Τετάρτη, 16 Ιουλίου 2014

Τα μπάνια των σκύλων: Ελεύθερα με τα κατοικίδια σε όλες τις παραλίες

Σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Ναυτιλίας που αναμένεται να εκδοθεί, οι ιδιοκτήτες ζώων θα μπορούν να έχουν μαζί τους κατά την διάρκεια του μπάνιου μέσα στην θάλασσα. Μέχρι πρότινος, ο ιδιοκτήτης ενός ζώου, μπορούσε να κάνει μαζί με αυτό το μπάνιο του στη θάλασσα σε μια ερημική παραλία. Όμως με το που θα εμφανιζόταν ο πρώτος, που θα ενοχλούταν, ο ιδιοκτήτης ήταν υποχρεωμένος, να κρατήσει το ζώο κοντά του εντός ή εκτός νερού και να το έχει ασφαλισμένο.
Στο ερώτημα της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, αν συντρέχει κίνδυνος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από το κολύμπι των ζώων, το Υπουργείο απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος -τηρουμένων βέβαια των υποχρεώσεων του ιδιοκτήτη του ζώου για εμβολιασμό.
Παρόλα αυτά, η εγκύκλιος δεν έχει καθολικότητα καθώς κανονιστικές αποφάσεις δημοτικών αρχών μπορούν να τον αναιρέσουν.
Κάθε δημοτική αρχή έχει το νόμιμο δικαίωμα να λαμβάνει αποφάσεις “αντίθετες” προς τους ισχύοντες νόμους -μερικώς ή ολικώς, λόγω ύπαρξης ιδιαιτέρων συνθηκών κατά περίπτωση, οι οποίες πάντα πρέπει να περιγράφονται για να στοιχειοθετείται η αναγκαιότητα αλλαγής/παραλλαγής του νόμου.

http://tvxs.gr/news/ellada/egkyklios-tha-epitrepei-mpanio-mazi-me-katoikidio-stis-paralies

ΣΧΟΛΙΟ ΠΛΑΤΕΙΑΣ: 
Επιτέλους έφυγε από την μέση μια μεγάλη παπάτζα μικροαστισμού, κομπλεξισμού, υστερίας και άγνοιας, η αντίληψη δηλαδή ότι τα άλλα ζώα θα μας ρωτάνε, εμάς τα ζώα, αν θα μπαίνουν στην θάλασσα, αν θα περπατάν στην παραλία, αν θα κάνουν βόλτα στους δρόμους και τα πάρκα.
Και μην μας αρχίσετε τα περί ασθενειών κλπ. που κουβαλάνε τα σκυλιά γιατί θα σας στείλουμε να βγάλετε από τις θάλασσες τα .... δελφίνια και τους καρχαρίες (και από τις λίμνες τους κροκόδειλους).
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *