Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Πουλούσαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από απόσυρση

«Χρυσές» δουλειές κατηγορούνται ότι έκαναν δύο υπάλληλοι σε επιχείρηση απόσυρσης και ανακύκλωσης αυτοκινήτων, οι οποίοι πουλούσαν εν αγνοία του ιδιοκτήτη της εταιρείας, σε τρίτους οχήματα και ανταλλακτικά τα οποία είχαν αποσυρθεί και προορίζονταν για καταστροφή!

Χθες ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης διά του δικηγόρου του κ. Εμμανουήλ Κουτσούκου, κατέθεσε μήνυση κατά των δύο υπαλλήλων του ζητώντας να ασκηθούν διώξεις σε βάρος τους για πλαστογραφία με χρήση κατ’ εξακολούθηση, απάτη σε βάρος της Κρατικής Αρχής του Ελληνικού Δημοσίου, υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση και απιστία.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην έγκληση που κατατέθηκε, η επιχείρηση στήθηκε το 2008 και σε αυτήν προσελήφθησαν και εργάζονταν μία κοπέλα η οποία ήταν υπεύθυνη για τις διοικητικές διατυπώσεις, την επικοινωνία με τους πελάτες και τη διαχείριση του ταμείου καθώς και ένας άνδρας που είχε αναλάβει την φωτογράφηση και τη προώθηση στη καταστροφή των παραλαμβανομένων αυτοκινήτων. Και οι δύο υπάλληλοι μαζί συνυπέγραφαν το σχετικό πιστοποιητικό καταστροφής.

Τον Οκτώβριο του 2009 ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Ρόδου ενώ στη συνέχεια αναχώρησε για τον εξωτερικό. Μάλιστα για λόγους αποκατάστασης της υγείας του ο ίδιος χρειάζεται να ταξιδεύει στο εξωτερικό και να παραμένει εκεί για αρκετό διάστημα τουλάχιστον δέκα φορές το χρόνο. Την κατάσταση αυτή, αναφέρεται στη μήνυση, «εκμεταλλεύθηκαν» οι δύο υπάλληλοι οι οποίοι έστησαν τη «δική τους» επιχείρηση μέσα στην ήδη υπάρχουσα επιχείρηση του συμπατριώτη μας, χωρίς μάλιστα έξοδα!

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι δύο υπάλληλοι πουλούσαν έν αγνοία του ιδιοκτήτη, και εντελώς παράνομα για δικό τους λογαριασμό χωρίς παραστατικά και λοιπά στοιχεία είτε αυτοκίνητα που είχαν αποσυρθεί και προορίζονταν για καταστροφή, είτε μηχανές και άλλα χρήσιμα ανταλλακτικά που αφαιρούσαν παράνομα. Τα χρήματα δε που αποκόμιζαν από αυτή τους τη «δραστηριότητα» ήταν «μαύρα» και τα κρατούσαν για λογαριασμό τους. Μάλιστα η κοπέλα υπάλληλος κατηγορείται ότι εμφανιζόταν εκείνη ως δήθεν ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και είχε εκτυπώσει και προσωπικές επαγγελματικές κάρτες με το πραγματικό διακριτικό σήμα και το λογότυπο της εταιρείας και τα τηλέφωνα, έχοντας ωστόσο προσθέσει τα δικά της τηλέφωνα και τη δική της προσωπική ηλεκτρονική διεύθυνση.

Τις κάρτες αυτές, τονίζεται στη μήνυση, τις διένειμε στους υποψήφιους αγοραστές!
Η όλη «δράση» των δύο υπαλλήλων άρχισε να αποκαλύπτεται μόλις τον Φεβρουάριο του 2012 όταν πλέον τα εκατοντάδες αυτοκίνητα που υπήρχαν στην αίθρια μάντρα που διατηρεί ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης είχαν αρχίσει να … μειώνονται, γεγονός που τον έκανε να αρχίσει να ψάχνει περισσότερο την όλη υπόθεση η συνέχεια της οποία θα δοθεί στις αίθουσες των δικαστηρίων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου