Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Το Σχόλιο της "πρΟΤΑσης εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου", 24-2-2014

εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
e-mail : pr_ota_si@yahoo.gr

Χαλάνδρι 24/2/2014

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Η «άλωση» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει ήδη ξεκινήσει. 
Στα πλαίσια της αυστηρής τιμωρίας δια της απόλυσης όλων των δεινών αυτής της χώρας – δηλαδή, των δημοσίων υπαλλήλων – η Τ.Α. και οι εργαζόμενοί της, βάλλονται πανταχόθεν.
Αφού, λοιπόν, εδώ και μήνες «κυοφορείται» και μεθοδεύεται ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των Δήμων – για το λόγο αυτό και η διαρκής «αναθέρμανση» του προβλήματος των απορριμμάτων και της αποκομιδής τους – το τελευταίο διάστημα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια διαφήμισης των διαφόρων επίδοξων ιδιωτών που επιχειρούν να «εισβάλλουν» στο χώρο του πολιτισμού και, κυρίως, σε πολιτιστικές αρμοδιότητες που αφορούν στους δήμους και στις δημοτικές επιχειρήσεις τους (Ν.Π.Ι.Δ., Ν.Π.Δ.Δ. κ.λπ.).

Έτσι, «Σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχημένων εκδηλώσεων σε Αθήνα, Χαϊδάρι, Χαλάνδρι και Κερατσίνι- Δραπετσώνα, το «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζει την πορεία του και προετοιμάζει την επόμενη στάση του στην Ηλιούπολη, όπου θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, αλλά και περιβαλλοντικές εκδηλώσεις» (Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ : http://www.aftodioikisi.gr/politistika/to-taxidi-pros-to-kentro-politismou-idrima-stavros-niarxos-episkeptetai-tin-ilioupoli).

Στο μεταξύ, στις αρχές Μαρτίου, ξεκινάει τη λειτουργία της η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης της Κω - με απόφαση Δημάρχου δημιουργείται ειδική ομάδα για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης ενώ την υποστήριξη της λειτουργίας της Βιβλιοθήκης σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού αναλαμβάνει η Κοιν.Σ.Επ. «Ευφραίνειν» με την πρόσληψη δύο επιστημόνων βιβλιοθηκονομίας. (Διαβάστε αναλυτικά : http://www.poli-politiki.gr/enarxi-leitoyrgias-dimotikis-bibliothikis-a-68693.html?category_id=51)
Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι, «εθνικοί ευεργέτες» όπως το «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» και άλλων «Μ.Κ.Ο.» υπό τη νέα επωνυμία τους «Κοιν.Σ.Επ.», απλώνουν τα «πλοκάμια» τους στον πολιτισμό, ξεκινώντας από τις δημοτικές και δημόσιες βιβλιοθήκες. Ο στόχος είναι προφανής : Ιδιωτικοποίηση πρώτα των πολιτιστικών δομών των δήμων, με παράλληλη απόλυση μονίμων υπαλλήλων που απασχολούνται σε αυτές (τις δομές) και επαναπρόσληψή τους – αν το επιθυμούν – με άλλους εργασιακούς όρους και συνθήκες (5μηνες ή 8μηνες συμβάσεις εργασίας, «απελευθερωμένο» ωράριο εργασίας και αμοιβές πείνας και εκμετάλλευσης 472 ευρώ μηνιαίως).

Στη συνέχεια, στο στόχαστρο (είναι σίγουρο ότι) θα μπουν οι «Κοινωνικές Δομές» των δήμων, αφού εκεί οι…εθνικοί ευεργέτες έχουν μυριστεί «ψητό» και θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν υπηρεσίες και εργαζόμενους προκειμένου να…προσφέρουν όσο το δυνατό λιγότερα με …όσο το δυνατό μεγαλύτερο αντίτιμο προσφερομένων υπηρεσιών. Με λίγα λόγια, δηλαδή, η (δωρεάν) κοινωνική και πολιτιστική προσφορά θα καταντήσει (άλλος ένας) τρόπος «αφαίμαξης» των ήδη πενιχρών εισοδημάτων των πολιτών.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αγαπητοί φίλοι

Είναι απαραίτητο να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση. 
Εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και πολίτες να αποκρούσουμε τέτοιου είδους τακτικές από τους γνωστούς… «χορηγούς» που ξαφνικά …αγάπησαν την κοινωνία και τον πολιτισμό, ενώ, συγχρόνως, «κόπτονται» για την προσφορά των δήμων στους δημότες τους. Η μοναδική συνεισφορά τους (θα) είναι η εκμετάλλευση, η ανεργία και η ανέχεια, ενώ θα έχει ήδη ανοιχτεί διάπλατα η κερκόπορτα της εισόδου τους στη δημόσια διοίκηση μέσω των δήμων, με αποτελέσματα που περιγράφουμε παραπάνω.

Η Τ.Α. είναι θεσμός, είναι μέρος της κοινωνίας, ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ ενοικιάζεται, ΔΕΝ (εξ)αγοράζεται. Ως ΘΕΣΜΟΣ που στηρίζεται εδώ και δεκαετίες από τους δημότες, οφείλουμε να τον διαφυλάξουμε από κάθε επερχόμενο και «καμουφλαρισμένο» κίνδυνο, εσωτερικό ή εξωτερικό.

πρΟΤΑση εργαζομένων Δήμου Χαλανδρίου
Άκης Γκόγκος, Παναγιώτης Κατσαρλίνος,
Δημήτρης Μ. Χανιωτάκης, Πέτρος Χριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου