Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Δημοτικό συβούλιο δημαιρεσιών - Ρεπορτάζ από το επίσημο site της παράταξης της πλειοψηφίας

ΕΓΚΥΡΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕΝ (κατά τα άλλα) αλλά ΠΟΙΟΣ ΠΟΥΣΤΗΣ (ωχ μας πιάνει το αντιρατσιστικό τώρα άραγε;) εξέφρασε την άποψη "να είναι κάποιες συνεδριάσεις ανοιχτές για τους δημότες και να υπάρξει δημοκρατικότερη λειτουργία του συμβουλίου και δημοκρατικότερος κανονισμός σε σχέση με παλιότερα.";

Δεν κάνει να μας πείτε το ονοματάκι του; Ο ακατανόμαστος είναι; Άντε πείτε μας την παράταξή του άμα δεν θέτε να πείτε το όνομα. Αλλά ενημερώστε τον κόσμο ποιος είναι αυτός ο πούστης; (αυταπάγγελτα σε πιάνει το αντιρατσιστικό ή κατ' έγκληση - άραγε; Πρέπει να ρωτήσουμε τον δικαιόρο).

ΣΕ ΓΚΟΥΛΑΓΚ ΜΑΣ ΒΛΕΠΩ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΜΟΥ ΛΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ! 

ΧΑΧΑΧΑΧΑ! 

Ο Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουκασβίλι ... μικρός.

Αναδημοσιεύουμε ολόκληρη την (κατά 97%) έγκυρη ανάρτηση από το site της διοίκησης του δήμου:

http://www.stasi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1440:dimotiko-7-9-14&catid=21:2009-07-22-14-45-32&Itemid=11

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο με την νέα σύνθεση που προέκυψε μετά τις τελευταίες εκλογές. Σκοπός της διαδικασίας ήταν η εκλογή του προεδρείου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής καθώς και η εκλογή των εκπροσώπων του δήμου Χαλανδρίου στην Π.Ε.Δ.Α..


Το πολιτικό μοτίβο στην πλευρά της αντιπολίτευσης χρωματίστηκε από τις τυπικές ευχές για καλή επιτυχία και την εκδήλωση της πρόθεσης όλων των παρατάξεων να συνεργαστούν. Με κεντρικό επιχείρημα την δυνατότητα όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας να συμμετέχουν στην διοίκηση του δήμου και να έχουν μία εποπτεία ώστε να μπορούν να ασκούν καλύτερα έλεγχο, η αντιπολίτευση συμφώνησε ομόφωνα για το πώς θα κατανείμει τους αντιπροσώπους της στα διάφορα όργανα. Ωστόσο, οι κύριοι Ανδρεόπουλος και Θωμάς, δήλωσαν ότι έχει σημασία κι η αναλογική κατανομή με βάση τα εκλογικά αποτελέσματα αλλά λόγω του πλουραλισμού του νέου συμβουλίου κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό. Ακόμα, παρά την συμφωνία για τους υποψηφίους, τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών φανέρωσαν μειωμένη προθυμία για κάποια μέλη, σε αντίθεση με τον σεβασμό των επιλογών της μειοψηφίας, από την «Αντίσταση με τους πολίτες του Χαλανδρίου». Η Λαϊκή Συσπείρωση επέλεξε να ψηφίσει λευκό κατά την εκλογή προεδρείου αναφέροντας ότι πέρα από τον πρόεδρο τα άλλα μέλη δεν έχουν ουσιαστικό ρόλο. Επιπλέον εκφράστηκε η άποψη να είναι κάποιες συνεδριάσεις ανοιχτές για τους δημότες και να υπάρξει δημοκρατικότερη λειτουργία του συμβουλίου και δημοκρατικότερος κανονισμός σε σχέση με παλιότερα.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος ανταπέδωσε τις ευχές και δήλωσε πως θα καταβληθεί η μέγιστη δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του συμβουλίου. Αυτά που τόνισε, είναι ότι όλες οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα είναι «ανοιχτές» στους δημότες για την πιο δημοκρατική λειτουργία του δήμου και για  περισσότερη διαφάνεια. Καθώς και ότι πιο σημαντικό είναι να ενισχυθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες κι η συμμετοχή «εντός και εκτός» του συμβουλίου. Επιπρόσθετα ο Γρηγόρης Καλομοίρης επισήμανε ότι η μορφή των θεσμικών διαδικασιών θα αλλάξει με πρωτοβουλίες που θα πάρει η πλειοψηφία μέσα σε εύλογο βάθος χρόνου όπως είναι ρεαλιστικό. Και σημείωσε πως η δημοτική συνεργασία της «Αντίστασης με τους πολίτες του Χαλανδρίου» παραμένει σταθερή στις θέσεις της για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου του Καλλικράτη και για απλή αναλογική έναντι του σκληρά πλειοψηφικού συστήματος που ισχύει. Θέσεις που θα υποστηριχθούν και σε Π.Ε.Δ.Α και Κ.Ε.Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου