Δευτέρα, 10 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ


 
 Την Πέμπτη 6 και την Παρακευή 7/2 ο Δήμος Αμαρουσίου παρείχε και αξιοποίησε για μια ακόμη φορά σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες το Πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφιών που έχει ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) σε συνεργασία με το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής και το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

  Οι μαστογραφίες διεξήχθησαν στο «Κέντρο Πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού»  στην οδό Τιρύνθος 2 στα Άνω Πατήσια σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο που διαθέτει ψηφιακό μαστογράφο. Το πρόγραμμα ελέγχει με τη μέθοδο της ψηφιακής μαστογραφίας τον καρκίνο του μαστού πριν εμφανιστούν τα σημάδια του, επαναλαμβάνεται σε κάθε γυναίκα ανά 18 μήνες και προσφέρεται δωρεάν. Απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Η εξέταση γίνεται κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9πμ έως τις 2μμ, ενώ για τα αποτελέσματα της εξέτασης οι γυναίκες ενημερώνονται γραπτώς σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μετά τη μαστογραφία. Τονίζεται δε, ότι δεν απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο του μαστού.

 

 Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει προσφέρει μέχρι σήμερα δωρεάν μαστογραφίες σε 64 ανασφάλιστες και άπορες γυναίκες δηλώνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους συνανθρώπους μας που πλήττονται από τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες. Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΔΔΥΠΠΥ και Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Προτεραιότητά μας είναι η υγεία και το δικαίωμα για μια καλή ποιότητα ζωής το έχουν όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως οικονομικής κατάστασης. Σκοπός μας είναι να προάγουμε την υγεία μέσα από την πρόληψη».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *