Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ - 1ο Grand Prix «Πάμε διακοπές!

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

1ου GRAND PRIX  «Πάμε διακοπές!»

Ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου και ο Όμιλος Πνευματικού Αθλητισμού Φιλοθέης προκηρύσσουν το 1ο GRAND PRIX με την επωνυμία «Πάμε διακοπές!», τα επί μέρους τουρνουά του οποίου θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου, Αβέρωφ 4 - Χαλάνδρι, και στο εντευκτήριο του Ο.Π.Α. Φιλοθέης, Κηφισίας 312Α και Βασιλέως Γεωργίου - Χαλάνδρι, το χρονικό διάστημα από Φεβρουάριο έως Απρίλιο 2015.
Το GRAND PRIX αποτελείται από τα εξής επί μέρους τουρνουά, οι λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν με συμπληρωματικές προκηρύξεις:
α) Ένα τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης (1,5 ώρα και 30 δευτερόλεπτα ανά κίνηση) 7 γύρων, που θα διεξαχθεί στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου.
β) Τρία τουρνουά rapid (χρόνος σκέψης 10 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα ανά κίνηση), που θα διεξαχθούν ένα τον Φεβρουάριο, ένα τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο στο εντευκτήριο του Ο. Π. Α. Φιλοθέης και
γ) Τρία τουρνουά blitz (χρόνος σκέψης 3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα ανά κίνηση), που θα διεξαχθούν ένα τον Φεβρουάριο, ένα τον Μάρτιο και ένα τον Απρίλιο στο εντευκτήριο του Σ. Ο. Χαλανδρίου.
Έπαθλα
α) GRAND PRIX
1ος νικητής: Φιλοξενία 2 ατόμων για 5 διανυκτερεύσεις τον Σεπτέμβριο του 2015 στο ξενοδοχείο Lakki Village (http://www.lakkivillage.gr) στην Αιγιάλη Αμοργού, αξίας 400 ευρώ. Επιπρόσθετα, χρηματικό ποσό 200 ευρώ μετά την χρήση του επάθλου.
2ος νικητής: Φιλοξενία για 3 διανυκτερεύσεις σε διαμέρισμα 2 έως 4 ατόμων το χρονικό διάστημα 18 Μαΐου έως 21 Ιουνίου ή 4 έως 30 Σεπτεμβρίου 2015 στο ξενοδοχείο Paris Village Apartment Hotel (http://www.parisvillage.gr) στους Χράνους Μεσσηνίας, αξίας 210 ευρώ. Επιπρόσθετα, χρηματικό ποσό 100 ευρώ μετά την χρήση του επάθλου.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύουν τα εξής κριτήρια άρσης της:
1. Συμμετοχή σε μεγαλύτερο αριθμό επί μέρους τουρνουά.
2. Συμμετοχή στο τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης.
3. Κατά σειρά περισσότερες πρώτες, δεύτερες, κοκ μέχρι όγδοες νίκες στα επί μέρους τουρνουά.
β) Επί μέρους τουρνουά
Στα επί μέρους τουρνουά θα απονεμηθούν χρηματικά έπαθλα μέγιστης δυνατής συνολικής αξίας 1.490 ευρώ, οι λεπτομέρειες κατανομής των οποίων θα ανακοινωθούν στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των επί μέρους τουρνουά.
Αυτό σημαίνει ότι το GRAND PRIX θα προσφέρει έπαθλα μέγιστης δυνατής συνολικής αξίας 2.400 ευρώ.

Νικητές - Βαθμολογία
Ως βαθμολογία του GRAND PRIX για κάθε σκακιστή ορίζεται το μεγαλύτερο από τα εξής δύο αθροίσματα:
α) Το διπλάσιο της βαθμολογίας του στο τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης συν η μεγαλύτερη βαθμολογία του από τα τρία rapid συν η μεγαλύτερη βαθμολογία του από τα τρία blitz,
β) Το άθροισμα των δύο μεγαλυτέρων βαθμολογιών του από τα τρία rapid συν το άθροισμα των δύο μεγαλυτέρων βαθμολογιών του από τα τρία blitz.
Σε κάθε ένα από τα επτά επί μέρους τουρνουά βαθμολογούνται για το GRAND PRIX οι οκτώ πρώτοι σκακιστές και η βαθμολογία τους από τον πρώτο προς τον όγδοο ορίζεται μετά την άρση ισοβαθμίας ως εξής: 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1.

Διαιτησία - Διεύθυνση αγώνων
Επικεφαλής διαιτητής ορίζεται η κ. Βιργινία Ψωμά. Οι διαιτητές των αγώνων θα ανακοινωθούν στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των επί μέρους τουρνουά. Διευθυντής αγώνων ορίζεται ο κ. Σπύρος Σαγιάς.

Αγωνιστικό σύστημα – Κανονισμοί
Όλα τα επί μέρους τουρνουά θα έχουν διεθνή αξιολόγηση και διέπονται από τους κανονισμούς της ΕΣΟ και της FIDE.
Για οποιοδήποτε θέμα δεν καλύπτεται από τους κανονισμούς και την παρούσα προκήρυξη αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διευθυντής αγώνων.
   
Παράβολα
Τα παράβολα συμμετοχής για τα επί μέρους τουρνουά ορίζονται ως εξής:
α) Τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης: 20 ευρώ για σκακιστές των συνδιοργανωτών, 25 ευρώ για τους λοιπούς σκακιστές.
β) Rapid: 5 ευρώ για παιδιά μέχρι 14 ετών, 10 ευρώ για τους λοιπούς σκακιστές.
γ) Blitz: 5 ευρώ.

Δηλώσεις συμμετοχής
Ο τρόπος δήλωσης συμμετοχής θα αναφέρεται στις συμπληρωματικές προκηρύξεις των επί μέρους τουρνουά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Κάλυψη των αγώνων
Οι αγώνες (αποτελέσματα, κληρώσεις, φωτογραφίες, λοιπά στοιχεία) θα καλυφθούν μέσω διαδικτύου από τις ιστοσελίδες των συνδιοργανωτών halandrichess.gr και skakiopaf.blogspot.gr και από τη σελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου στο facebook facebook.com/halandrichess , ενώ στο τουρνουά κανονικού χρόνου σκέψης θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση της 1ης σκακιέρας από την ιστοσελίδα του Σ. Ο. Χαλανδρίου halandrichess.gr .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου