Ο ΧΡΗΣΤΟΣ

ΑΞΙΑ

ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Καραμέρος: Το απόστημα στους ΟΤΑ πρέπει να σπάσει


Σφοδρή σύγκρουση του αντιπεριφερειάρχη με δημάρχους

Συνέντευξη παραχώρησε χτες στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό του Δήμου Ηρακλείου Επικοινωνία 94 FM ο Αντιπεριφερειάρχης του βόρειου τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος, απευθύνοντας τα βέλη του σε τέσσερις δημάρχους και συγκεκριμένα στους κ.κ. Πατούλη, Αποστολόπουλου, Μαυρίδη και Καρπέτα.

Ο Γιώργος Καραμέρος υπογράμμισε πως αν και τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής από τους συγκεκριμένους δημάρχους του βόρειου τομέα αγγίζουν τα όρια της ποινικής αγωγής ο ίδιος θεωρεί ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Αυτό που χρειάζεται να γνωρίζει ο κόσμος είναι ότι κάποιοι δήμαρχοι των βορείων προαστίων (σε περιοχές με τα υψηλότερα κατά κεφαλήν εισοδήματα στην Ελλάδα) γκρινιάζουν για ένα ουσιώδες και σημαντικό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επισιτιστικής και υλικής συνδρομής σε άπορους ύψους 330 εκατ ευρώ, εκ των οποίων το 44% προορίζεται για την Αττική. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ορίζει να δημιουργηθούν συμπράξεις ανά Περιφερειακή Ενότητα με εκτελεστές τους δήμους και λογικό είναι τον συντονισμό να τον έχει η Περιφέρεια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμέρος.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης έκανε μια παράλληλη διαβούλευση με αυτήν της Περιφέρειας και όταν αυτή απέτυχε «ακολούθησε μια διαφορετική τακτική ποδοσφαιρικού τύπου προσπαθώντας να αποσπάσει υπογραφές από κάποιους δημάρχους. Συγκεκριμένα τους ζητούσε να υπογράψουν προσύμφωνο με το οποίο θα εξουσιοδοτούσαν τον δήμαρχο Αμαρουσίου να καταθέσει τη συγκεκριμένη σύμπραξη».

Όπως υπογράμμισε ο κ. Καραμέρος «η πραγματικότητα είναι πως οι δήμαρχοι των πλούσιων δήμων των βορείων προαστίων γκρινιάζουν γιατί δεν θα μπορούν να διαχειριστούν το κονδύλι για τη φτώχεια» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Προσέξτε σε μια χώρα όπου έχουμε τα δύο τρίτα του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτοί οι οποίοι ήταν οι πρόθυμοι συνομιλητές του Φούχτελ μέχρι χτες, ξεσπαθώνουν τώρα και λένε: Ξέρετε κάτι, αφήστε εμάς να διαχειριστούμε τα ζητήματα της αντιμετώπισης της φτώχειας ή ως αγωνιστές της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ποιοι αγωνιστές της αυτοτέλειας της τοπικής αυτοδιοίκησης; Oι συνοδοιπόροι του κ. Φούχτελ;»

Στη συνέχεια επανέλαβε πως είναι γνωστό σε όλους τι γινόταν τα προηγούμενα χρόνια με διάφορα ευρωπαϊκά κονδύλια, όπου μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό των χρημάτων έφτανε στους πραγματικούς δικαιούχους και συμπλήρωσε: «Αυτό το, "φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης" που λέει ο λαός, εμένα με αφήνει παντελώς αδιάφορο. Σέβομαι τους πολίτες, θέλω να σας πω ότι έχουμε προβλέψει εάν προκριθεί η σύμπραξη υπό το συντονισμό της Περιφέρειας να μην μείνει κανένας δήμος έξω. Αυτός που έχει ανάγκη και μένει στο Μαρούσι στην Πεύκη ή στη Μεταμόρφωση δεν φταίει επειδή έχουν σηκώσει γαλάζιο καπετανάτο οι δεξιοί δήμαρχοι του βόρειου τομέα. Γι’ αυτό και έχουμε προβλέψει και στη σύμπραξη να συμμετέχει η ΠΕΔΑ που εκφράζει τους δήμους της Αττικής».

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου