Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ
 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ), που ακολουθώντας τη πολιτική συγκυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει το πράσινο.
Όπως συμβαίνει σε πολλούς τομείς και υπηρεσίες σε όλους τους δήμους της χώρας λόγω μη πρόσληψης προσωπικού και ελλιπούς χρηματοδότησης, έτσι και στην υπηρεσία πρασίνου στο Χαλάνδρι το προσωπικό που έχει απομείνει με τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση προσλήψεων δε επαρκεί. Ο Δήμος Χαλανδρίου είναι ένας δήμος με αρκετό πράσινο και το προσωπικό που έχει απομείνει όχι μόνο δεν φτάνει αλλά και δεν έχει τα μέσα για να κάνει τη δουλειά του. Συγκεκριμένα: μηχανήματα έχουν μείνει χωρίς ανταλλακτικά, δεν αγοράζονται καινούρια και τα παλιά συνεχώς χαλάνε, δεν υπάρχουν αυτοκίνητα μεταφοράς των εργαζομένων εκεί που πρέπει να δουλέψουν με αποτέλεσμα να παίρνουν τα δικά τους, δεν χρησιμοποιούνται τα είδη ατομικής προστασίας έτσι όπως θα έπρεπε, γιατί δεν υπάρχει ο τρόπος μεταφοράς τους αλλά ούτε και χώρος για να αλλάζουν και να αποθηκεύουν οι εργαζόμενοι όσα χρειάζονται, δε γίνονται οι ιατρικές εξετάσεις και τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με τέτοιες επικίνδυνες δουλείες.

Η συνεχής απαξίωση της υπηρεσίας, οι περίεργες εντολές από αιρετούς και οι απειλές που αιωρούνταν, έκαναν τους εργαζόμενους να είναι ανάστατοι. Σε συνάντηση που κάλεσε ο σύλλογος εργαζομένων στην οποία παραβρέθηκαν οι εργαζόμενοι και ο Δήμαρχος oι υποψίες επιβεβαιώθηκαν και τα λόγια που λέγονταν πίσω από κλειστές πόρτες ακούστηκαν δημόσια. Όταν οι εργαζόμενοι ζήτησαν το ημερήσιο πρόγραμμα, να σχεδιάζετε από τους υπεύθυνους και όχι από τους αιρετούς, γιατί χαλάει ο προγραμματισμός της δουλειάς, ο Δήμαρχος κατηγόρησε τους εργαζόμενους ότι είναι δικό τους πρόβλημα η εικόνα που παρουσιάζουν τα πάρκα του Χαλανδρίου, την οποία θεωρεί απαράδεχτη, και για να τρομοκρατήσει μάλιστα τους εργαζόμενους δεν δίστασε να ρίξει λάσπη σε συγκεκριμένο εργαζόμενο, που πρωτοστατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα στην ενημέρωση των συναδέλφων. Δήλωσε ευθέως πως θα δώσει κομμάτια του πρασίνου σε εργολαβία και απείλησε πως αν σε τρεις μήνες δεν αλλάξει η εικόνα θα προβεί σε συρρίκνωση του τομέα πρασίνου.

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους και στους δημότες την απαράδεκτη μεθόδευση του Δημάρχου που απαξιώνει συνειδητά την υπηρεσία πρασίνου με ξεκάθαρο στόχο να την ιδιωτικοποιήσει. Όλοι θα βιώσουμε τις συνέπειες αυτής της πολιτικής με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, υποβάθμιση του πρασίνου στη πόλη μας και ξεζούμισμα των εργαζομένων στα χέρια μεγαλοεργολάβων που θα κερδίζουν από τον κόπο μας και την αύξηση των δημοτικών τελών.

Φαίνεται πως εκτός από την κεντρική κυβέρνηση και στο δήμο μας η αριστερά του κεφαλαίου είναι αποφασισμένη να κάνει τη βρόμικη δουλειά, για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Για να περάσουν βέβαια αυτές οι πολιτικές με “συναίνεση” χρειάζονται και οι ανάλογοι εργοδοτικοί συνδικαλιστές. Και στο δήμο μας η ανεκδιήγητη πλειοψηφία του ΔΣ των εργαζομένων με επικεφαλής το νέο πρόεδρο του ΔΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), ενώ άκουσε το δήμαρχο να μιλάει ευθέως για ιδιωτικοποίηση, σε πρότασή μας να βγάλουμε ανακοίνωση καταγγελίας του και να οργανώσουμε τον αγώνα των συναδέλφων, απάντησε ότι θα βγάλουμε ανακοίνωση αλλά θα τη συζητήσουμε πρώτα με το Δήμαρχο (!!!!!!) αυτόν δηλαδή που δήλωνε ότι θα μας ιδιωτικοποιήσει! Ποιο εργοδοτικοί δεν γίνεται! Έχουν μετατρέψει το σωματείο σε παραμάγαζο του Δημάρχου.

Συνάδελφοι σας καλούμε όλους να μην υποκύψετε στις απειλές και τη τρομοκρατία. Να παραμερίσετε τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές και να οργανώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα μας με τις ταξικές δυνάμεις και τους ταξικούς φορείς του δήμου μας.

Η διάθεση του δημάρχου για ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να κοπεί σύριζα. Έχουμε τη δύναμη, όλοι μαζί, με τον αγώνα μας, να αποτρέψουμε τους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *