Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΚΕΔΕ: Οι τελευταίες προβλέψεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες – Ποιες έδρες προσδοκούν οι παρατάξεις & ποια είναι τα τρία σενάρια για το νέο πρόεδρο


 Τις 30 από τις 31 έδρες (σ.σ. την 31η καταλαμβάνει ex officio ο Γ. Καμίνης ως δήμαρχος Αθηναίων)  στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος διεκδικούν πέντε παρατάξεις. Εκλέκτορές του κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ οι 325 δήμαρχοι και οι 175 δημοτικοί σύμβουλοι που εξελέγησαν από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ).
Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις (κλικ για τις προηγούμενες προβλέψεις της aftodioikisi.gr) και με βάση τις εκτιμήσεις των ίδιων των παρατάξεων:
-Το «γαλάζιο» «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» (αντικατέστησε την «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση – ΑΔΑΚ που έχει σήμερα 11 έδρες)  με επικεφαλής το Γιώργο Πατούλη, αναμένεται να εκλέξει από 12 έως 14 από τα 31 μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
-Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» από δημάρχους του ΠΑΣΟΚ (σήμερα έχει 16 έδρες), με επικεφαλής πιθανότατα τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση  αναμένεται να καταλάβει 9 με 10 έδρες στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ
-Η «Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» (σήμερα έχει ένα μέλος του δ.σ., τον Σπύρο Τζόκα που εκλέχθηκε αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας και αποχωρεί) του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής το δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Δ.Σ.
-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση»  στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης αλλά και ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ ως επικεφαλής εμφανίζεται ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης ο οποίος είναι σήμερα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ μέσω της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» (ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) που το 2010 είχε εκλέξει δύο συμβούλους, αναμένεται να εκλέξει 3 με 4 μέλη στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ.
-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ που σήμερα δεν διαθέτει κανένα μέλος του δ.σ. της ΚΕΔΕ αλλά με δεδομένο ότι εξέλεξε τέσσερις  (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη και Ικαρία) θα επιχειρήσει να εκλέξει ένα. Είναι όμως πολύ πιθανό να μην καταφέρει τελικά, όπως και το 2010, νε εκλέξει μέλος στο νέο Δ.Σ.
Με αυτά τα δεδομένα τα σενάρια είναι τα εξής:
  • Να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης εφόσον υπάρξει σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ ή με κάποιους από τους «πράσινους» που θα εκλεγούν στο νέο Δ.Σ. ή, το πιθανότερο, αν δεν βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για τις υπόλοιπες τρεις παρατάξεις. Αυτό θα είναι ευκολότερο όσο πιο κοντά προς το 15 (εφόσον εκλέξει ένα μέλος στο νέο Δ.Σ. το ΚΚΕ το οποίο κρατά πάντα ουδέτερη στάση) ή το 16 είναι η «γαλάζια» παράταξη
  • Να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης εφόσον η «γαλάζια» παράταξη βρεθεί κοντύτερα στο 12, καθώς, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω δήλωσης του Π. Σκούτα στην aftodioikisi.gr, έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα τον στηρίξει, μπορεί να δημιουργηθεί πλειοψηφία αν συμπράξουν οι «πράσινοι» με τους ανεξάρτητους δημάρχους
  • Να βρεθεί πρόσωπο κοινής αποδοχής για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ Ανεξάρτητους, καθώς η σύμπραξη των τριών δημιουργεί απόλυτη πλειοψηφία.
aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου