Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Καθυστερημένη υπογραφή Μητσοτάκη και όχι για όλους τους παιδικούς σταθμούς


Καθυστερημένη υπογραφή Μητσοτάκη και όχι για όλους τους παιδικούς σταθμούς

Το μπαλάκι στον υπουργό Οικονομικών έριξε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης για την έγκριση προσλήψεων προσωπικού σε παιδικούς σταθμούς. Μόλις προχθές έβαλε την υπογραφή του μόνο για θέσεις στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (μικρό τμήμα των παιδικών σταθμών), ενώ εκκρεμεί η υπογραφή του για τους περισσότερους σταθμούς, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, που είναι οι φορείς υλοποίησης του κοινοτικού προγράμματος. Σε αυτή την περίπτωση προβλέπεται η έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου για την αυτόματη ανανέωση των συμβάσεων. Κι ενώ το μπαλάκι της ευθύνης "ίπταται" από υπουργείο σε υπουργείο, η 1η Σεπτεμβρίου είναι κοντά και χιλιάδες οικογένειες ανησυχούν για το αν οι παιδικοί σταθμοί θα είναι επαρκώς στελεχωμένοι για να φιλοξενήσουν τα παιδιά τους.

Δεν ενέκρινε θέσεις για τις επιδοτούμενες δομές από το ΕΣΠΑ, που είναι και οι περισσότερες

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης έσπευσε χθες να "απαντήσει" στα δημοσιεύματα, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις για "κωλυσιεργία". "Η σχετική έγκριση πρόσληψης υπεγράφη χθες, Τρίτη 19 Αυγούστου, εντός 24 ωρών από την παραλαβή του σχετικού εγγράφου από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους", είπε "καρφώνοντας" εμμέσως τον Γκ. Χαρδούβελη που μένει να βάλει την υπογραφή του.

Σε κάθε περίπτωση η έκδοση της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου αφορά συνολικά "πάνω από 5.500 εργαζόμενους στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς και αν υπολογίσουμε και τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ίσως είναι και πάνω από 7.000" όπως τόνισε (στον "Αθήνα 9,84") ο πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ Σίμος Δανιηλίδης καλώντας "τον υπουργό Οικονομικών και όλα τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη" να υπογράψουν και τη δεύτερη απόφαση για τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου. "Πρέπει να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο και να προετοιμαστούμε σωστά για την έναρξη της λειτουργίας των δομών την 1η Σεπτεμβρίου, ημερομηνία που απορρέει από τη συμβατική υποχρέωση των δομών που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ" είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αργ. Ντινόπουλος ενέκρινε 210 από τις 240 θέσεις του Βρεφοκομείου Αθηνών

Για τις εγκρίσεις προσλήψεων έσπευσε χθες να θριαμβολογήσει ο υπουργός Εσωτερικών Αργ.Ντινόπουλος. "Τις επόμενες εβδομάδες, μη σας πω και την επόμενη, θα υπογραφεί από τον υπουργό Οικονομικών η ΠΥΣ για τις 5.500 θέσεις μέσω ΕΣΠΑ", δήλωσε στον "Βήμα FΜ" εξαγγέλλοντας την πρόσθεση για πρόσληψη 600 μόνιμων υπαλλήλων σε παιδικούς σταθμούς. Παράλληλα, επιτέθηκε στην πρόεδρο του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών ΜαρίαΗλιοπούλου, που είχε καταγγείλει την κωλυσιεργεία: "Όταν αυτή η κυρία έβγαινε και έλεγε αυτά που έλεγε, δεν μας είπε για τις 210 θέσεις για το Δημοτικό Βρεφοκομείο, που εγκρίθηκαν [σ.σ.: προχθές] από το υπουργείο Εσωτερικών" σε σύνολο 881 για όλη τη χώρα. Ο υπουργός, για να συγκαλύψει την "κυβερνητική γραφειοκρατία", της υπέδειξε ότι έχει δυνατότητα να καλύψει τα κενά των θέσεων έως τις 31 Οκτωβρίου με δίμηνες συμβάσεις. Μιλώντας στην "Αυγή", η κ. Ηλιοπούλου εξήγησε ότι εγκρίθηκαν 210 από τις 240 θέσεις που είχε αιτηθεί ανταποκρινόμενη στο κούρεμα 20% που της είχε ζητήσει το υπουργείο σε σχέση με τις 300 θέσεις που χρειαζόταν. Ενώ, σχολιάζοντας την παραπομπή Ντινόπουλου σε δίμηνες συμβάσεις, τόνισε ότι αυτή δεν είναι ενδεδειγμένη λύση για πρόσληψη παιδαγωγών. Σήμερα ξεκινούν οι εγγραφές των παιδιών στις 77 δομές του Βρεφοκομείου Αθηνών με διαθέσιμες 5.500 θέσεις.

της Ηλέκτρας Βισκαδουράκη

"Η Αυγή", 22/8/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου