Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Την Κυριακή 7/12/2014 στις 18:30 με αφορμή την εθνική και παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Χαλανδρίου σε συνεργασία με την Κίνηση Καλλιτεχνών με Αναπηρία και την Κίνηση Χειραφέτησης Ατόμων με Αναπηρία: «ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ» παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ της Μαίρης Χατζημιχάλη-Παπαλιού:«Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ» (1977) διάρκεια 90’ (προβολή με υπότιτλους για Κωφούς) στο Κέντρο Νεότητας Δήμου Χαλανδρίου (Αντιγόνης 56 και Δαναΐδων).

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Κρίση και Αναπηρία». Στην συζήτηση συμμετέχουν: Παναγιώτης Κουρουμπλής (βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος), Πελαγία Παπανικολάου (υποψήφια διδάκτωρ εγκληματολογίας Νομικής σχολής Αθηνών), Αντώνης Ρέλλας (Σκηνοθέτης – ακτιβιστής με αναπηρία). Συντονίζει η Αγγελίνα Γιαννετοπούλου (ειδική παιδαγωγός- λογοθεραπεύτρια).

Το Κέντρο Νεότητας είναι φιλικό και προσβάσιμο για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).Η συζήτηση θα υποστηριχθεί από διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα (Ε.Ν.Γ.) και θα κρατηθούν θέσεις στις 2 πρώτες σειρές για χειλαναγνώστες/ριες. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμο σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά και σε γραφή Braille.

Οι χειριστές/ίστριες σκύλων οδηγών τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τα σκυλιά τους.

Είσοδος ελεύθερη.
Για το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου