Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΗΛΟ ΣΤΟ "ΣΗΚΩΜΑ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ


ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΟ ΟΧΗΜΑ
ΠΑΛΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ
 Διαφημίζεται ως σοβαρή παρέμβαση από τους δήμους, ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ όταν γίνεται σωστά, με μέτρο και λογική, αφού απομακρύνονται από τους δρόμους εγκαταλελειμμένα οχήματα που όντως γίνονται εστίες μόλυνσης και καταλαμβάνουν αναγκαίες θέσεις στάθμευσης.

ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ.

Έλα όμως που όλα τα νομίσματα έχουν και την άλλη όψη τους.

Διότι τώρα πρέπει να οριστεί ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΟ ΟΧΗΜΑ, που το σηκώνει η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ που κάνει την δουλειά εξουσιοδοτημένη από τον δήμο και που ΕΧΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΑΓΜΑ, γιατί από αυτό κερδίζει.

ΚΑΙ πρέπει επίσης να οριστεί ΠΟΙΟΣ ΟΡΙΖΕΙ ΑΝ ΕΝΑ ΟΧΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΈΝΟ!

Και τι γίνεται αν αυτός που ορίζει, ανήκει σε εκείνες τις σπάνιες περιπτώσεις δημοσίου λειτουργού που ορίζει ως εγκαταλελειμμένο ένα όχημα "κατόπιν αιτήματος του γείτονος και με το αζημίωτο βεβαίως - βεβαίως

Στο κίνητρο θα βρεις την αλήθεια όπως σε όλες τις περιπτώσεις.

Υπάρχει κίνητρο για να δείξει κανείς υπερβάλλοντα ζήλο και να πάρει και αυτοκίνητα που δεν πρέπει;
Ποιες είναι οι πηγές εσόδων που μπορεί κάποιος να αποκομίσει άραγε από αυτή την ιστορία;

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΝΟΜΙΜΗ ΠΗΓΗ: ΤΟ ΣΚΡΑΠ. Η ανακύκλωση του μετάλλου.

Αλλά και μερικοί παράνομοι θα πεις:
Ανταλλακτικά,  ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ, παραεμπόριο.

Δεν λέω βέβαια ότι οι δικοί μας συνεργάτες - εδώ στο Χαλάνδρι - κάνουν τέτοιες δουλειές.
Εμείς εδώ ΠΑΝΤΑ συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους και τιμιότερους, δεν το συζητάμε.
Είμεθα υπεράνω υποψιών. Μόνο εκείνος ο Νταβίας εδώ έκανε κάτι όργια στην ΦΛΥΑ. Όλα τα άλλα είναι πεντακάθαρα. Όμορφος κόσμος, ηθικός και χαλανδρέικος.

ΑΛΛΟΥ - ΟΞΩ ΑΠΟ ΔΩ όμως - γίνονται αυτά που αναφέρονται στις τρεις προηγούμενες αναρτήσεις μας και πρέπει να τα έχουμε στο μυαλό μας.

Βέβαια να δεις που και εδώ όμως καμιά φορά γίνονται λάθη, (χωρίς πρόθεση βεβαίως, εδώ έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα της καργαριστεράς).

Και εδώ, στον δήμο πρότυπο διαφανούς λειτουργίας,  έχει αρχίσει και μπερδεύεται λοιπόν μερικές φορές το πράγμα και πάνε και σηκώνουν όποιο αυτοκίνητο .... θέλει ο γείτονας να φύγει αν ο γείτονας έχει μέσο στην καργαριστερά.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ που όταν τους κολλήσανε το αυτοκόλλητο στο τζάμι, πήγαν οι ιδιοκτήτες τους στον δήμο και έκαναν αίτηση να μην τους πάρουν τα αυτοκίνητα, γιατί δεν είναι εγκαταλελειμμένα, οι αρμόδιοι δεν ....

ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ, σου λέει ο δήμος.

"ΟΧΙ ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ" σου λέει ο αρμόδιος.
ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΑΥΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ.
Ό,τι θεωρεί ότι είναι εγκαταλελειμμένο, είναι εγκαταλελειμμένο.
ΑΡΜΟΔΙΟΣ! ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ!

- Μα όχι κε αρμόδιε, εδώ είμαι, το αμάξι έχει πινακίδα, δεν το έχω εγκαταλείψει, δικό μου είναι μην μου το πάρετε να το πάτε για παλιοσίδερα σας περικαλώ, το θέλω εγώ το αμάξι μου, εμένα μου αρέσει, εσάς γιατί δεν σας αρέσει κε αρμόδιε και θέτε να γίνει παλιοσίδερα;"

- ¨Οχι εμείς θα το πάρουμε. ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ κύριοι.

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ αναγνώστη μου, αφού μιλάμε για αμάξια με πινακίδες.

Αυτά δεν είναι φαντασιώσεις μας.
ΕΓΙΝΑΝ!

Σε μία περίπτωση το αμάξι - ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ - σηκώθηκε, πήγε στην εταιρία και μετά η ιδιοκτήτρια - αφού ταλαιπωρήθηκε μεταξύ αρμοδίων και αναρμοδίων  - κατάφερε να το πάρει πίσω - ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΠΑΡΚΙΝΚ, λέει γιατί της το φύλαξαν το όχημα μέχρι να ληθεί η παρεξήγηση!!!!
ΤΟ ΟΧΗΜΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΤΟ ΠΗΡΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.
Πλήρωσε και από πάνω!

Ένας άλλος, εδώ ΙΘΑΓΕΝΗΣ ΜΠΑΜΠΟΥΪΝΟΣ, που του κόλλησαν το αυτοκόλλητο που λέει ότι σε 30 μέρες θα του πάρουν το αμάξι - ΜΕ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ, έτσι  - πήγε, έκανε γραπτή επιστολή ότι δεν είναι εγκαταλελειμμένο το αυτοκίνητό του και το χρειάζεται και παρόλα αυτά ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή θέμα ημερήσιας διάταξης, να αποφασίσει - λέει - το όργανον, να δώσει ο δήμος 500 ευρώπουλα στον δικαιόρο για να μας πει ο δικαιόρος την γνώμη του για το αν έχουμε δικαιωμα- παρόλη την επιστολή του συνδημότη μας - ΝΑ ΠΟΥΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ ή είναι υποχρεωτικό να το πάρει η εταιρία αφού το ονόμασαν εγκαταλελλειμένο!!!!
(Τελικά το θέμα αποσύρθηκε, ύστερα από παρέμβαση του ακατονόμαστου).

Πέρα όμως από όλα αυτά ,  τώρα έρχομαι και εγώ ο περίεργος και βάζω και άλλο θέμα.
Το πάω και παρακάτω το πράγμα για να το δούμε και από αυτή την οπτική:

Δημάδης, τώρα, μέρες που είναι και που  ψάχνουμε τα λεφτά για τα τέλη κυκλοφορίας και  που δεν ξέρω πόσοι συνδημότες μας δεν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και θα καταθέσουν τις πινακίδες γιατί δεν έχουν λεφτά:

ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ - έστω και χωρίς πινακίδες - και πει στον δήμο "ρε αδέλφια, δεν είχα να πλερώσω, μην μου το πάρετε σας περικαλώ, να δω τι θα κάνω"  Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΣ ΔΗΜΟΣ θα πει ότι θα το πάρει το αμάξι διότι είναι άτεγκτος εις την εφαρμογή του γράμματος του νόμου;;;;

ΠΑΛΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΥΚΑΡΑ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΟΥ και το αριστερό ημισφαίριο της γης;;;;

Και θα πει Ο ΔΗΜΟΣ στην εταιρία να πάρει το αμάξι - παρόλο ότι εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του - για να το κάνει .... ανταλλακτικά και σκραπ;;;;

ΝΑΙ ΤΟ ΛΕΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΟΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΚΙΝΚ! ΤΟ ΞΕΡΩ!
Α ΑΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ (ή μουσουλμάνος ή άθεος);

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΥΣΤΕΡΑ!

Να πας εθελοντής εσύ για να είσαι ευαίσθητος, μην δεν πας γιατί θα σε ψάχνουνε πωτοχρονιάτικα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή μας

  18 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς Πράσινο Κίνημα: Ο σπουδαίος ρόλος της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς στη ζωή ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις