Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ "ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ"



Η ΠΛΑΤΕΙΑ είναι blog.

Σε όλο τον κόσμο τα blogs δεν είναι caumme il faut.
Είναι σπαζαρχίδικα και βρωμόστομα.
Αν δεν είναι τότε δεν είναι blogs.

Η συζήτηση περί "ύφους" δεν είναι πολιτική συζήτηση.
Είναι αδυναμία αντιπαράθεσης επιχειρημάτων επί της ουσίας.

Το ύφος, το στυλ και η αισθητική είναι απολύτως υποκειμενικά ζητήματα και ΕΥΤΥΧΩΣ ακόμα αισθητική αστυνομία δεν υπάρχει (ελπίζω να μην επικρατήσουν οι απόψεις των ακραίων στον ΣΥΡΙΖΑ και να μην φτιάξει καμία τέτοια η κυβέρνηση που να τιμωρεί όποιον δεν αρέσει η φάτσα του, στην συνιστώσα).
Τέτοια κριτήρια επιθυμεί και επιβάλλει στον Χαλάνδρι η ΝΤΙΑ ΚΟΥΔΟΥΝΗ (τοπικό μεγαλοστέλεχος της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ που έχει αναλάβει εργολαβία την απαξίωση της Πλατείας και που σήμερα της κάνουμε την τιμή να αναφέρουμε το όνομά της, κάνοντάς την γνωστή στο Χαλάνδρι) και η ομάδα της.

Η "συντρόφισσα" αυτή ΜΕ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΕ  ΝΑ ΓΙΝΩ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ το 2011 που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειαζόταν την διεύρυνση. Ήταν τότε συντονίστρια.

Μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε στα πόδια του, κατάλαβε ότι πριν ήμουν ΠΑΣΟΚ λέει.
Δεν το ήξερε δηλαδή. Το ανακάλυψε ξαφνικά και μάλλον της το είχα αποκρύψει.
(Να γελάνε και τα τσιμέντα της πλατείας Χαλανδρίου δηλαδή. Δεν ήξερε τι κόμμα ήταν παλιά ο Νταβίας).

Μου είναι πολύ εύκολο να αποδείξω την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ της χρησιμοποιώντας όμως εσωκομματικά κείμενα, κάτι που δεν θέλω να κάνω, αφού δεν μου φταίει όλος ο ΣΥΡΙΖΑ για ό,τι συμβαίνει στο Χαλάνδρι, πολύ περισσότερο παραμένω σταθερός στην γραμμή υποστήριξης της ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ που δίνεται αυτή την περίοδο από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρά τον απόλυτο αποτροπιασμό μου για τις μεθοδεύσεις μιας παρέας εδώ στο Χαλάνδρι.

Δεν είμαι πρωτάρης σε κόμματα στα οποία διεξάγονται μεγάλες αντιπαραθέσεις στρατηγικής, τακτικών, συμφερόντων, νομής εξουσίας ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

Πάντα σε κόμματα εξουσίας πίστευα και σε αυτά τα κόμματα αυτές οι συγκρούσεις είναι αναπόφευκτες, αφού είναι πολυσυλλεκτικά για να γίνονται πλειοψηφικά. ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Αλλιώς γίνεται μόνο στα ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ.

Η Ντία Κουδούνη μας αποκαλεί δημόσια ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ και ο Πόλυς Τακόπουλος ΨΕΥΤΕΣ σε ανοικτή δημόσια ομάδα στο fb.

Δεν ξέρω αν θεωρούν συκοφαντία να τους αποδίδονται ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για την διαχείρισή τους σε ΔΗΜΟΣΙΑ θέματα  και δεν μας πολυνιάζει κιόλας τι θεωρούν.

Όπως δεν μας πολυνιάζει που μιλάει για τον "αυριανισμό" μας.

Ο μεγάλος τιμονιέρης έλεγε ότι "οι απόψεις είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία" να μην έχει και η Ντία μία άποψη; Εμείς λέμε ότι πρέπει να έχει και να ακούγεται.

ΨΕΜΑΤΑ ΟΜΩΣ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΕΓΡΑΨΕ ΠΟΛΥ ΤΑΚΟΠΟΥΛΕ και το ξέρεις.

Ούτε λέξη.

Καταλαβαίνω ότι σας έχει πέσει στο κεφάλι να διαχειριστείτε τα ωραία που έγιναν από το 2009 (όταν ήταν οι τελευταίες ΔΗΜΟΣΙΕΣ συζητήσεις και αντιπαραθέσεις για το Δουζένη) μέχρι τώρα που γίνατε διοίκηση.
Αυτά που έγιναν ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ, όπως ήταν η γραμμή Κουράση για τα μεγάλα και που η αντιπολίτευση δεν φρόντισε ή δεν μπόρεσε να φωτίσει στην ώρα τους.

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ.
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
Μέχρι το 2010 βρίσκεις στην Blogoσφαιρα τα πάντα για το θέμα.
ΜΕΤΑ;

ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ!
Από όλους!

Άρα ουσιαστικά εσείς μας συκοφαντείτε.

Προφανώς δεν θα σας απειλήσουμε με "διατήρηση των όποιων συνταγματικών μας δικαιωμάτων" και με άλλα τέτοια ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ.
Ούτε μήνυση θα κάνουμε, ούτε απειλές θα εκτοξεύσουμε.

Θα επιμείνουμε ότι ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ (και αυτές εναντίον μας) ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ και πρέπει να βρίσκουν τρόπο να ΔΙΑΛΕΓΟΝΤΑΙ και να ΣΥΝΤΙΘΕΝΤΑΙ σε ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΟΥ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΥΒΡΕΙΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ είναι άλλο πράγμα.
Είναι να τους γράψουμε για την μανούλα τους, την θείτσα τους, τους πρώην τους κλπ.

Επί των δημόσιων θεμάτων ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ.

Αν κάποιοι από "την πρώτη φορά αριστερά" βρίσκονται πρώτη φορά από την άλλη πλευρά του λόφου, αυτή της εξουσίας και από ελεγκτές και κριτές των πάντων γίνονται κρινόμενοι θα καταλάβουν ότι αυτό είναι το παιχνίδι της δημοκρατίας και της εναλλαγής ρόλων, και πρέπει να το συνηθίσουν.

Η Πλατεία τις τελευταίες μέρες έχει σηκώσει το βάρος της αποκάλυψης όλων των πτυχών μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης για την πόλη.

Προσωπικά δέχτηκα μια αήθη απόπειρα απαξίωσης από εκείνη την Ο.Ε.  και αντέδρασα.
Αν συνυπολογίσω τα όσα έχουν γραφτεί στην STASI, θα μιλάγαμε για προσωπικό εξευτελισμό.

Αντέδρασα υπερβολικά σε μια, δυο εκφράσεις;

Ίσως. Αλλά ποιος νομιμοποιείται να το κρίνει;

Όσο υπερβολικό είναι να σου λένε "έλα μωρέ τώρα με τις ερωτήσεις σου που είναι ανάξιες απαντήσεων" ή όταν κάνεις την ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ σου σε ένα ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ να σου λέει ο δήμαρχος της πόλης ότι "αν πεις ότι έχει κενά η εισήγηση θα στραφούμε κατά του υπαλλήλου που την συνέταξε"δεν πειράζει αν πεις και μια κουβέντα παραπάνω.

Είναι φτηνιάρικο να μην στέκονται ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, καταληψίες, κουκουλοφόροι αντιπαρατιθέμενοι με τα ΜΑΤ , ριζοσπάστες,  στην ουσία των πολιτικών επιχειρημάτων, μάλιστα να επιμένουν να αποκλείουν ακόμα και από τον εσωκομματικό διάλογο απόψεις ανθρώπων με τους οποίους έχουν συμπορευτεί  και να το κάνουν αυτό επικαλούμενοι "συμπεριφορές και έλλειψη αστικής ευγένειας".

ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΙΑΡΙΚΟ!!!

Είναι δικαίωμά σας Ντία, Πόλυ και λοιποί της παρέας να μην γουστάρετε το ύφος της Πλατείας ή του Νταβία.

ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ.

Ούτε βέβαια θα θέσουμε το ύφος μας σε συλλογική κρίση, εκτός αν τεθούν όλα τα "ύφη" σε συλλογική κρίση και έχουμε και εμείς το δικαιώμα να κρίνουμε άλλα υφάκια που δεν μας αρέσουν.

Αν δεν σας αρέσει η Πλατεία, δεν μας διαβάζετε. Είναι απλό.

Για την πολιτική ουσία όμως των μεγάλων θεμάτων του δήμου που τώρα διαχειριζόσαστε:

ΕΣΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΖΗΤΙΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΚΟΙΝΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ.

Και να αρνείστε να ακούτε όσους έχουν άλλη άποψη από την δική σας.

ΔΙΚΗ ΣΑΣ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ BLOGS.

Αλλά η επιλογή σας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, άρα ρέπει προς τα εκεί που αν το γράψω θα βγάλετε φλίκτενες.

Α.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου