Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Σάββατο 18 Απριλίου 2015

ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΥΖΕΝΗ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΜΥΗΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΑ

Δεν το είχαμε δει τότε είναι η αλήθεια και ΕΜΕΙΣ δεν ασχοληθήκαμε τότε με το θέμα.

Είναι η περίοδος της ιδώτευσης βλέπετε, για την οποία δεν είναι η πρώτη φορά που απολογούμαι δημόσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΚΚΙΝΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΑΣΤΙΚΟΥΣ.

Και διευκρινίσουμε ότι μιλάμε για την απόφαση που οδήγησε στην τελευταία επιβολή την απαλλοτρίωσης που ήρθη το 2012 - τρία χρόνια μετά. Εδώ φαίνεται τι είχε προηγηθεί.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε τον Μάιο του 2009.

Ο ΤΙΤΛΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ:

Θετική εισήγηση ΣτΕ για Ektasis

Θετική για την εταιρεία Ektasis Development ήταν η εισήγηση του αρμοδίου εισηγητή στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ όπου εκδικάστηκε, στις 29 Απριλίου (εξ’ αναβολής από την 11η Φεβρουαρίου 2009), η προσφυγή της εταιρείας κατά της δέσμευσης του (πρώην) κτήματος Δουζένη από τη Νομαρχία Αθηνών.
Ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Μύρων Ανδριανάκης, διευκρίνισε, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της 29ης Απριλίου, ότι «το ΣτΕ δεν εξέταζε τη δυνατότητα καταβολής ή μη του ποσού που θέλει η Ektasis Development για το ακίνητο, αλλά τη νομιμότητα ή μη της απόφασης, της δικής μας και κατ’ επέκταση του νομάρχη Αθηνών, για την επανεπιβολή της δέσμευσης που έγινε με το ΦΕΚ ΑΑΠ 576/31-12-2007, του οποίου τη νομιμότητα είχε θέσει υπό αμφισβήτηση η εταιρεία».
Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ανδριτσόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου», θέλησε να ενημερωθεί για τα βήματα που έχει κάνει η δημοτική αρχή όσον αφορά την παράταση για την εκταμίευση των χρημάτων από Ταμείο Παρακαταθηκών Δανείων (ΤΠΔ). Το ίδιο ερώτημα είχε θέσει εξάλλου στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο πριν το Πάσχα (8 Απριλίου). Ο κ. Ανδριανάκης είχε τότε διαβεβαιώσει το Σώμα ότι «εάν δεν έχει γίνει αίτηση, θα την κάνουμε άμεσα» και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο απάντησε ότι προχωρά τις διαδικασίες, καθώς η προθεσμία υποβολής των συμπληρωματικών προτάσεων λήγει στις 15 Μαΐου.

Ενέργειες με στόχο  την επαναδέσμευση
Σύμφωνα, επίσης, με τον αντιδήμαρχο ολοκληρώνονται οι διαδικασίες που αφορούν στο τελευταίο ΦΕΚ της επαναδέσμευσης: «Αμέσως μετά και εφ’ όσον όλα πάνε καλά, θα προχωρήσουμε στην αναγκαστική απαλλοτρίωση. Τότε ο Δήμος θα πρέπει να καταβάλει την αντικειμενική αξία που ζητά η εταιρεία (ποσό που ανέρχεται στα 5,5 εκατ. ευρώ). Χωρίς να σημαίνει ότι τελικά η εταιρεία θα πάρει το εν λόγω ποσό», ανέφερε ο κ. Ανδριανάκης.
Ωστόσο, δεν έκρυψε ότι θα υπάρξουν εμπόδια: «Βεβαίως η Ektasis θα προχωρήσει, και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό, για την οριστική τελική τιμή μονάδος, αλλά ούτως ή άλλως τον τελευταίο λόγο θα έχουν τα δικαστήρια».
Τι ζητά η εταιρεία
Σημειώνεται ότι στο αντίγραφο της αίτησης ακυρώσεώς της η εταιρεία ζητούσε τα εξής: α) Να γίνει δεκτή η αίτηση, β) Ν’ ακυρωθεί η προσβαλλόμενη υπ’ αριθ. 20826/1097/30-11-2007 απόφαση του κ. Νομάρχη Αθηνών (ΦΕΚ ΑΑΠ 576/31-12-2007) με θέμα «Άρση και επανεπιβολή απαλλοτρίωσης με τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Χαλανδρίου στο Ο.Τ.276» και γ) Να καταδικασθεί ο αντίδικος στη δικαστική μας δαπάνη.

Το ρεπορτάζ για την Αμαρυσία υπογράφει η Ανθή Σουρτζή (http://www.amarysia.gr/xalandri/koinonia/20592-%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%AE%CE%B3%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-ektasis) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου