποιες ευθύνες υπάρχουν - για το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ θέμα των αδειών -  βρίσκονται στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού που ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕ και ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΣΕ τα αθλητικά κέντρα και όχι στην αυτοδιοίκηση (περιφερειακή ή πρωτοβάθμια).

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ!

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΞΥΝΕΤΑΙ;

Στις 25/4/2012 κοινοποιήθηκαν στο ΝΠΔΔ "ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ" η απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης που αφορούν τη μη χορήγηση άδειας λειτουργίας όλων των Αθλητικών χώρων της πόλης και υποδεικνύονται ελλείψεις ασφαλείας, υγιεινής και προσβασιμότητας σε ΑΜΕΑ που πρέπει να επιδιορθωθούν - δεν μιλάμε για τίποτα σοβαρά πράγματα - στο ΠΕΡΚΙΖΑΣ και στο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ (Αποστολοπούλου) ενώ στην επιφάνεια βγαίνει το ειδικό (και μεγάλο) πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ (το οποίο θυμίζουμε ότι ανήκει στον ΟΣΚ και έχει παραχωρηθεί ως προς χρήση στον Δήμο Χαλανδρίου - το ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ είναι ειδικό θέμα).

Το λογικό θα ήταν να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες θεραπείας ώστε να αποτυπώσουν οι ελεγκτές την πρόοδο των εργασιών ώστε να συναινέσουν και να αποδεχτούν την χορήγηση προσωρινής άδειας.
(Αυτό ας πούμε έκαναν αλλού, στα Βριλήσσια π.χ.- που και εκεί υπήρχαν θέματα αλλά εξασφαλίζουν συνεχώς παρατάσεις - αναδεικνύοντας την πρόοδο των εργασιών, γιατί και οι ελεγκτές δεν είναι μπαμπουίνοι, καταλαβαίνουν και δεν έχουν σκοπό να κλείσουν τα αθλητικά κέντρα - όπως έχουν όσοι θέλουν να τα καταλάβουν).

Στο Χαλάνδρι άρχισαν τα ρωμέικια.

  • "Θα το λύσουμε με τις άκρες μας".
  • "Έλα μωρέ".
  • "Δεν έχουμε λεφτά τώρα για κουταμάρες, έχουμε άλλες προτεραιότητες, οργανώνουμε τουρνουά ΚΕΡΑΤΙΖΕΙΝ" και εκδήλωση για την πεολειχία (θυμάστε πώς το λέγανε αυτό γιατί εγώ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ) και την παιδική παχυσαρκία.

ΚΑΝΕΝΑΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΩΣ, ΟΧΙ "ΚΑΝΕΝΑΣ" ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΕΥΡΙΠΙΔΗ ή ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!

  • "Εμείς έχουμε αγώνες και προπονήσεις, πώς θα γίνουν εργασίες, πρώτα οι σύλλογοι".
  • "Έλα μωρέ τώρα υπερβολές με την πυρασφάλεια, Έχουμε στο Δ.Σ. του Συλλόγου τον Τάδε που ο πατέρας του ήταν πυροσβέστης και ξέρει".
  • "ΑΜΕΑ, ποια ΑΜΕΑ. Για να γίνει μια ράμπα τώρα θα κλείσουμε το κολυμβητήριο;"
  • "Θέλουν λέει και άλλες τουαλέτες. Πού να τις βάλουμε αφού την αίθουσα αυτή την χρειάζεται ο Πανχαλανδριακός".
  • "Εγώ άμα ξαναέρθουν οι ελεγκτές επάνω θα τους πετάξω έξω, που θα μου πουν εμένα ..."

ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.

Στην πραγματικότητα η μη έκδοση αδείας λειτουργίας ήταν βούτυρο στο ψωμί όσων έχουν την αντίληψη (και την επιχειρηματική στόχευση) που υποκρύπτεται πίσω από τις θέσεις:
  • ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.
  •  ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΕ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΥΤΟΦΟΡΑΚΙΑ, στείλτε μας πελάτες.
  • ΕΞΩ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ, ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.
(Και αν τολμήσει κανένα "δημόσιο"  να μην είναι θα το κάνουμε εμείς να είναι ή θα ζητήσουμε να φύγει.)

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ....

Γιατί ο Ξερόλας δεν είναι ΞΕΡΟΛΑΣ, απλά ΔΙΑΒΑΖΕΙ ...
Γι' αυτό δεν θα έχετε ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ άλλο επιχείρημα εκτός από τους γνωστούς χαρακτηρισμούς του ΠΑΡΤΑΟΛΑ!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου