Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΙ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ" ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΗ

Από το Μάρτιο 2013 στο Δήμο Χαλανδρίου λειτουργούν οι Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας. Στις δομές αυτές περιλαμβάνονται Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Συσσίτιο και Γραφείο Διαμεσολάβησης. Κάτοικοι του Χαλανδρίου που αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα, άνεργοι ή ανασφάλιστοι θα μπορούν να λαμβάνουν φάρμακα, προϊόντα παντοπωλείου, συσσίτιο και υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης (διασύνδεση με υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, διαμεσολάβηση για επίλυση κοινωνικών προβλημάτων, ατομική και ομαδική συμβουλευτική υποστήριξη κ.α.) ανάλογα με τις προσωπικές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Χαλανδρίου» που εντάσσεται στο Ε.Π. Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού 2007-2013, με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προσλήφθηκαν δεκαεπτά νέοι (άνεργοι κάτω των 30 ετών) από το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε., το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ, (που είναι οι συμπράττοντες φορείς μαζί με το Δήμο Χαλανδρίου και το Ίδρυμα Κουρτέση) με σκοπό την οργάνωση και την παροχή υπηρεσιών καταπολέμησης της φτώχιας. Έως τώρα οι δομές έχουν υποδεχθεί περισσότερα από 100 αιτήματα που αφορούν την κοινωνική υποστήριξη 193 ατόμων και έχουν αξιολογήσει τις ανάγκες των κατοίκων του Χαλανδρίου που έχουν προσφύγει στις δομές αυτές. Παράλληλα ελέγχονται τα δικαιολογητικά συμμετοχής τα οποία εγκρίνονται από 7μελή επιτροπή του Δήμου ώστε να διασφαλίζεται ότι η κοινωνική υποστήριξη θα δοθεί σ’ άτομα που πραγματικά έχουν ανάγκη. Σ’ αυτό θα συμβάλλει και το μηχανογραφικό σύστημα στο οποίο θα καταγράφονται πλήρως οι δράσεις των δομών και οι παρεχόμενες υπηρεσίες.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι μέσω των ενεργειών του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών έχουν εξασφαλιστεί από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) τα αναγκαία φάρμακα για το σύνολο της διάρκειας του έργου. Οι συμπράττοντες φορείς παράλληλα υλοποιούν δράσεις ενημέρωσης επιχειρήσεων και των πολιτών ώστε να εξασφαλιστούν χορηγίες απαραίτητες για την λειτουργία του παντοπωλείου και του συσσιτίου. Σημαντικοί υποστηρικτές σ’ αυτή την προσπάθεια θα είναι όλοι οι τοπικοί σύλλογοι, οι ενορίες και τα σχολεία του Δήμου προωθώντας την ενημέρωση και το μήνυμα της αλληλεγγύης.

Στην περίοδο της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που διανύουμε ο Δήμος Χαλανδρίου και οι φορείς που υλοποιούν το έργο καταθέτουν την εμπειρία τους και την ευαισθησία τους ώστε να ενισχυθούν οι δημοτικοί μηχανισμοί κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ      ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ              ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΣΣΙΤΙΩΝ
Στρ. Παπάγου 7, Τ.Κ. 15232            Στρ. Παπάγου 7, Τ.Κ. 15232                        Φαρσάλων 1 & Γαρυττού,
Τηλ. 2106722822                            Τηλ. 2106856805                                              Τ.Κ. 15234
                                                       Email: pantopoleio@halandri.gr                         Τηλ. 2106014264


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου